Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στο Πακιστάν

Πακιστάν, 8 Δεκεμβρίου, 2016. REUTERS/Faisal Mahmood

Μόλις λίγες μέρες μετά την πολύνεκρη τραγωδία στην Κολομβία που στοίχησε τη ζωή σε 71 από τους 77 επιβαίνοντες, άλλο ένα αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε, αυτή τη φορά στο Πακιστάν. Από την πρώτη κιόλας στιγμή οι ελπίδες για επιζώντες ήταν ελάχιστες. Κανένας από όσους επέβαιναν στην πτήση ΡΚ661, δεν επέζησε.

Το απόγευμα της Τετάρτης, αεροσκάφος τύπου ATR-42 της εταιρείας Pakistani International Airlines απογειώθηκε από την πόλη Σιτράλ, με προορισμό το Ισλαμαμπάντ. Λίγη ώρα μετά την απογείωσή του, ο κυβερνήτης τού αεροσκάφους ενημέρωσε πως έχασε τον έλεγχο ενός από τους κινητήρες. Το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ εναέριας κυκλοφορίας και έπειτα συνετρίβη στην πλαγιά ενός βουνού κοντά στην πόλη Χαβελιάν, 50 μόλις χιλιόμετρα από τον προορισμό του.

Τα αίτια που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 47 άτομα, δεν έχουν διευκρινιστεί. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για βλάβη στον κινητήρα. Ο έμπειρος κυβερνήτης του αεροσκάφους, Σαλέχ Τζαντζούα είχε στην καριέρα του 12.000 ώρες πτήσεις. Η επιλογή του να κάνει ελιγμούς μακριά από κατοικημένες περιοχές, αφού έκανε κλήση έκτακτης ανάγκης, γλίτωσε την περιοχή από μία μεγαλύτερη καταστροφή. Ο πρόεδρος της εταιρείας PIA, Μωάμεθ Αζάμ Σαϊγκόλ, δήλωσε πως το αεροπλάνο, το οποίο κατασκευάστηκε στη Γαλλία το 2007 και είχε σημειώσει πάνω από 18.700 ώρες πτήσης, είχε υποβληθεί σε συντήρηση και έλαβε πιστοποίηση ελέγχου τον περασμένο Οκτώβρη. Τα ερωτήματα είναι πολλά, ειδικά από τους συγγενείς των θυμάτων. Υπάρχει ωστόσο, η ελπίδα πως την απάντηση σε όλα αυτά θα δώσει το μαύρο κουτί του αεροσκάφους, το οποίο βρέθηκε και έχει σταλεί για εξέταση.

Διαβάστε επίσης  Ντεμπούτο για τα Xiaomi Poco F5 & F5 Pro στην ελληνική αγορά
Πακιστάν 8 Δεκεμβρίου 2016. REUTERS/Caren Firouz

Συγγενείς των θανόντων έχουν συγκεντρωθεί στο νεκροτομείο, με σκοπό να παραλάβουν τις σωρούς των αγαπημένων τους. Η αναγνώριση τους δεν προβλέπεται να είναι μια εύκολη διαδικασία, καθώς τα σώματα που έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερα από το σημείο της πρόσκρουσης, στο Ισλαμαμπάντ, είναι πλήρως απανθρακωμένα και πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις DNA.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Δεν είναι ωστόσο, η πρώτη φορά που ένα πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα λαμβάνει χώρα στο Πακιστάν. Το 2010, αεροσκάφος της Airblue Airlines συνετρίβη στο Ισλαμαμπάντ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 152 επιβαίνοντες. Δύο χρόνια αργότερα, σκάφος της Bhoja Air χάνει τον έλεγχο του, αφαιρώντας τη ζωή 127 ανθρώπων. Το γεγονός αυτό έχει αυξήσει την αμφιβολία για τους ελέγχους που γίνονται στα αεροσκάφη πριν την απογείωσή τους.

 

 

 

Χαίρετε! Σαλονικιά και άκρως ερωτευμένη με την πόλη μου. Σπουδάζω Δημοσιογραφία και Μ.Μ.Ε. στο Α.Π.Θ. Μου αρέσει να γνωρίζω νέα άτομα και να μαθαίνω διαρκώς καινούρια πράγματα. Άποψή μου, ό,τι ονειρεύεσαι μπορείς να το πετύχεις. "Reach what you cannot."

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βραδιές με δωρεάν προβολές στα Ιωάννινα!

Οι κινηματογραφικές προβολές συνεχίζονται με τις κινηματογραφικές αίθουσες να γεμίζουν!

Το κίνημα των Χίπις

Το κίνημα των Χίπις είναι μία επαναστατική αντίδραση ενάντια στο