Μια από εκείνες τις νύχτες

26 Ιανουαρίου 2017

Είναι εκείνες οι περίεργες, βουβές νύχτες που δε σε χωράει ο τόπος. Προσπαθείς να συγκεντρωθείς ή να ξεχαστείς. Βάζεις μια σειρά να παίζει στο background για να σου κρατάει συντροφιά, αλλά δεν την παρακολουθείς. Ο καφές δεν αρκεί και τον αντικαθιστάς με ένα κρασί ή ο,τι άλλο υπάρχει σε αλκοόλ στο σπίτι. Βάζεις τις γνώριμες, αγαπημένες σου μουσικές, μα δε σε ταξιδεύουν όπως συνήθως. Αναζητάς κάτι καινούργιο. Πέφτεις πάνω σε ένα κομμάτι που μιλάει στην ψυχή σου και το ταξίδι αρχίζει…

Μια από εκείνες τις νύχτες

Όλα αυτά που σε κυνηγάνε και προσπαθείς να αποφύγεις εδώ και καιρό, τελικά κατάφεραν να σε φτάσουν. Και θέλεις να φύγεις, κάπου μακριά, μακριά από ’δω για να ξεφύγεις, να ηρεμήσεις. Αλλά πού, πότε, πώς; Κι ακόμη κι αν έφευγες, αυτά που σε κυνηγάνε θα έρχονταν μαζί σου, το μόνο που θα άλλαζε θα ήταν το φόντο. Περιμένεις ανά πάσα στιγμή να γίνει κάτι συναρπαστικό, κάτι μαγικό που θα σου θυμίσει ότι είσαι εδώ, είσαι ζωντανός, αναπνέεις. Αλλά ακόμη κάθεσαι με ένα τσιγάρο στο στόμα αγναντεύοντας το ταβάνι. Δεν αλλάζει το σκηνικό τόσο εύκολα.

Κάθε μέρα είναι ίδια με την προηγούμενη. Κλασικό αργοπορημένο ξύπνημα, παρά τα 7 διαφορετικά ξυπνητήρια που έχεις βάλει. Ντύνεσαι βιαστικά, τρέχεις να προλάβεις το αστικό που μόλις για λίγα δευτερόλεπτα σε προσπέρασε. Διαδρομή 20 λεπτών, στάση για καφέ, ξανά αστικό, δουλειά. Τα ίδια πάλι, είσαι εδώ αλλά δεν είσαι. Οι ώρες περνούν, ξανά αστικό, 40 λεπτά διαδρομή. Καφές ξανά, φαγητό, τσιγάρα, υπολογιστής, ύπνος, repeat. Μια ακόμη μέρα χωρίς μαγεία. Όμως, εκείνες τις νύχτες όλα μπορούν να συμβούν.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Τι και αν ήσουν Σύριος;
Ad 14

Μια από εκείνες τις νύχτες

Τις νύχτες εκείνες γυρνάμε στην πόλη μέχρι το πρωί. Μεθάμε, γελάμε και δε θέλουμε να γυρίσουμε σπίτι. Τις νύχτες εκείνες, ζω όλα όσα συνήθως ζω μόνο μέσα στο μυαλό μου. Γίνομαι κάποια άλλη, αυτή που φανταζόμουν ότι είμαι και όλα όσα ήθελα γίνονται πραγματικότητα. Δεν υπάρχει φόβος, δεν υπάρχει δισταγμός, δεν υπάρχει το αύριο, μόνο το τώρα. Γιατί τις νύχτες εκείνες, εγώ ορίζω τη ζωή μου και γράφω το σενάριό της. Γιατί κοιτάζω τον μαύρο ουρανό που συναντά τη θάλασσα λίγο πριν ξημερώσει και χαθούν όλα. Και ξέρω, ότι αυτή η στιγμή δε θα ξανάρθει και ότι δε θα νιώσω ξανά όπως νιώθω τώρα.

Θέλω να είμαι εδώ, τώρα. Όταν όλα είναι ακόμη μαγικά κι όπως θα ήθελα να είναι. Όταν όλα μπορούν να συμβούν και τίποτα δε μας σταματά. Και δε θέλω να ξεχάσω αυτή τη νύχτα, που αναπνέω και θυμάμαι ότι ακόμη υπάρχει πολλή ομορφιά γύρω μου και πολλά πράγματα που ακόμη δεν έχω δει, δεν έχω ζήσει και με περιμένουν.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

20 παράξενα γεγονότα από την ιστορία

Υπάρχουν κάποια ιστορικά γεγονότα που δεν είναι γνωστά σε όλους

Indie Films: Είναι overrated ο ανεξάρτητος κινηματογράφος;

Οι indie ταινίες, aka ο ανεξάρτητος κινηματογράφος, έχουν πολλά χαρακτηριστικά