“Ακατάλληλοι” και “κατάλληλοι” γονείς…

Γονείς
Πηγή: pinterest

Το πανελλήνιο, να μην πω το παγκόσμιο, είναι σοκαρισμένο με την εξέλιξη που είχε η ιστορία με τα τρία παιδιά στην Πάτρα. Μια μάνα, προκειμένου να κρατήσει έναν άντρα που ποτέ δεν την αγάπησε, σκότωσε τα παιδιά της, το αίμα της το ίδιο, τη στιγμή που άλλες γυναίκες θα έδιναν τα πάντα για να είχαν στην αγκαλιά τους έστω και ένα παιδάκι. Η “μάνα” αυτή όχι μόνο πήρε τη ζωή από τρεις αθώες ψυχούλες, τους στέρησε το μέλλον, την αγάπη, τα όνειρα, αλλά έπαιζε και θέατρο τόσο καιρό προκειμένου να μην την πάρουν είδηση, τόσο το στενό οικογενειακό της περιβάλλον, αλλά και όλη η υπόλοιπη Ελλάδα. Μερικούς μήνες μετά, τα παιδιά αυτά που είχαν μια τόσο σύντομη κι επώδυνη ζωή, δικαιώθηκαν. Αυτοί οι γονείς αποδείχθηκαν πολύ λίγοι για τρία τέτοια μαργαριτάρια.

Στην Ελλάδα του σήμερα αυτοί οι “άνθρωποι”, που δεν διαθέτουν καμία ευαισθησία, που δεν λογαριάζουν τίποτα προκειμένου να πετύχουν αυτό που θέλουν θεωρούνται πιο ικανοί για γονείς, από ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι, ή από έναν μονογονέα, κι εγώ κάπου εδώ θα ήθελα να παραθέσω την δικιά μου απορία, γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί στερούμε το δικαίωμα απόκτησης ενός παιδιού σε ανθρώπους που έχουν να δώσουν τόση αγάπη και ταυτόχρονα την παρέχουμε σε άλλους που έχουν μια μαύρη ψυχή και μια καρδιά τόσο μικρή;

Τόσα παιδιά που μεγαλώνουν με τόσες στερήσεις, και το πιο σημαντικό με την στέρηση της οικογενειακής θαλπωρής, υπάρχουν σε ιδρύματα και ορφανοτροφεία, περιμένοντας μια οικογένεια που θα τα αγαπήσει και θα τα προσέξει. Δυστυχώς όμως, αυτή η επιλογή της οικογένειας δεν γίνεται με τα κατάλληλα κριτήρια αλλά και προϋποθέσεις από τους αρμόδιους φορείς. Αντί να ελέγχουν ποιοι άνθρωποι μπορούν και είναι έτοιμοι να αναθρέψουν ένα παιδί με τις σωστές αρχές, χωρίς στερήσεις, με ήθος, όνειρα και προπάντων με πολλή αγάπη, κοιτάνε ποιος διαθέτει τα περισσότερα χρήματα, ποιος είναι παντρεμένος, και αν είναι ομοφυλόφιλος. Για να γίνεις γονιός το μόνο που πρέπει να διαθέτεις είναι αγάπη, υπομονή και μεγάλη καρδιά, όλα τα άλλα βρίσκονται.

Διαβάστε επίσης  Δοτικότητα :"Δίνεις... για να πάρεις ; "
Advertising

Advertisements
Ad 14

Δυστυχώς όμως, σύμφωνα με τα πρότυπα οικογένειας στην Ελλάδα, ένα παιδί που μεγαλώνει σε μια οικογένεια με δύο γονείς, ένα μεγάλο σπίτι και πολλά χρήματα, είναι ευτυχισμένο και σίγουρα θα πετύχει στη ζωή του. Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι έτσι. Πολλές φορές ένας και μόνο γονιός μπορεί να μεγαλώσει ένα παιδί πολύ καλύτερα, από όσο δύο γονείς ποτέ θα μπορούσαν. Ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, έστω και αν ήταν ομοφυλόφιλο, θα ανέτρεφε ένα παιδί πολύ πιο ευτυχισμένο, από ότι ένα ετερόφυλο αλλά με προβλήματα στο γάμο του ζευγάρι. Όσο για τα χρήματα, σίγουρα έχουν και αυτά τον ρόλο τους, αλλά δεν είναι το παν.

Σε μια κοινωνία που όλα σχετίζονται με τα πρότυπα αλλά και το χρήμα, κάποια πράγματα είναι πλέον απαραίτητο να αλλάξουν. Πόσα παιδιά κακοποιούνται και δυστυχούν καθημερινά, πολύ απλά επειδή ζουν σε μια φαινομενικά οικογένεια πρότυπο. Σε μια οικογένεια όπου και οι δύο γονείς είναι επιχειρηματίες, με πολλά λεφτά και μεγάλα σπίτια. Και όμως, σε ένα από τα μεγάλα δωμάτια αυτών των σπιτιών παιδιά ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά, καθώς αυτοί που έχουν για γονείς είναι άνθρωποι ανάξιοι να αγαπήσουν, πόσο μάλλον ένα παιδί, που θέλει τόσο προσοχή και υπομονή.

Μετά από αυτό το τόσο τραγικό περιστατικό, ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το κατεστημένο, τα όσα τόσα χρόνια αναπαράγουμε ως κοινωνία και ας είναι λάθος. Κάποιος είπε πως όλα τα παιδιά αξίζουν έναν γονιό, αλλά όλοι οι γονείς δεν αξίζουν ένα παιδί. Δεν είμαστε όλοι για όλα, για αυτό όλοι πρέπει να πάρουν συνειδητά και μαθηματικά μετρημένα την απόφαση να γίνουν γονείς, καθώς αυτή είναι απόφαση ζωής. Με το που θα γεννηθεί το μωράκι, θα έχεις στα χέρια σου ένα πλασματάκι που θα είναι εύπλαστο σαν πηλός, ό,τι ακούει και νιώθει από γύρω του, θα τα απορροφάει σαν σφουγγάρι και θα αποτελούν ένα κομμάτι της ψυχής και του χαρακτήρα του.

Διαβάστε επίσης  Μαρία Βασιλέλλη: "Το έργο είναι μια 'Κραυγή' για τον απεγκλωβισμό από τον ακραίο φόβο και πόνο"

Τέλος, σε περιστατικά βίας και κακοποίησης δεν κλείνουμε τα μάτια, επικαλούμαστε τον κατάλληλο φορέα, προκειμένου να επιληφθεί του θέματος. Ας μην μεγαλώσουμε άλλα δυστυχισμένα παιδιά που έχουν κομμένα τα φτερά τους, και προπάντων ας μην πεθάνουν άλλα παιδιά, από ανθρώπους που δεν είναι κατάλληλοι ούτε για γονείς αλλά ούτε καν για να ανήκουν στο ανθρώπινο είδος. Ας ανοίξουμε τα μάτια μας, το μυαλό μας και την καρδιά μας, και ας αφήσουμε ανθρώπους που είναι γεννημένοι για γονείς να αποκτήσουν το παιδί που μέχρι τώρα δεν μπορούν, λόγω των σεξιστικών προτύπων της σημερινής κοινωνίας. Ένα παιδί μεγαλώνει πάντα σωστά όταν δεν του λείπει η αγάπη. Ας δώσουμε λοιπόν την ευκαιρία να την πάρει από ανθρώπους που έχουν πολλή για να δώσουν.

Advertising

 

Ονομάζομαι Φαίη και είμαι φοιτήτρια στο τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοϊατρική. Είμαι ένας αθεράπευτα ρομαντικός χαρακτήρας, που λατρεύει τον καφέ, τα ζώα και την φύση. Το γράψιμο για εμένα είναι ένας τρόπος έκφρασης αλλά και διαφυγής από την καθημερινότητα. Για αυτό άλλωστε υποστηρίζω την φράση που είπε ο Αργεντινός συγγραφέας Χορχέ Λουίς Μπόρχες "Το γράψιμο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κατευθυνόμενο όνειρο"

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

χιονοδρομικο καλαβρυτα

Χιονοδρομικό, ζεστή σοκολάτα και χαλαρές καταστάσεις στα Καλάβρυτα

Μετά τις γιορτές, η ανάγκη για λίγη ηρεμία και χαλάρωση

Οικογενειακό νευροψυχιατρικό ιστορικό και επιπτώσεις

Το παρόν άρθρο Το οικογενειακό νευροψυχιατρικό και νευροαναπτυξιακό ιστορικό έχει