Xάρις, η μούσα της ζωής

Η μούσα της ζωής …

Οι άνθρωποι εμφανίζονται στη ζωή μας για κάποιον λόγο. Μπορεί να έχεις την τύχη να τους γνωρίσεις από κοντά ή και όχι. Ελπίζω, λοιπόν, είμαι σίγουρη για την ακρίβεια, ότι θα γνωρίσω και τη δίκη μου μούσα. Χάρις, η μούσα της ζωής. Οι μούσες σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία ήταν εννέα. Εννέα μοναδικές θεότητες, νύμφες και κόρες του παντοδύναμου Δια. Η καθεμία είχε και τη δίκη της θεία χάρη. Μεταφορικά χρησιμοποιείται για να εκφράσουμε το θαυμασμό μας για το πρόσωπο εκείνο, που αποτελεί την πηγή της έμπνευσης μας.

 

Xάρις, η μούσα της ζωής
Πηγή: pinterest.com

Το ταξίδι της …

Η δίκη μου μούσα, θα έλεγα ότι διαφέρει από τις συνηθισμένες. Ίσως και να περικλείει όλες τις χάρες τους μαζί, γιατί η Χάρις δεν έχει ανάγκη τα θεία δώρα του Μοιραγέτη Δια. Γεννήθηκε θνητή, μαζί με πλήθος χαρισμάτων δοσμένων απλόχερα από τη φύση. Μια μούσα της συγγραφής θα έλεγα… Έχει το χάρισμα με τον εγκάρδιο λόγο της να σε ταξιδεύει σε άλλους κόσμους, αλλοτινούς, μαγικούς. Η πένα της χαράζει τη δική της πορεία πάνω στο χαρτί. Μοιάζει με κύματα με φορά προς την ανατολή του ηλίου. Μια αισιοδοξία κρύβεται πίσω από κάθε νόημα της. Με την ίδια ευκολία που σε ρίχνει στα βαθιά νερά, σε επαναφέρει στην πραγματικότητα, διότι είναι μια γυναίκα ρεαλίστρια που ζει τη ζωή στο εδώ και τώρα. Μια γυναίκα που έχει περάσει από θάλασσες βαθιές, βούρκους δίχως έλεος!

 

Xάρις, η μούσα της ζωής
Πηγή: pinterest.com

 

Η Χάρις …

Κι όμως! Με σανίδα σωτηρίας την πένα της κατάφερε να ξεπεράσει κάθε δυσκολία. Λιθαράκι λιθαράκι κατασκευάζει τη δίκη της σχεδία για να συνεχίζει το ατέρμονο ταξίδι της στον κόσμο της συγγραφής. Μια γυναίκα που όσο βαθιά και αν πόνεσε, άλλο τόσο και ακόμα περισσότερο αγαπά. Όχι μόνο τον κόσμο γύρω της, μα την ίδια τη ζωή. Η Χάρις είναι ένας άνθρωπος απλός, καθημερινός, ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Κι όμως! Έχει μια ψυχή…. Μια ψυχή αγέρωχη που καταφέρνει και περικλείει τους πάντες μέσα της. Η κακία δε χωράει στην υπόσταση της, κι αν καμία φορά τρυπώνει μέσα της, έχει μάθει με δεξιοτεχνία να αδειάζει τα βρώμικα νερά της για να μην τη βουλιάξουν… Αυτή είναι η Χάρις, αυτή είναι η δίκη μου μούσα της συγγραφής ή πολύ καλύτερα…η Χάρις η μούσα της ζωής!!

Διαβάστε επίσης  Αποξένωση: Ένα θλιβερό φαινόμενο στις σύγχρονες κοινωνίες

 

 

Μια αστραπή η ζωή μας… μα προλαβαίνουμε

Advertising

Advertisements
Ad 14

Νίκος Καζαντζάκης

Η Χριστοδούλου Αικατερίνη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Eίναι Φιλόλογος Α.Π.Θ. με ειδίκευση στη Μεσαιωνική και Νεοελληνική Φιλολογία. Έλαβε το Β’ Βραβείο Ποίησης Ελεύθερου στίχου στον 30ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης το 2021. Τα ενδιαφέροντα της διευρύνονται και στον κλάδο ομορφιάς, καθώς έχει λάβει διακρίσεις σε διαγωνισμούς, μιας και είναι απόφοιτος σχολής Αισθητικής και Κομμωτικής τέχνης. Δηλώνει λάτρης της ποίησης και της λογοτεχνίας. Αναρτά το έργο της στη συγγραφική πλατφόρμα του Wattpad με τίτλο «Ζωή και Ποίηση». Αρθρογραφεί σε ιστολόγια ψυχαγωγίας και περιοδικά, και είναι συντάκτης στο λογοτεχνικό blog «Ονείρων Πένες». Ποιήματα της έχουν αναρτηθεί και δημοσιευθεί σε ηλεκτρονικά - έντυπα περιοδικά και σελίδες τέχνης. Μελλοντικό της όνειρο είναι να κρατήσει στα χέρια της τους «καρπούς» της γραφής της. Όσοι την γνωρίζουν, την χαρακτηρίζουν ως μια αθεράπευτα ρομαντική προσωπικότητα που ονειρεύεται να ζήσει το δικό της παραμύθι…

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γονική διαταραχή χρήσης ουσιών: Επιπτώσεις στα παιδιά

Το παρόν άρθρο Το παρόν άρθρο με τίτλο, Γονική διαταραχή

Ιστορία του Drag: Ρίζες, εξέλιξη και σημασία

Ιστορία του Drag: Από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τη Σύγχρονη