5+1 video games για στιγμές χαλάρωσης

Σε περιόδους όπου το στρες και η κούραση της μέρας αδρανοποιούν σε μεγάλο βαθμό τις νοητικές μας λειτουργίες, το μόνο που έχουμε πραγματικά ανάγκη είναι στιγμές χαλάρωσης. Σε μια τέτοια περίσταση λοιπόν, η ασχολία με ένα video game που δεν απαιτεί πολύπλοκη νοητική επεξεργασία της πληροφορίας που λαμβάνουμε από αυτό, όντας ταυτόχρονα ικανό να μας προσφέρει χαλαρές, ευχάριστες στιγμές, φαντάζει μια ιδανική επιλογή. Παρακάτω, θα δούμε 5+1 video games που αποτελούν την τέλεια απόδραση απ’ το στρες μιας δύσκολης μέρας. Τα παιχνίδια αυτά βασίζονται κατά κύριο λόγο στην εξερεύνηση, κάνοντάς μας συμμέτοχους στην ιστορία που μας αποκαλύπτεται, ενώ τα όποια παζλ που υπάρχουν δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία στην επίλυσή τους.

Journey (2012)

Η λίστα μας ξεκινάει μ’ ένα από τα πολύ αγαπημένα μου παιχνίδια, στο οποίο καταφεύγω κατά καιρούς. Στο Journey εξερευνούμε ένα μυστηριώδη κόσμο που αποτελείται από ερείπια ενός αρχαίου πολιτισμού, τα οποία ξεπροβάλλουν εδώ κι εκεί σε μια απέραντη έρημο. Καθώς ανακαλύπτουμε τα μυστικά αυτού του τόπου κι αν βεβαίως σταθούμε τυχεροί, στη συναρπαστική πορεία μας ίσως συναντήσουμε κι άλλη μια περιπλανώμενη ψυχή η οποία θα γίνει ο συνοδοιπόρος μας στο ταξίδι αυτό της ζωής. Γιατί το Journey δεν είναι τίποτα άλλο παρά αυτό: το μυστηριώδες ταξίδι της ύπαρξής μας, από τη γέννηση έως και το θάνατο. Τα συναισθήματα που προκαλούνται είναι μοναδικά και κορυφώνονται απότομα στα τελευταία λεπτά, ενώ η υποψήφια για Grammy μουσική επένδυση που μας έρχεται απ’ τον ταλαντούχο Austin Wintory θεωρείται μία απ’ τις πιο αξιομνημόνευτες στο χώρο των video games. Το παιχνίδι μας τελειώνει στο σημείο απ’ όπου ξεκινήσαμε. Το τέλος είναι μια νέα αρχή· δεν είμαστε πλέον όμως οι ίδιοι. Το 2015 επανακυκλοφόρησε σε Remasterd έκδοση για το PS4, ενώ το 2019 έφτασε στα Windows και το iOS λογισμικό.

Διαβάστε επίσης  How to Make a Game: Blender

Δημιουργός: Thatgamecompany, Santa Monica Studio

Εκδότης: Sony Computer Entertainment, Annapurna Interactive

Είδος: Adventure, Exploration

Πλατφόρμες: PS3, PS4, Microsoft Windows, iOS

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 13 Μαρτίου 2012

Unravel (2016)

Σας παρουσιάζουμε το Yarny, έναν αξιαγάπητο χαρακτήρα φτιαγμένο από… κόκκινη κλωστή. Καθώς ο χαρακτήρας μας κινείται, ξετυλίγεται σιγά σιγά το νήμα που ουσιαστικά αποτελεί το σώμα του, το οποίο μας είναι απαραίτητο για να προχωρήσουμε παρακάτω και για να επιλύσουμε παζλ. Κι αυτό, γιατί ο Yarny μπορεί να χρησιμοποιήσει το νήμα προς εξυπηρέτησή του: για παράδειγμα, να κρεμαστεί από αυτό προκειμένου να φτάσει από ένα κλαδί του δέντρου σε ένα άλλο, ή να τραβήξει αντικείμενα προς το μέρος του και πολλά ακόμα. Εντυπωσιακά περιβάλλοντα εμπνευσμένα από τη μαγεία της Βόρειας Σκανδιναβίας ξεπροβάλλουν μπροστά μας μέσα από τα μάτια της κόκκινης αυτής κλωστής, η οποία ενσαρκώνει τη σύνδεση των αναμνήσεων μιας χαμένης από καιρό οικογένειας. Στο Unravel θα ζήσουμε μια συναρπαστική ιστορία γεμάτη συγκινήσεις που μιλάει για την αγάπη, την ελπίδα κι εν τέλει, το δέσιμο της οικογένειας. Τον Ιούνιο του 2018 κυκλοφόρησε το Unravel Two, όπου έχουμε τη δυνατότητα για Co-op με άλλους παίκτες.

Δημιουργός: Coldwood Interactive

Εκδότης: Electronic Arts

Είδος: Puzzle-Platformer

Πλατφόρμες: Microsft Windows, PS4, Xbox One

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 9 Φεβρουαρίου 2016

Everything (2017)

Στο Everything γινόμαστε ένα με το σύμπαν: για την ακρίβεια, γινόμαστε το σύμπαν. Σ’ αυτό το παιχνίδι προσομοίωσης μπορούμε να γίνουμε κυριολεκτικά τα πάντα, από την απειροελάχιστη ποσότητα ύλης που δε διακρίνεται με γυμνό μάτι έως ολόκληρους πλανήτες και γαλαξίες. Έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε έμβια όντα, αλλά μπορούμε ακόμα να πάρουμε τη μορφή αντικειμένων -ό,τι μπορεί κι ό,τι δε μπορεί να βάλει ο νους μας, γινόμαστε ένα μ’ αυτό. Στην εξερεύνησή μας συντροφιά έχουμε, όχι μόνο ένα εξαιρετικό soundtrack από τους Ben Lukas Boysen και Sebastian Plano που θα μας ταξιδέψει, αλλά και κομμάτια αφήγησης από το φιλόσοφο Alan Watts τα οποία συναντούμε σε αρκετά σημεία στην ενδιαφέρουσα πορεία μας. Κατά τη διάρκειά της θα αναπτύξουμε μια νέα οπτική για τη ζωή και τα στοιχεία που την περιβάλλουν, καθώς επίσης θα αναλογιστούμε αρκετά φιλοσοφικά και υπαρξιακά ζητήματα. Είναι ένα μοναδικό για το είδος του παιχνίδι, που όσες φορές κι αν ασχοληθεί κανείς μαζί του, το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχει να ανακαλύψει ακόμα πολλά.

Διαβάστε επίσης  «Monster Hunter : World»

Δημιουργός: David OReilly

Εκδότης: Double Fine Productions

Είδος: Simulation, Exploration

Πλατφόρμες: Microsoft Windows, macOS, Linux, Nintendo Switch

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Μαρτίου 2017

Islanders (2019)

Στο Islanders έχουμε τη δυνατότητα να χτίσουμε πόλεις, χωρίς να μας αγχώνει η διαχείριση των πόρων μας, καθώς αυτοί απουσιάζουν απ’ το παιχνίδι. Το παιχνίδι είναι μινιμαλιστικά σχεδιασμένο και τις πόλεις τις οικοδομούμε κάθε φορά απ’ το μηδέν σε πολύχρωμα νησιά τα οποία διαφέρουν μεταξύ τους, δημιουργώντας μας νέες προκλήσεις. Για να προχωρήσουμε στο επόμενο νησί, χρειάζεται να μαζέψουμε ένα συγκεκριμένο αριθμό πόντων. Αυτό επιτυχάνεται με την οικοδόμηση κτιρίων τα οποία μπορούμε να επιλέξουμε από μια μεγάλη γκάμα. Όταν καταφέρνουμε να χτίσουμε δίπλα-δίπλα ορισμένα συγκεκριμένα είδη κτιρίων, κερδίζουμε το μέγιστο αριθμό πόντων. Τα ζωντανά χρώματα, η χαλαρή μουσική, η ελευθερία των κινήσεών μας, καθώς και ο θαυμασμός για το αποτέλεσμα που δημιουργούμε κάθε φορά, θα μας προσφέρουν μια εμπειρία που δύσκολα συγκρίνεται με άλλη.

Δημιουργός: Grizzly Games

Εκδότης: Grizzly Games

Είδος: City-builder

Πλατφόρμες: Microsoft Windows, macOS, Linux

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 4 Απριλίου 2019

Seen (2019)

Το Seen θα μπορούσε να βρίσκεται και ταυτόχρονα να μη βρίσκεται στη λίστα αυτή. Πρωταγωνιστής είναι ένα μικρό παιδί το οποίο προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεφύγει από το σκοτεινό κόσμο ο οποίος το περιβάλλει. Απ’ την πρώτη στιγμή μπορούμε να καταλάβουμε πόσο το καταβάλλει η ασχήμια αυτού του κόσμου, αφού τα μάτια τού χαρακτήρα μας είναι μόνιμα δακρυσμένα και το κεφάλι του κλίνει προς τα κάτω, σαν να υποδηλώνει στενοχώρια, ψυχική κούραση, μα όχι και παραίτηση. Στο ταξίδι μας θα χρειαστεί να επιλύσουμε εύκολους γρίφους, κατά τ’ άλλα όμως το gameplay καθώς και οι ambient ήχοι σε χαλαρώνουν. Αν εξαιρέσουμε τη βαρύτητα της ιστορίας και των μηνυμάτων που δεχόμαστε, το παιχνίδι μπορεί να μας προσφέρει 1-2 ώρες χαλάρωσης. Αναμένεται η πλήρης κυκλοφορία του παιχνιδιού, στην οποία θα ολοκληρωθεί η ιστορία.

Διαβάστε επίσης  Τι θα πρέπει να περιμένουμε στην Ε3 2017

Δημιουργός: Seen Games

Εκδότης: Seen Games

Είδος: Adventure, Puzzle-Platformer

Πλατφόρμες: Microsoft Windows

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Ιουνίου 2019 (Early Access)

A Short Hike (2019)

Ο χαρακτήρας που ελέγχουμε εδώ είναι η Claire, ένα νεαρό πουλί που περνά τις μέρες τού καλοκαιριού ταξιδεύοντας στο Hawk Peak Provincial Park. Μπορούμε να κάνουμε πεζοπορία, αναρρίχηση, ακόμα και να πετάξουμε πάνω από τα πολύχρωμα τοπία που ο τρόπος με τον οποίο έχουν σχεδιαστεί θυμίζουν παιδικούς πίνακες ζωγραφικής. Στην πορεία μας, την οποία έχουμε τη δυνατότητα να ορίσουμε όπως εμείς επιθυμούμε δίχως να μας βιάζει τίποτα, θα συναντήσουμε κι άλλους πεζοπόρους και θα ανακαλύψουμε θησαυρούς. Τη μουσική την έχει επιμεληθεί ο Mark Sparkling κι είναι βέβαιο πως, σε συνδυασμό με το υπόλοιπο παιχνίδι, θα μας προκαλέσει τα πιο γλυκά συναισθήματα.

Δημιουργός: Adam Robinson-Yu

Εκδότης: Adam Robinson-Yu

Είδος: Adventure, Exploration

Πλατφόρμες: Microsoft Windows, macOS, Linux, Nintendo Switch

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Ιουλίου 2019

Ζω μέσα στο μαγευτικό κόσμο των βιβλίων και των video games, γοητευμένη από τις ιστορίες που μου διηγούνται. Ακροβατώ ανάμεσα στα συναισθήματα με τη μουσική. Αποτυπώνω στο χαρτί ή το φακό ό,τι αγγίζει την καρδιά μου.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τα πέντε κορυφαία αρώματα που θυμίζουν καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που η φρεσκάδα και η

Το μουσείο των ονείρων της Χαράς: ένα παιδικό βιβλίο μέσο κατανόησης της πολιστικής κληρονομιάς

Η υπόθεση «Το μουσείο των ονείρων της Χαράς» της Ελένης