The Elder Scrolls V: Skyrim

Το The Elder Scrolls V: Skyrim, αποτελεί ένα από τα πιο καλοδουλεμένα RPG games όσον αφορά στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος. Ένα παιχνίδι που περίμεναν αρκετοί fan της σειράς Elder Scrolls. Πράγματι, ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες τους με ένα όμως  σημαντικό κατά τη γνώμη μου μειονέκτημα, αυτό του story mode.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Περιβάλλον

Όπως προαναφέρθηκε, το The Elder Scrolls V: Skyrim είναι εξαιρετικά καλοδουλεμένο όσον αφορά τα γραφικά. Πολλές φορές όταν ο ήρωας βρίσκεται στην εξέλιξη κάποιου quest, από τα αμέτρητα που περιέχει το Skyrim, είναι εύκολο να παρατηρήσει τις λεπτομέρειες του κόσμου από τα δάση, μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Αρκετές φορές είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, όπως οι πεταλούδες που τριγυρνούν ελεύθερα στο δάσος και τα πλάσματα που υπάρχουν στις υπόγειες ξεχασμένες σπηλιές των νάνων όπου το μόνο που έχει παραμείνει ζωντανό είναι  η τεχνολογία τους.

Πραγματικά είναι λίγα τα games που με έκαναν να νιώθω ότι σε αρκετές στιγμές το περιβάλλον φτάνει τόσο στην πραγματικότητα. Όχι μόνο για το πως φαίνεται, αλλά και για τους ήχους που μπορείς να αφουγκραστείς από τα ζώα, έντομα ακόμα και τους ανθρώπους που συζητάν για την κατάσταση της πόλης που ζουν.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Χαρακτήρας

Ο χαρακτήρας που θα δημιουργήσετε για να συνεχίσετε στον κόσμο του Skyrim είναι της δικής σας επιλογής. Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, υπάρχουν ποικίλες φυλές που μπορείτε να επιλέξετε, πχ Nords, Altmer (High Elves), Argonian, Dunmer (dark Elves), Imperial, Khajiit, Orc και άλλες πολλές. H κάθε μία φυλή έχει δικά της χαρακτηριστικά και διαφέρουν στα στατιστικά. Για παράδειγμα τα High Elves έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα να γίνουν δυνατοί μάγοι από τους Imperials, χωρίς να αποκλείεται το γεγονός να μπορεί να γίνει ένας Imperial μάγος, παρόλο που δεν θα είναι τόσο δυνατός. Αυτό συμβαίνει γιατί τα Altmer έχουν +50 Magicka και Δύναμη: “Regenerate magicka 25x faster for 60 seconds, once per day”. Κάθε μία φυλή έχει τα δικά της προνόμια για όλα τα γούστα, όπως το stealth που ταιριάζει με τους Khajiit.

Διαβάστε επίσης  Το Lord of the Rings έρχεται στον κόσμο του DnD

Gameplay

Σχετικά με το gameplay, το  The Elder Scrolls V: Skyrim δεν έχει κάτι το πολύπλοκο. Ο χαρακτήρας έχει τη δυνατότητα να castάρει ορισμένα spells από την αρχή του παιχνιδιού ανάλογα με τη  φυλή που ανήκει και προκαλεί damage με όπλα ή spells που έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε ή να κάνετε loot το οποίο είναι πραγματικά απεριόριστο. Μπορείτε να ντύσετε τον χαρακτήρα σας με την πανοπλία που του αρμόζει, δηλαδή το heavy armor στον warrior κ.ο.κ, πάλι με αγορά ή loot. Συνιστώ πραγματικά το loot. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι αντικείμενα σας περιμένουν εκεί έξω.

Το level up γίνεται ουσιαστικά με τις κινήσεις σας στον χώρο. Αν φοράτε heavy armor και δέχεστε damage, τότε ανεβαίνουν τα stats του heavy armor και ανεβαίνετε level αν είστε warrior. Αντίστοιχα αν κάνετε sneak για να κλέβεται ή για να σκοτώνετε τους αντιπάλους θα ανεβαίνουν τα stats του sneak.

The Elder Scrolls V: Skyrim

 Story mode και Quests

Αναφέρθηκαν αρκετά θετικά μέχρι τώρα. Ώρα να ξεκινήσουμε με το αρνητικό κομμάτι που καλώς ή κακώς αποτελείται από το story mode. Το παιχνίδι ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς. Σφαγέας δράκων, τελευταίος του είδους του, σωτήρας του κόσμου σύμφωνα με τις προφητείες και ο άνθρωπος που θα καθορίσει τη μοίρα όλου του Skyrim, παίρνοντας μέρος στον εμφύλιο είτε με το μέρος της αυτοκρατορίας είτε με τους επαναστάτες.

Παρόλα αυτά, η ιστορία εξελίσσεται με έναν ανιαρό τρόπο που δεν τραβάει το ενδιαφέρον και απλά συνεχίζεται για να τελειώσει. Προσωπικά δεν μου προξένησε καμία συγκίνηση, σε αντίθεση με τους προκατόχους του. Τελειώνει ανώδυνα και χωρίς να προξενήσει κάποιο συναίσθημα ενθουσιασμού, χαράς, λύπης και όταν τελειώσει είμαι σίγουρος πως δεν θα σας λείψει καθόλου το story.

Διαβάστε επίσης  The Fidelio Incident : Ο κόκκινος εφιάλτης

Verdict

Συμπερασματικά, το The Elder Scrolls V: Skyrim είναι ένα game που αξίζει να παίξετε. Αν είστε λάτρεις της ατελείωτης περιπέτειας και εξερεύνησης, το Skyrim είναι το ιδανικό παιχνίδι για εσάς, καθώς προσφέρει άπειρες επιλογές για customization,  μπορείτε να ντύσετε τον παίχτη σας όπως πραγματικά θέλετε, να πραγματοποιήσετε άπειρα quest και να εξερευνήσετε και τα πιο βαθιά και απόκρυφα μέρη του κόσμου.

Απόφοιτος τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης και προπτυχιακός φοιτητής στο μεταπτυχιακό τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Μ' αρέσει να ταξιδεύω στην ιστορία με όλους τους διαθέσιμους τρόπους(βιβλία, ντοκιμαντέρ, ταινίες ακόμα και να γράφω για αυτή) ενώ τα games και τα βιβλία επίσης γεμίζουν το χρόνο μου!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νεο-νουάρ: Η εξέλιξη του φιλμ νουάρ

Οι νεο-νουάρ ταινίες είναι ένα υποείδος του φιλμ νουάρ που
Klute

Klute: Ωδή στην ανθρώπινη ψυχή

Μετά από την τραγική είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού