The building was designed by two dance students of AUTH!

29 Νοεμβρίου 2016

Το κτίριο που χορεύει

«Χορογραφώντας τον Χώρο», αποφάσισαν να ονομάσουν την εργασία τους η Δήμητρα Γκουγκούδη και Έλλη Αθανασιάδου, που θα βραβευτεί στο Αμμάν της Ιορδανίας, με τόπο σύλληψης και εκπόνησης το αρχιτεκτονικό campus του ΑΠΘ. Υπό το βλέμμα παρακολούθησης και επιστασίας της επιβλέπουσας καθηγήτριας Μαρίας Βογιατζάκη, υπέβαλαν την ιδέα τους στο Taymayouz Internarional Excellent Award, μία πρωτοβουλία ανεξάρτητη που ξεκίνησε τη δράση της το 2012 με βραβεύσεις διεθνής εμβέλειας.

«Διαμορφώνουμε το κτίριο ως μια πανταχόθεν σκηνή», λένε. «Βρίσκοντας διάφορες τυπολογίες σκηνικού χώρου. Στον πυρήνα διαμορφώνουμε μια ανοιχτή σκηνή, ελεύθερα επίπεδα που συνδέουν τους εκατέρωθεν όγκους και ρυθμίζουν την πρωτεύουσα κυκλοφορία του κτιρίου. Η ανοιχτή σκηνή αποτελεί έναν χώρο πολυδιάστατο, περίοπτο, πολυμορφικό. Η επιλογή της συμβαδίζει με την τάση για εξέλιξη του παραστατικού χώρου, που θέλει να απομακρυνθεί από τα συμβατικά των αυστηρά καθορισμένων κλειστών πεδίων».

elli-dimitra-02-458x247

Advertising

Advertisements
Ad 14

Οι ταλαντούχες φοιτήτριες επέλεξαν την οδό Πειραιώς της Αθήνας, ως φωτορεαλιστικό δρώμενο αφήγησης διότι «Αν και ιστορικής σημασίας, αποτελεί μια υποβαθμισμένη περιοχή, πρώην βιομηχανική, στην οποία και πάλι το ρυθμιστικό σχέδιο προσπαθεί να εντάξει την πολιτιστική εισροή. Ένα τέτοιο κτίριο βοηθά, όπως και ο χορός άλλωστε, σαν εκπαιδευτικός θεσμός στην αρχή και κατόπιν σαν κοινωνικός συνεκτικός σύνδεσμος ανάμεσα στους θεατές-ανθρώπους που θα το ζήσουν».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρότζεκτ: http://nomad-rnd.web.auth.gr/portfolio/choreographing-space/

Διαβάστε επίσης  Quarantine Houses: Ποιος μουσικός οίκος σε αντιπροσωπεύει;

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Θηλασμός και γνωστική και κινητική ανάπτυξη

Tο παρόν άρθρο Συμβάλλει ο θηλασμός στη γνωστική και κινητική

Creepy Χριστούγεννα για τους λάτρεις του horror

Όταν σκεφτόμαστε τα Χριστούγεννα, το μυαλό μας γεμίζει με εικόνες