Μόναχο: Τείχος χωρίζει ντόπιους – πρόσφυγες

8 Νοεμβρίου 2016

monacho

65,3 εκατομμύρια άνθρωποι οι αναγκαστικά εκτοπισμένοι, άρα με βάση τον παγκόσμιο πληθυσμό της γης, 1 στους 113 ανθρώπους παγκοσμίως είναι πλέον είτε αιτών άσυλο, είτε εσωτερικά εκτοπισμένος, είτε πρόσφυγας, πρωτόγνωρα επίπεδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες.

Αυτό βέβαια, δεν αποτελεί έκπληξη για τον δυτικό κόσμο, ο οποίος βοήθησε με κόπο και μεράκι ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες οικονομικές και κοινωνικοπολιτικές συνθήκες στον πόλεμο της Συρίας, ώστε σήμερα όσοι δεν οδηγήθηκαν στο θάνατο, ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους.

Εν έτει 2016, η Ευρώπη αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως αντί να πετάξει στα σκουπίδια τον φασισμό, τον διασώζει και του δίνει σάρκα και οστά με κάθε ευκαιρία.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου η απόφαση των τοπικών αρχών του Μονάχου να χτιστεί ένα τείχος, ύψους 3,65, υψηλότερο δηλαδή, από αυτό που κάποτε χώριζε την Ανατολική και τη Δυτική Γερμανία.

Το τείχος χτίζεται στο προάστιο Neuperlach Sud του Μονάχου με σκοπό να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός των ντόπιων από τους 160 νεαρούς πρόσφυγες που θα εγκατασταθούν στην περιοχή.

Κάποιοι από τους κατοίκους που πέτυχαν τον αίτημα τους, καθησυχασμένοι πλέον για την «ασφάλειά» τους και δεδομένου ότι η αξία της περιουσία τους δεν θα πέσει υποστηρίζουν πως δεν τους νοιάζει καθόλου που το τείχος είναι τόσο ψηλό, από τη στιγμή που κάνει τη δουλειά του. « Εφόσον μας χωρίζει από τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, θα είμαστε ευχαριστημένοι» λένε..

Διαβάστε επίσης  Στην μεσαιωνική εποχή δούλευαν λιγότερες ώρες από ότι σήμερα

Τείχος

Advertising

Η Γηραιά Ήπειρος θα έπρεπε να προσκαλεί τους πρόσφυγες, απ’ τους πολέμους που η ίδια δημιούργησε και επιδότησε. Ως πηγή ανανέωσης, ως νέα νευρωνικά κύτταρα, που θα τη βγάλουν απ’ το Αλτσχάιμερ.

Αυτοί οι άνθρωποι, αυτά τα παιδιά (κυρίως τα παιδιά), έτσι και τους δοθεί η ευκαιρία να επιβιώσουν, να εργαστούν, να σπουδάσουν, να κάνουν τέχνη, θα βοηθήσουν να δημιουργηθεί μια νέα ήπειρος.

Οι κλειστές, σαθρές κοινωνίες που δεν είναι διατεθειμένες να αγκαλιάσουν την διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη, που δεν δείχνουν σεβασμό στην διαπολιτισμικότητα, είναι καταδικασμένες. Θα χαθούν μέσα στα κελιά που οι ίδιες δημιουργούν.

Η Ευρώπη πνέει τα λοίσθια, ξεμωραμένη και γκρινιάρα, μια γριά με σάπια εντόσθια, μολυσμένα απ’ τους φασισμούς που γέννησε -και ποτέ δεν πέθαναν.

Advertising

Έχει μείνει κλεισμένη στο γηροκομείο της ιστορίας !

utopia1

*Το σκίτσο των αμέτρητων πνιγμένων προσφύγων στη Μεσόγειο μέσα από την απεικόνιση της Γκερνίκα του Αιγαίου από τον Βούλγαρο σκιτσογράφο JovchoSavov

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Pablo Neruda

Pablo Neruda: Ο ποιητής του έρωτα και της επανάστασης

Ο Pablo Neruda, γεννημένος ως Ricardo Eliécer Neftalí Reyes Basoalto,
Καλή υγεία το 2025: Ποιες είναι οι τάσεις;

Καλή υγεία το 2025: Ποιες είναι οι τάσεις;

ByΈνας από τους βασικότερους στόχους που θέτουμε για το 2025