Όλοι γνωρίζουν το -θλιβερό- περιστατικό που συνέβη την προηγούμενη Δευτέρα σε ένα αστικό λεωφορείο της Θεσσαλονίκης, καθώς φοιτήτρια κατήγγειλε με ανάρτησή της στο facebook, έχοντας φωτογραφίες ως πειστήρια, την παρενόχληση που δέχθηκε από έναν ιερέα(;).
Να πούμε, πως το διαδικτυακό προφίλ της φοιτήτριας είναι μπλοκαρισμένο, με πιθανότερο λόγο την ασεμνότητα των επικείμενων φωτογραφιών, αφού γνωρίζουμε πως λειτουργεί το facebook σε αυτές τις περιπτώσεις. Ωστόσο, ας θυμηθούμε την ανάρτηση του κειμένου της φοιτήτριας, Πένης:
Χθες μπηκε ενας παπας το μεσημερι στο 14α, το λεωφορειο ειχε πολλες αδειες θεσεις αλλα ηρθε και εκατσε διπλα μου, εβαλε το λαπτοπ στα ποδια του και μετα απο λιγα λεπτα ενιωθα να μου χαιδευει το ποδι. Εκανα σταυροποδι για να μην με ακουμπαει και αυτος εβαλε το λαπτοπ διπλα του για να μην εχουν ορατοτητα οι αλλοι. Αρχισε να χαιδευεται και μετα απο λιγο εβγαλε την αηδια του εξω. Ημουν με το κινητο στο χερι και εβγαλα φωτογραφια γιατι δεν θα με πιστευε κανεις αν αρχιζα να φωναζω, τον εβγαλα και μετα μολις αρχισα να του φωναζω σηκωθηκε κατευθειαν και πατησε το κουμπι να κατεβει. Του φωναζω “τι κανεις” και βριζω, με κοιταξε απο την πορτα πριν κατεβει και μου λεει με υφος “τι κανω?”. Κανεις δεν ρωτησε τι εγινε, εκτος απο μια κοπελα, ο οδηγος δεν εκλεισε τις πορτες ενω εγω φωναζα πολυ δυνατα και θα μπορουσε να μου ειχε κλεψει το κινητο η το οτιδηποτε αλλα τον αφησε να φυγει. Αν ηταν καποιος αλλοδαπος ολοι θα μιλουσαν, αλλα στην περιπτωση αυτου του μαλακα που θελει να λεει τον εαυτο του και παπα, που την κυριακη θα κοινωνισει ενα παιδακι δεν μιλησε κανεις. Μαλλον ημουν υπερβολικη που φωναξα
Την φωτογραφια με το προσωπο του την εστειλε μια κοπελα στα σχολια δεν την εβγαλα εγω, απλα ειναι ο ιδιος και συμπληρωσα το αισχοςAdvertising
Το σοκαριστικό -δυστυχώς- δεν ήταν μόνο το γεγονός πως ένα νεαρό κορίτσι δέχθηκε παρνόχληση μέσα σε ένα λεωφορείο, αλλά και η δεύτερη «παρενόχληση» που υπήρξε από πολλούς στα σχόλια στην ανάρτησή της. Ναι, κι όμως αυτό το κορίτσι αμφισβήτηθηκε για τα λεγόμενά της, γιατί βλέπετε μπορεί να μην έχει ένα συνηθισμένο χρώμα μαλλιών, μπορεί να μην έχει μια «συνηθισμένη» εμφάνιση. Τι είναι άραγε, το συνηθισμένο; Είναι το σωστό; Όχι, δεν είναι ούτε το σωστό, ούτε και το λάθος, μα απλώς κάτι που το ανθρώπινο μάτι μιας κοινωνίας αντικρύζει συχνότερα. Ορισμένοι αποκάλεσαν τη φοιτήτρια μέχρι και σατανίστρια, εξαιτίας της εμφάνισής της και των φωτογραφιών του προφίλ της. Μάλιστα.
Μπροστά στην εικόνα ενός δήθεν ιερέα και ενός κοριτσιού με διαφορετικό στιλ εμφάνισης, αρκετοί «όρμησαν» βλακωδώς με υβριστικά σχόλια να υποστηρίξουν τον ιερέα(;), καθώς κατά τη γνώμη τους μάλλον, δεν είναι δυνατόν μια «τέτοια« τύπισσα να λέει την αλήθεια και δεν μπορεί ένας άνθρωπος της Εκκλησίας να προβεί σε τέτοιες πράξεις -ναι, εδώ μπορούμε να γελάσουμε όλοι μαζί.
Για άλλη μια φορά, δείξαμε πόσο έτοιμη είναι μια κοινωνία να «κατασπαράξει» και να αμφισβητήσει με άσχημο τρόπο τα λεγόμενα κάποιου, που δεν αποτελεί κατά τη γνώμη ορισμένων την περίφημη «νόρμα», δηλαδή την αγαπημένη λέξη πολλών ανθρώπων εκεί έξω, τη λέξη νορμάλ.
Για άλλη μια φορά, ο Έλληνας απέδειξε πόσο δύσκολο είναι για εκείνον να ξεφύγει από αυτά τα υποκριτικά «κουτάκια» του μυαλού του, τα οποία τον οδηγούν συνεχώς σε εσφαλμένες απόψεις και εντυπώσεις, που βρίσκονται μακριά από την αλήθεια.
Ο «καλός» για πολλούς είναι ο άνθρωπος της Εκκλησίας, ενώ ο «κακός» και ο περίεργος είναι ο διαφορετικός από τους υπόλοιπους.
Δυστυχώς, ό,τι ξεχωρίζει αμφισβητείται και ότι αληθεύει κατακρίνεται.