Η γυμναστική στην ζωή μας

Η γυμναστική παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή μας και στην υγεία μας. Υπάρχουν πολλά οφέλη και πολλά πράγματα που θα έπρεπε να γνωρίζουμε πριν ξεκινήσουμε την γυμναστική. Σήμερα θα δούμε μαζί αυτά τα πράγματα και ελπίζω στους στόχους της νέας χρονιάς να είναι και η καλή φυσική κατάστασή σας.

Τα οφέλη της γυμναστικής είναι πολλά και σήμερα θα μάθουμε τα πιo σημαντικά.

Οι ιατρικές έρευνες μας έχουν δείξει ότι η τακτική άσκηση είναι προστασία ενάντια στις καρδιοπάθειες, το εγκεφαλικό, την υψηλή πίεση του αίματος, την παχυσαρκία, τον διαβήτη και την οστεοπόρωση. Επίσης η άσκηση βοηθάει στο να ζούμε περισσότερο και με καλύτερη ποιότητα ζωής. Βοηθάει στους πόνους της έμμηνου ρύσης και στους πόνους του τοκετού, στους χρόνιους πόνους της πλάτης και της μέσης, αυξάνει την αντοχή και την ενέργεια.

Βέβαια τα οφέλη δεν σταματούν εδώ. Η τακτική άσκηση βοηθάει στην βελτίωση της κατάθλιψης, την χαλάρωση, το άγχος, βοηθάει την σεξουαλική ζωή, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και τον αυτοσεβασμό, και φυσικά όσοι ασκούνται νιώθουν και δείχνουν υγιείς.

Φυσικά πολλοί από εσάς θα σκεφτείτε κάποιες δικαιολογίες ώστε να μην ξεκινήσετε γυμναστική, αλλά εδώ είμαι εγώ για να σας δείξω ότι καμία δικαιολογία δεν είναι αρκετή ώστε να μην δώσετε στον εαυτό σας όλα αυτά τα υπέροχα οφέλη που προσφέρει η άσκηση.

Advertising

Advertisements
Ad 14
Διαβάστε επίσης  Σχιζοφρένεια: Μύθοι και αλήθειες

Η πιο “πολυφορεμένη” δικαιολογία είναι το ότι “Δεν έχω χρόνο για να γυμνάζομαι“. Κι όμως, μόνο 20 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετά για να δείτε αξιοσημείωτη διαφορά στην ψυχολογία και το σώμα σας.

Άλλη δικαιολογία είναι το ότι “Νιώθω τόση κούραση για να κάνω και γυμναστική“. Και έρχομαι εδώ να σας πω ότι η άσκηση βοηθάει στο να χαλαρώσει το σώμα σας και να κάνετε καλύτερο ύπνο. Επίσης όσο γυμναζόμαστε, ο εγκέφαλος μας απελευθερώνει την χημική ουσία “ενδορφίνη”, η οποία μας κάνει να αισθανόμαστε χαρούμενοι και λιγότερο κουρασμένοι.

Οι επόμενες δύο δικαιολογίες είναι ότι “Έχω αφεθεί πολύ” και “Είμαι μεγάλος/η για να ξεκινήσω γυμναστική“. Σας έχω καλά νέα! Όπως σε όλα σε αυτή τη ζωή, έτσι και στη γυμναστική, ποτέ δεν είναι αργά. Ειδικά εάν κάποιος γυμναζόταν παλαιότερα του είναι ακόμα πιο εύκολο διότι το σώμα δεν ξεχνάει. Επίσης όσο μεγαλώνουμε τόσο πιo προσηλωμένοι στον στόχο μας είμαστε και είναι μικρότερες οι πιθανότητες να τα παρατήσουμε.

Άλλη μία πολύ συχνή δικαιολογία είναι “Έχω παχύνει πάρα πολύ για να κάνω γυμναστική“. Κι όμως, ο συνδυασμός αεροβικής άσκησης με μία σωστή διατροφή χαμηλή σε λιπαρά και ζάχαρη μπορεί να σας κάνει να χάσετε βάρος και να βρείτε ξανά την χαμένη σας αυτοπεποίθηση. Το βάρος δεν είναι πρόβλημα όταν αυτό που κάνουμε βοηθάει στην καλύτερη υγεία μας.

Advertising

Και για το τέλος αφήνω την πιο επίκαιρη δικαιολογία, “Δεν έχω χρήματα για γυμναστήριο“. Τα καλύτερα γυμναστήρια είναι στην φύση έχω να σας πω εδώ. Ένα τρέξιμο για 20 λεπτά ή ένα γρήγορο περπάτημα είναι μία πολύ καλή λύση. Επίσης μπορείτε να κάνετε κοιλιακούς, διατάσεις, ποδήλατο ή σχοινάκι τα οποία βοηθάνε πολύ. Εάν δεν θέλετε καν να βγείτε από το σπίτι σας ειδικά τους χειμερινούς μήνες, μπορείτε να κάνετε γυμναστική στο σπίτι. Είτε αυτό είναι κοιλιακοί, διατάσεις, καθίσματα κλπ, είτε απλά να βάλετε μουσική και να χορέψετε.

Διαβάστε επίσης  Μείνετε σε φόρμα...από το σπίτι σας!

Ό,τι και να επιλέξετε να δώσετε προσοχή και καλό θα ήταν να μιλήσετε με κάποιον ειδικό ώστε να σας δώσει πληροφορίες για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς. Φυσικά τα άτομα τα οποία έχουν ήδη τραυματισμούς ή προβλήματα υγείας πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν άδεια από τον γιατρό τους και καλό θα ήταν να έχουν προσωπικό γυμναστή. Ο σκοπός είναι να βελτιώσουμε την υγεία και την ζωή μας, όχι να την επιβαρύνουμε με τραυματισμούς.

Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου μένω μέχρι και σήμερα. Ασχολούμαι με την διατροφή και την άσκηση τα τελευταία 10 χρόνια. Αγαπάω τα ταξίδια και το καλό φαγητό.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γονική διαταραχή χρήσης ουσιών: Επιπτώσεις στα παιδιά

Το παρόν άρθρο Το παρόν άρθρο με τίτλο, Γονική διαταραχή

Ιστορία του Drag: Ρίζες, εξέλιξη και σημασία

Ιστορία του Drag: Από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τη Σύγχρονη