Κλαίρη Δημοπούλου:”Η ενασχόληση μου με τα make-up tutorials στο Youtube ξεκίνησε ως μέσο εκτόνωσης”

Παρότι τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται μόνιμα στο Λονδίνο , η Κλαίρη Δημοπούλου είναι μία από τις αγαπημένες make-up artists-Youtubers των Ελληνίδων. Η Κλαίρη Δημοπούλου είναι απόφοιτη Γαλλικής Φιλολογίας, αυτοδίδακτη makeup artist, body painter, δασκάλα make-up σε Ελλάδα και Λονδίνο και δημιουργός δύο καναλιών. Η ενασχόληση της με το Youtube έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία ,καθώς και τα 2 κανάλια της ( ένα ελληνικό και ένα αγγλικό) μετράνε εκατομμύρια views και χιλιάδες συνδρομητές. Κάνοντας μια ανασκόπηση στα κανάλια της, θα βρει κανείς make-up tutorials για όλες τις περιστάσεις, σωστές τεχνικές για φιλικό προς την επιδερμίδα make-up , μεθόδους body-painting και πολλά ακόμα. Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε, μας μίλησε για την ενασχόληση της με το Youtube , την δουλειά της ως make-up artist, την ζωή της στο Λονδίνο και μας έδωσε μερικές χρήσιμες συμβουλές για skincare .

Επιμέλεια συνέντευξης: Νικολέττα Καστρινάκη

Advertising

Advertisements
Ad 14

 

Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση με το Youtube;

Ξεκίνησε ως μέσο εκτόνωσης στα τέλη του 2014, όταν άφησα μια δουλειά άσχετη με το μακιγιάζ και αποφάσισα να ασχοληθώ αποκλειστικά με αυτό, μη έχοντας ακόμη συγκεκριμένο πλάνο δράσης στο μυαλό μου. Όλα τα βίντεο μακιγιάζ που είχα στο νου μου να κάνω καιρό αλλά δεν είχα το χρόνο ή τον εξοπλισμό, τα έβαλα μπρος και ξεκίνησα το αγγλικό μου, τότε, κανάλι, χωρίς να έχω ιδέα για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί. Πριν δύο χρόνια άνοιξα και το ελληνικό, το οποίο απέδωσε πολύ καλύτερα απ’ό,τι είχα φανταστεί.

Διαβάστε επίσης  John Malath: "Αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις κάτι, καν’ το… χθες!"

Παράλληλα με το Youtube, δουλεύετε ως δασκάλα make-up σε σχολή. Οι μαθήτριες/μαθητές σας παρακολουθούν το κανάλι σας; Τι σχόλια σας κάνουν;

Συνεργάζομαι με δύο σχολές, μία στο Λονδίνο (London School Of Makeup) και μία στη Θεσσαλονίκη (London Makeup Institute). Οι μαθητές στην ελληνική σχολή είναι συνήθως πολύ πιο ενημερωμένοι όσον αφορά την κοινότητα της ομορφιάς στο Youtube, ενώ οι μαθητές στην Αγγλία όχι τόσο, καθώς η αγγλόφωνη κοινότητα είναι πλέον αχανής, με αποτέλεσμα να έχουν ίσως παρακολουθήσει τυχαία 2-3 βίντεό μου στην αναζήτησή τους για δημιουργικά μακιγιάζ, κι έπειτα να συνειδητοποιούν πως έχουμε μάθημα μαζί. Η σχολή της Ελλάδας είναι για μένα πάντοτε μια τεράστια ζεστή αγκαλιά.

Advertising

Στην καθημερινότητά σας ποια προϊόντα make-up έχετε οπωσδήποτε στην τσάντα σας;

Λιποζάν. Το καλοκαίρι και αντηλιακό, για τακτική ανανέωση.

Κλαίρη Δημοπούλου
Κλαίρη Δημοπούλου

 

Τι είδος μακιγιάζ σας ζητάνε περισσότερο οι κοπέλες; Καθημερινό, βραδινό ή body-painting;

Το νυφικό μακιγιάζ είναι κάτι που μου ζητούν πολύ στα ιδιαίτερα μαθήματά μας, κάτι ενδιάμεσο δηλαδή μεταξύ βραδινού, πρωινού και φωτογραφικού μακιγιάζ. Οι μεγαλύτερες παρουσιάσεις που κάνω αφορούν αποκλειστικά το body painting ή το μακιγιάζ πασαρέλας, οπότε κατά καιρούς μου ζητούν και αυτό το κομμάτι.

Advertising

Ποια προϊόντα για skincare συνιστάτε στις γυναίκες να χρησιμοποιούν οπωσδήποτε;

Αντηλιακό, ήπιο καθαριστικό και ενυδατική.

Ποιες διάσημες γυναίκες θεωρείτε ως πρότυπα ομορφιάς;

Κλαίρη Δημοπούλου
Κλαίρη Δημοπούλου

Όσο μεγαλώνω αλλάζουν τα πρότυπά μου, πλέον με γοητεύουν κυρίως οι άνθρωποι που προάγουν την υγιή αυτοπεποίθηση και διαχειρίζονται τον εαυτό τους και την καριέρα τους με ταπεινότητα και ευσυνειδησία. Αυτός ο τρόπος ζωής τους χαρίζει, στα μάτια μου, μια απαράμιλλη λάμψη και με κάνει να θέλω να τους μοιάσω.

Διαβάστε επίσης  Δωρεάν ταινίες στο YouTube: 5 κανάλια για να τσεκάρεις
Advertising

Ζείτε μόνιμα στο Λονδίνο. Κάνοντας μια σύγκριση ανάμεσα στον τρόπο που βάφονται οι Ελληνίδες και στον αντίστοιχο των Αγγλίδων, θεωρείτε πως υπάρχουν διαφορές;

Τεράστιες! Παρόλο που οι τάσεις πλέον έχουν εισχωρήσει στη ρουτίνα ομορφιάς των περισσότερων γυναικών ανεξαρτήτως χώρας, διακρίνω ακόμη μια φρεσκάδα και απλότητα στο μακιγιάζ των Ελληνίδων, σε αντίθεση με το υπερβολικό, κατά τη γνώμη μου, μακιγιάζ που βλέπω στο δρόμο εδώ (πχ πορτοκαλί επιδερμίδα, έντονα κοψίματα, τεράστιες βλεφαρίδες και χείλη).

Το μακιγιάζ έχει περάσει από διάφορες τάσεις μέσα στην πορεία των χρόνων (πχ vintage, 60’s κλπ). Ποια τάση ξεχωρίζετε και γιατί;

Έχω μια αδυναμία στα grunge looks της δεκαετίας του ’90, αυτά που κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται κάπως κουρασμένο/ταλαιπωρημένο. Με παραπέμπουν σε μια ανεπιτήδευτα cool εποχή, την οποία ανέκαθεν θεωρούσα αντισυμβατικά σέξι.

Advertising

Και στον αντίποδα της προηγούμενης ερώτησης, ποια τάση δεν σας αρέσει καθόλου;

Κλαίρη Δημοπούλου
Κλαίρη Δημοπούλου

Δεν καταλαβαίνω το παραφόρτωμα που συνέβαινε στη δεκαετία του ’80, ειδικά η disco κουλτούρα δε με άγγιξε ποτέ, απολαμβάνω βέβαια τους χρωματικούς πειραματισμούς εκείνης της εποχής, απλώς μου φαίνεται τραβηγμένος ο τόσο φανταχτερός συνδυασμός ρούχων, μαλλιών και μακιγιάζ.

Κλαίρη Δημοπούλου
Κλαίρη Δημοπούλου

Παρατηρούμε πολλά νεαρά κορίτσια στην εφηβεία να βάφονται αρκετά έντονα κι άλλα καθόλου. Εσείς ως έφηβη σε ποια κατηγορία ανήκατε;

Στην κατηγορία που δεν βαφόταν καθόλου. Νομίζω μόνο μία φορά στο λύκειο φόρεσα στο σχολείο κονσίλερ και λίγο ρουζ, κατά τα άλλα χρησιμοποιούσα το μακιγιάζ μόνο ως στολίδι για τα πάρτι μερικές φορές το χρόνο.

Διαβάστε επίσης  Youtube: Τέσσερις παραστάσεις που θα μας κρατήσουν συντροφιά
Advertising

Τι μήνυμα θα θέλατε να δώσετε στις αναγνώστριες μας;

Να προσέχουν τον ήλιο και να φροντίζουν τον εαυτό τους τόσο απ’έξω όσο κι από μέσα, κάνοντας πράγματα που ευχαριστούν τις ίδιες, χωρίς εξηγήσεις.

 

Ευχαριστούμε την Κλαίρη Δημοπούλου για το φωτογραφικό υλικό!

Ακολουθήστε την Κλαίρη Δημοπούλου στους παρακάτω συνδέσμους:

Advertising

https://www.youtube.com/channel/UCDVgxf2CEeOjjSIxvF4b2GA (ελληνικό κανάλι)

https://www.youtube.com/channel/UCibE2T7jL0wOPw3hl3jbiNw (αγγλικό κανάλι)

https://www.instagram.com/clairedim/?hl=el (instagram)

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

παζολινι

Παζολίνι: O διανοούμενος μαρξιστής της 7ης τέχνης

Ο Πιερ Πάολο Παζολίνι, ένας μαρξιστής διανοούμενος, βιρτουόζος του
Μπορεί να έχεις μεγαλώσει, αλλά...

Μπορεί να έχεις μεγαλώσει, αλλά…

Μπορεί να έχεις μεγαλώσει, αλλά η “μαγεία” ακόμη υπάρχει μέσα