Λογικός σε παράλογο κόσμο ή παράλογος σε λογικό κόσμο;
Ποιος είναι λογικός και ποιον μπορουμε να πουμε παράλογο; Ο Λέντς πάντως, είναι ειδική περίπτωση.
Ο Λέντς, είναι ένας συγγραφέας που αποζητά τη γαλήνη και την ηρεμία. Καταφτάνει στο σπίτι ενός πάστορα που ζεί ειρινικά με τη γυναίκα του. Το σπίτι αυτό έχει ξακουστή φήμη για τη ζεστασιά και τη φιλοξενία που προσφαίρει, έτσι ο πρωταγωνιστής μας ζητά ‘καταφύγιο’ εκεί.
Στο σημείο αυτό ξεκινά η δράση.
Μπροστά στα μάτια μας βλέπουμε τον συγγραφέα να οδηγείται σε μια τρέλα αγιάτρευτη. Στην αρχή συμπεριφέρεται κάπως περίεργα: Μιλά ασταμάτητα, μπερδεύει όσους προσπαθούν να τον παρακολουθήσουν και εκνευρίζει όσους προσπαθούν να κοιμηθούν. Εκφράζει τις φοβίες του.
Φοβάται το σκοτάδι, φοβάται τον θάνατο!
Μιλά και ξεσκεπάζει την ηθική των ανθρωπων που τον περιβάλλουν. Είναι άθεος και τον χαρακτηρίζουν συνεχώς αιρετικό αυτοί που θέλουν να τον ξεφορτωθούν. Εκείνος όμως δεν τους λογαριάζει ιδιαίτερα. Έχει άλλα προβλήματα που τον ζώνουν.
Ώσπου φτάνει η στιγμή του παραλογισμού. Μιλά φωνάζοντας, γελά χωρίς λόγο, όσα λέει παραπέμπουν τόσο στον Σαιξπηρικό Άμλετ όσο και στον Χριστό. Προσποιείται ή όντως έχει χάσει το μυαλό του;
«Η υπερβολική γνώση, μπορεί να σε τρελάνει» αναφέρει χαρακτηριστικά…
Το εν λόγω έργο βρίσκεται σε μια καλοδουλεμένη μορφή στο studio Κυψέλης. Είναι ένα ιδιαίτερο ψυχογράφημα που ερμηνεύεται από εξαίσιους ηθοποιούς και καθηλώνει τους θεατές.
Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Λιβανού ο οποίος απέδωσε με κάθε χρώμα όλες τις πτυχές του έργου.
Οι ταλαντούχοι πρωταγωνιστές: Ζαχαρίας Ρόχας, Τέτη Σχοινάκη, Μιχάλης Αλικάκος, Νίκος Καραγιώργης, Νίκος Χαλατζίδης, Ειρήνη Καρπούζη
1:45′
Λεντς
Λεντς
Λεντς
Λεντς