Αγγελική Ασημάκη και το φάρμακο για τις αρρυθμίες της καρδιάς

Αγγελική Ασημάκη
Quora – The struggles for women empowerment have also been supported by many men who have been outraged at injustice against women in society.

 

Στις 8 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Αυτή η ημέρα τιμά, γιορτάζει και υπενθυμίζει τα Δικαιώματα των Γυναικών. Σκοπός της ημέρας αυτής είναι να σεβαστούμε και να αποδεχτούμε την ισότητα των δύο φύλων και να θυμηθούμε πόσο σημαντικό ρόλο έχουν παίξει οι γυναίκες στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Με αφορμή αυτή την ημέρα, θα μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο για μία σπουδαία Ελληνίδα γυναίκα, την Αγγελική Ασημάκη, που ανακάλυψε το φάρμακο για τις αρρυθμίες της καρδιάς.

• Αρχικά, ας δούμε τι είναι οι αρρυθμίες της καρδιάς

Γενικά με τον όρο «αρρυθμία» εννοούμε όλες τις διαταραχές του ομαλού καρδιακού ρυθμού. Υπάρχουν πολλά είδη αρρυθμίας με διαφορετικά αίτια και αποτελέσματα. Επειδή δεν έχουν ακόμη βρεθεί τα ακριβή αίτια, που προκαλούν τις αρρυθμίες της καρδιάς, αυτή η ασθένεια συχνά αποτελεί αιτία ξαφνικού θανάτου. Η μόνη διαθέσιμη θεραπεία για τους ασθενείς υψηλού κινδύνου είναι ο εμφυτεύσιμος απινιδωτής, μια συσκευή που τροφοδοτεί με ηλεκτρισμό την καρδιά, ώστε να αποκαθιστά τον φυσιολογικό ρυθμό της.

Advertising

Advertisements
Ad 14

 

Αγγελική Ασημάκη
Πηγή: medNutrition

 

•Ποια είναι η Αγγελική Ασημάκη που ανακάλυψε το φάρμακο για τις αρρυθμίες της καρδιάς

Η ίδια η Αγγελική Ασημάκη, πριν ξεκινήσει το σπουδαίο της έργο, είχε ήδη έρθει αντιμέτωπη με τις αρρυθμίες της καρδιάς από τα 15 της χρόνια. Από την εφηβεία της, έμαθε πως είναι να ζει ένας άνθρωπος, που πάσχει από καρδιοπάθειες, με βηματοδότη. Και στα 30 της χρόνια είχε ήδη υποβληθεί σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς.

Διαβάστε επίσης  Τι είναι και τι θέλει ο Qanon;

Ενώ, όπως λέει η ίδια, στην αρχή ένιωθε απογοήτευση και το ηθικό της στο ναδίρ δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται για μία καλύτερη ζωή τόσο για εκείνη, όσο και για όλους τους ανθρώπους. Η σπουδαία επιστήμονας επισημαίνει πως χάρη στην στήριξη της οικογένειάς της, συνέχισε να παλεύει και έμαθε να μην ντρέπεται για την ασθένειά της.

Από μικρή διάβαζε πολύ και ήθελε να γίνει γιατρός. Η Αγγελική Ασημάκη αποφασισμένη, λοιπόν, να βρει τον άγνωστο μηχανισμό των αρρυθμιών, αρχίζει τις σπουδές της στις αρχές του 2000 στο University College of London στη Βρετανία και συνεχίζει στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Advertising

Σήμερα στα 34 της χρόνια, η καθημερινότητα της Ελληνίδας ερευνήτριας είναι σκληρή, καθώς δουλεύει 7 ημέρες την εβδομάδα για τουλάχιστον 10 ώρες την ημέρα. Συγγράφει άρθρα στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής της ιδιότητας και περνά ώρες στο εργαστήριο της κάνοντας έρευνες και πειράματα.

 

Αγγελική Ασημάκη
Πηγή: Enikos Η Αγγελική Ασημάκη είναι ερευνήτρια παθολογοανατόμος στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και στο Νοσοκομείο «Beth Israel Deaconess» της Βοστώνης.

 

•Το έργο της Αγγελικής Ασημάκη και η ανακάλυψη του φαρμάκου για τις καρδιοπάθειες

Η ίδια η ερευνήτρια εξηγεί ποιο είναι το έργο της λέγοντας ότι: “Για τη μελέτη μου χρησιμοποίησα 4.800 ψάρια τα οποία πλεονεκτούν σε σχέση με τα ποντίκια στο ότι μεγαλώνουν γρήγορα και η παρακολούθηση της καρδιοπάθειας τους μπορεί να γίνει διά γυμνού οφθαλμού. Τα ψάρια είχαν τροποποιηθεί γενετικά ώστε να εμφανίζουν αρρυθμιογενή μυοκαρδιοπάθεια δεξιάς κοιλίας. Τους χορηγήσαμε χιλιάδες χημικές ουσίες. Οι περισσότερες ουσίες επέφεραν τον θάνατο των ψαριών, κάποιες άλλες δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, και μία με τον κωδικό SB216763, αντιμετώπισε την καρδιοπάθεια ενός ψαριού. Στη συνέχεια το πείραμα επαναλήφθηκε σε ποντίκια με το ίδιο θετικό αποτέλεσμα. Το επόμενο βήμα ήταν η χορήγηση του μορίου σε κύτταρα καρδιάς όπου επίσης καταγράφηκαν θετικά αποτελέσματα καθώς αντιστράφηκε η αφύσικη ηλεκτροφυσιολογία των κυττάρων της καρδιάς που σχετίζεται με την αρρυθμία”. Στη συνέχεια, πρέπει οι φαρμακευτικές εταιρίες να μελετήσουν την τοξικότητα της συγκεκριμένης ουσίας στον άνθρωπο και εάν όλα πάνε κατ’ ευχήν σε πέντε χρόνια θα είναι διαθέσιμο το φάρμακο.

Διαβάστε επίσης  Οι μετονομασίες 4981 οικισμών στην Ελλάδα

Όπως βλέπουμε, η Αγγελική Ασημάκη δεν επέτρεψε στο πρόβλημα υγείας της να την καταβάλλει, αλλά αντίθετα το χρησιμοποίησε για να παλέψει για ένα καλύτερο αύριο για όσους πάσχουν από καρδιοπάθειες. Σκοπός του έργου της Αγγελικής Ασημάκη είναι να θεραπεύονται οι καρδιοπαθείς ασθενείς, καθώς επίσης να μην στιγματίζονται όσοι ασθενείς πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Το έργο της Αγγελικής Ασημάκη υπενθυμίζει πως όλες οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν, πως όλοι οι ασθενείς έχουν την δύναμη να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο, πως μέσα από τις δυσκολίες της ζωής, αλλά και την αγάπη μπορεί ο κάθε άνθρωπος να τα καταφέρει.

Advertising

 

ΠΗΓΕΣ
m.tvxs.gr
boro.gr
eirinika.gr
protothema.gr
doctv.gr
diaforetiko.gr
ellines.com
protothema.gr

 

 

Πιστεύω πως η ζωή είναι αγάπη, είναι τέχνη, είναι άθλημα!
Όπως και στην αγάπη, έτσι και στην ζωή ως άνθρωποι μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, να παίρνουμε και να δίνουμε, να εμπνέουμε και να εμπνεόμαστε.
Όπως και στην τέχνη, έτσι και στην ζωή γινόμαστε δημιουργοί και οραματιζόμαστε κάτι καλύτερο δημιουργώντας όλοι μαζί αυτό, που λέμε πολιτισμό.
Όπως και τα αθλήματα, έτσι και η ζωή είναι ένας ατέλειωτος αγώνας και για να επιβιώσουμε το μόνο, που χρειαζόμαστε είναι η αγάπη μεταξύ όλων των ανθρώπων.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Προσχολική ψυχοκινητική ανάπτυξη: Διαφορές φύλου

Το παρόν άρθρο Υπάρχουν διαφορές μεταξύ αγοριών και κοριτσιών στην

Το πρώτο ψέμα κερδίζει: μία γυναίκα, πολλές προσωπικότητες

«Συναντάς μία άγνωστη γυναίκα σε ένα πάρτι… Σου μοιάζει.. και