Η Χριστίνα Χασάπη, στο πρώτο συγγραφικό της εγχείρημα, με τίτλο «Έλλα, μία πριγκίπισσα ελατήριο», από τις εκδόσεις Ψυχογιός, ανατρέπει τα δεδομένα της ήρεμης και υπάκουης πριγκίπισσας. Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, η πριγκίπισσα Ελαστίνη είναι όμορφη, ευγενική, πρόσχαρη και καλόκαρδη αλλά διαθέτει κάτι ξεχωριστό και ασυνήθιστο. Είναι ευλύγιστη και υπερκινητική, περπατάει ανάποδα, χοροπηδάει ή κρέμεται από τα έπιπλα, είναι, δηλαδή, πολύ διαφορετική από ότι αρμόζει σε μία πριγκίπισσα. Γι’ αυτό και ο πατέρας της, ο βασιλιάς Ιωάννης Άκαμπτος με τον συμβουλάτορα του Ακαμψία, σκαρφίζονται διάφορα τεχνάσματα προκειμένου να φέρουν την πριγκίπισσα «στον ίσιο δρόμο».
Το βιβλίο «Έλλα, μία πριγκίπισσα ελατήριο» με χιούμορ, διασκεδαστικές δοκιμασίες και ανατροπές, μας φέρνει σε επαφή με τη φύση της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής (ΔΕΠΥ), που είναι από τις συχνότερες εμφανιζόμενες συμπεριφορικές διαταραχές της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Η πριγκίπισσα Ελαστίνη, που όλοι στο βασίλειο τη φωνάζουν κοροϊδευτικά «πριγκίπισσα ελατήριο», είναι ευτυχισμένη και φαίνεται να απολαμβάνει αυτή τη διαφορετικότητα. Τα τεχνάσματα του πατέρα της, όχι μόνο δεν τη βάζουν στο «ίσιο δρόμο», αλλά γίνονται αφορμή για περισσότερο παιγνίδι και διασκέδαση, ενώ στον πατέρα της δημιουργούν παραπάνω μπελάδες και πονοκέφαλο. Γιατί ενοχλούνται όλοι, όταν έρχεται η Έλλα, στη σάλα του δείπνου κάνοντας τροχό ή βγαίνει στον κήπο περπατώντας σε κατακόρυφο; Γιατί η πριγκίπισσα είναι χαρούμενη με τα ακροβατικά της, αλλά ο βασιλιάς Ιωάννης Άκαμπτος είναι δυστυχισμένος, που τη βλέπει να προσγειώνεται από το ταβάνι στην αγκαλιά του; Τελικά, υπάρχει λύση, ώστε να γίνει η Έλλα όπως όλες οι πριγκίπισσες, δηλαδή υπάκουη και ήσυχη;
Η απάντηση, μας περιγράφει η συγγραφέας μέσα από την ευρηματική και καλογραμμένη ιστορία της Έλλας, είναι η αποδοχή και η αγάπη. Η κατανόηση της διαφορετικότητας, είναι που πρέπει να αναγνωριστεί από το οικείο περιβάλλον και η αποδοχή να γίνει η γέφυρα επικοινωνίας με ίσους όρους. Η Χριστίνα Χασάπη αγγίζει το θέμα της ΔΕΠΥ, με χιούμορ, ευαισθησία, ειλικρίνεια, χρησιμοποιώντας τις αφηγηματικές τεχνικές του διαλόγου και της περιγραφής που δίνουν στο κείμενο ζωντάνια, θεατρικότητα και αμεσότητα.
Στον πρόλογο του βιβλίου, που υπογράφει ο Φώτης Παπαναστασίου, MSc στη Σχολική Ψυχολογία, Ειδικός Παιδαγωγός, συγγραφέας και πιστοποιημένος θεραπευτής από το Harvard University, υπογραμμίζει ότι «η συγγραφέας μας παρουσιάζει τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός υπερκινητικού παιδιού και μας βοηθά να κατανοήσουμε πως δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τα παιδιά μας, αλλά μόνο να τα αγαπήσουμε άνευ όρων, να τα αποδεχτούμε και να αγκαλιάσουμε την κάθε διαφορετικότητα τους, γιατί τελικά αυτή είναι που τα κάνει μοναδικά. Για αυτό είναι σημαντικό το συγκεκριμένο παραμύθι να διαβαστεί όχι μόνο από τα παιδιά, αλλά και από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους».
Το βιβλίο «Έλλα, μία πριγκίπισσα ελατήριο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός σε όλα τα βιβλιοπωλεία.