Πρόσκληση της Ελληνικής Λέσχης του Βιβλίου στο Μουσικό Απόγευμα 2019

Πηγή: facebook.com

Πρόσκληση

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου μας προσκαλεί στο Μουσικό Απόγευμα στις 13 Απριλίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Αμαλία.

Συνεχίζοντας το σημαντικό έργο της η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου θέλει να χαρίσει δύο καινούργια “βιβλιόσπιτα” που θα στεγαστούν σε δύο σχολεία της Ελληνικής Περιφέρειας, σε μια εποχή που το βιβλίο αποτελεί πηγή γνώσης, σεβασμού, αγάπης και αφορμή για διάλογο, σκέψη και ομαδικότητα.

Σε αυτή τη μουσική γιορτή θα γίνουμε όλοι μια παρέα, θα γνωριστούμε, θα ανταλλάξουμε απόψεις, θα μιλήσουμε για τα αγαπημένα μας βιβλία και θα απολαύσουμε ποιοτική μουσική, χορό και φαγητό.

Advertisements
Ad 14

Στο τέλος της εκδήλωσης θα κληρωθούν όμορφα δώρα.

Όλα “για σένα” Γυμνάσιο Φωτολίβους!

Όλα “για σένα” Λύκειο Μουριών!

 Μουσικό Απόγευμα Ελληνικής Λέσχης του Βιβλίου
Κάνε το καλό και ρίξτο στο χορό!

2 νέες Δανειστικές Βιβλιοθήκες «για σένα», γεννιούνται το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο Αμαλία, Αμαλίας 10 – Σύνταγμα,
από το ετήσιο μουσικό απόγευμα της Λέσχης. 

Του κόσμου τα βιβλία με καλή ενέργεια θα φτάσουν στα χέρια των 2 σχολείων Δράμας και Κιλκίς. Εκεί που διψάνε για ενδιαφέρον κι ανθρωπιά.
Ελάτε να το γιορτάσουμε μαζί, μετά φαγητού, μουσικής, χορού και απίστευτων δώρων από τη λοταρία μας.

Ελάτε στην καρδιά του βιβλίου! Σας περιμένουμε!

Τιμή Πρόσκλησης (συμπεριλαμβάνονται κεράσματα και μουσική): 15 Ευρώ 

Δηλώσεις συμμετοχής: 6937283853

Λίγα λόγια για τις Δανειστικές Βιβλιοθήκες

Η ιδέα καταρχήν ήταν και είναι ετεροκεντρική. Δηλαδή ένα αγαθό που απολαμβάνει κάποιος, στην περίπτωσή μας το ποιοτικό βιβλίο, είναι σημαντικό  να το μοιράζεται με άλλους, να έχει κοινωνική απήχηση, να προσφέρει καλό στο κοινωνικό σύνολο.

Διαβάστε επίσης  Δεκέμβριος: Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Οι Δανειστικές Βιβλιοθήκες «για σένα», έχουν μακρινό πρόγονο τη δανειστική βιβλιοθήκη της κατασκήνωσης του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας στο Διόνυσο, το 1950!

Νεαρός τότε Παναγιώτης Ροζάκης, πρόεδρος της Λέσχης μας, ως ομαδάρχης και κοινοτάρχης είχε μαζί του βιβλία και τα δάνειζε στα παιδιά. Την λοιπόν 3η χρονιά, ο αρχηγός και καθηγητής της Γυμναστικής Ακαδημίας Γιόκαρης, τού ανέθεσε τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης. Ήταν η 1η στην καριέρα του, πολύ πριν δημιουργηθεί η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου.

Από τότε μέχρι σήμερα το “βιβλίο σε δράση!”, έχει φτάσει από τη Βόρειο Ήπειρο και τον Έβρο,ως την Κρήτη, απ’ το Λονδίνο ως το Μούρχαρτ Γερμανίας, από τη Βova Marina Κάτω Ιταλίας ως τη Μαριούπολη Ουκρανίας.

Η επιλογή των σχολείων είναι αποτέλεσμα ειδικής διερεύνησης αναγκών/τοπικών συνθηκών, γεωγραφικής θέσης, και ενδιαφέροντός τους να την αποκτήσουν. Με ευχαριστώ στα μάτια, τις υποδέχονται, εκατοντάδες σχολεία σε απομονωμένα και ακριτικά χωριά μας, που διψάνε για ενδιαφέρον κι ανθρωπιά.

Πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα έργο, με 850 Δανειστικές Βιβλιοθήκες “για σένα”, 95% αναγνωσιμότητας, 580.000 ωφελούμενους, σύστημα αυτόνομης λειτουργίας, βασισμένο στην αυτενέργεια παιδιών και εκπαιδευτικών.

Εστίες πολιτισμού, ενισχύουν την άνοδο του κοινωνικού-βιοτικού επιπέδου. Σκεφτείτε ότι σε πολλά χωριά της πατρίδας μας, οι μαθητές δεν έχουν πρόσβαση στο ποιοτικό εξωσχολικό βιβλίο και στο ελεύθερο διάβασμα. Παντού δε, οι βιβλιοθήκες είναι συνονθύλευμα μετριότητας, προϊόν άγνοιας, εμπορίου και προπαγάνδας.

Πάντα με εξαιρετικά ποιοτικά βιβλία, αγάπη κι ενδιαφέρον, στέλνουμε πνευματική τροφή στα ελληνόπουλα, με την ευχή “Tο φως του νου κατά της φτώχειας” να λάμπει μέσα τους, φωτίζοντας το δρόμο για ανάπτυξη και δημιουργία.

Διαβάστε επίσης  Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια της Harper Lee

Από τον πλούτο της παγκόσμιας πνευματικής κατάθεσης, μακριά από το χάος της εκδοτικής παραγωγής, τα βιβλία που στέλνουμε στα χωριά μας και ταξιδεύουν στους συμπατριώτες μας, φιλτράρονται από την “Επιλογή”.

Καινοτόμο σύστημα αξιολόγησης “από αναγνώστες σε αναγνώστες”, θεμελιακό πρόγραμμα της Λέσχης.

Το έργο των δανειστικών βιβλιοθηκών «για σένα», πιάνει αληθινά τόπο. Δίνει κίνητρα για ελεύθερη σκέψη. Ενισχύει το έργο του δασκάλου, το ζήλο του μαθητή.

Εμπνέει αγάπη για το διάβασμα. Ανοίγει δρόμο προς τη Γνώση στους πιο ευαίσθητους δέκτες του κόσμου. Τα παιδιά και τους νέους.

Όραμά μας, οι Δανειστικές Βιβλιοθήκες “για σένα”, να φτάσουν σ’ όλη την Ελλάδα. Να γίνουν θεσμός, με διάρκεια ζωής στο χρόνο και πανελλαδική εμβέλεια.

Εργαλείο εκπαίδευσης, έμπνευσης, μόρφωσης για πολλές γενιές μαθητών. Γιατί εκτός απ’ το “ψωμί”, η πνευματική τροφή πάντα θα είναι απαραίτητη για ανάπτυξη και δημιουργία.

Η Αλίκη- Ελένη Πουλή είναι Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, κάτοχος Αδείας Ασκήσεως Επαγγέλματος.

Διατηρεί Ιδιωτικό Γραφείο στην Ηλιούπολη, Αττικής.

Αριστούχος Πτυχιούχος BA Hons Ψυχολογία, OU, Μεγάλη Βρετανία
Pg. Dip, MSc Ψυχιατρική, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Cardiff (UK)

Είναι Μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS), Τομέας Κλινικής Ψυχολογίας.
Διαθέτει υψηλή εξειδίκευση στη Ψυχιατρική και τη Διασυνδετική Ψυχιατρική.

Έχει ολοκληρώσει πληθώρα μετεκπαιδευτικών κύκλων στη Ψυχιατρική Ακαδημία του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, τα Πανεπιστήμια του San Fransisco, Case Western και Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ.α.

Σε επίπεδο επαγγελματικής μετεκπαίδευσης έχει εργαστεί σε δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης καθώς και στο Τμήμα Διασυνδετικής Ψυχιατρικής σε Γενικό Νοσοκομείο.
Συνεχίζει την επαγγελματική της μετεκπαίδευση μέχρι και σήμερα σε τομείς που αφορούν τη Ψυχιατρική, Ψυχοφαρμακολογία, Ψυχοπαθολογία, Ανοσοψυχιατρική και Ψυχοθεραπεία.
Εξωτερικός Επιστημονικός Συνεργάτης Μονάδας Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών, Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, ΕΠΙΨΥ
Ασχολείται επιπλέον με τον σχεδιασμό μαθημάτων, την Εισήγηση Σεμιναρίων, τη διοργάνωση και υλοποίηση Ημερίδων Ευαισθητοποίησης, την Διαχείριση Ανθρωπίνου Δυναμικού, τη μετάφραση διαγνωστικών/ ψυχοεκπαιδευτικών εργαλείων και τη συγγραφή.

Contact: alpoulipsych@gmail.com

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

βουνό ή θάλασσα;

Είσαι τύπος του υψομέτρου ή του υγρού στοιχείου;

Ο όρος διακοπές, ανεξαρτήτως διάρκειας, ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα.
Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός