Αποταμίευση: 6 πράγματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα για να είστε πλουσιότεροι σε ένα χρόνο

ΑποταμίευσηΗ αποταμίευση αφορά το σχεδιασμό μακροπρόθεσμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μικρές και απλές αποφάσεις που κάνετε σήμερα – όπως το πού αποθηκεύετε τις αποταμιεύσεις σας ή πόσο από το εισόδημά σας δαπανάτε- είναι τόσο σημαντικές.

Παρακάτω, έχουμε στρογγυλοποιήσει οκτώ πράγματα που μπορείτε να κάνετε τώρα για να βάζετε περισσότερα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό σας το επόμενο έτος.

Ρύθμιση αυτόματης εξοικονόμησης.

Αποταμίευση

Μπορείτε να κάνετε το μεγαλύτερο βήμα προς την αποταμίευση και οικοδόμηση πλούτου σε 10 λεπτά στον υπολογιστή σας. Η ρύθμιση της αυτόματης εξοικονόμησης λαμβάνει την προσπάθεια και τη σκέψη από την εξοικονόμηση χρημάτων.

Advertisements
Ad 14

Αρκετές τράπεζες προσφέρουν ηλεκτρονικά υπηρεσίες αποταμίευσης στις οποίες μπορείτε να δεσμεύσετε ένα σημαντικό μέρος του εισοδήματος σας και μακροπρόθεσμα να σας αποφέρει περισσότερα κέρδη. Ορίζοντας ως ένα δίχτυ ασφαλείας με ένα συγκεκριμένο ποσό για κάλυψη βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων και τυχών άλλων αναγκών μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το πλεόνασμα των αποταμιεύσεων σας και να το αυξήσετε.

Παράλληλα όλες οι τράπεζες προσφέρουν ένα “πίνακα διαχείρισης” για τους λογαριασμούς σας μέσα από τους οποίους μπορείτε να παρακολουθείτε τα έσοδα και τα έξοδα σας αλλά και τον τρόπο κατανομής του κεφαλαίου σας σε βάθος χρόνου. Έχοντας μια συχνή εικόνα των οικονομικών σας πόρων και το πού κατανέμονται μπορείτε να βελτιώσετε τις αποταμιευτικές σας στρατηγικές γρήγορα και εύκολα.

Ζητήστε μια αύξηση – ή να αλλάξετε θέσεις εργασίας.

Η διαπραγμάτευση του αρχικού μισθού σας – και η συνέχιση της διαπραγμάτευσης κάθε λίγα χρόνια ή όταν ξεκινάτε μια νέα δουλειά – θα μπορούσε να κάνει μια διαφορά $ 1 εκατομμυρίου στα κέρδη σας.

Διαβάστε επίσης  Πώς να ψωνίσεις σωστά την περίοδο των εκπτώσεων

Το κλειδί για την απόκτηση περισσότερων χρημάτων μπορεί να είναι η αλλαγή θέσεων εργασίας, σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Nomura . Οι εργαζόμενοι που άλλαξαν θέσεις εργασίας κέρδισαν περίπου 1% περισσότερο από το χρόνο σε σχέση με αυτούς που έμειναν στον ίδιο εργοδότη.

Οι μετακινούμενοι εργαζόμενοι ενδέχεται να έχουν ισχυρότερη διαπραγματευτική ισχύ και μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών όταν υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες ή βρίσκουν έναν νέο υψηλότερο πληρωμένο ρόλο που ταιριάζει καλύτερα με τα ταλέντα τους, σύμφωνα με την έκθεση.

Βάλτε τα χρήματά σας σε λογαριασμό αποταμίευσης υψηλής απόδοσης.

Έχοντας πάρα πολλά χρήματα στον λογαριασμό σας θα μπορούσε να σας κρατήσει πίσω από την οικοδόμηση του πλούτου.

Κρατήστε περίπου μισθούς 2 μηνών στον λογαριασμό σας, ώστε να μπορείτε εύκολα να πληρώνετε τους τις υποχρεώσεις σας. Μόλις το έχετε, ξεκινήστε να δημιουργείτε δαπάνες ύψους τουλάχιστον τριών μηνών σε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης.

Το να αφήνετε τα χρήματα σας μέσα στον λογαριασμό αποταμίευσης χωρίς να τα κλειδώνετε με κάποιο επιτόκιο αποταμίευσης μακροπρόθεσμα σας στερεί σημαντικά ποσά κέρδους που σίγουρα θα είχαν μεγάλο αντίκτυπο στα οικονομικά σας. Ξεκινήστε με ένα μικρό ποσό, και βάσει του φαινομένου της χιονοστιβάδας δείτε σε βάθος χρόνου τα κέρδη και τις αποταμιεύσεις σας να πολλαπλασιάζονται σημαντικά.

Αποθηκεύστε τις αποταμιεύσεις σας σε λογαριασμό αποταμίευσης υψηλής απόδοσης , όπου θα μπορούσατε να κερδίζετε 1% τόκο στα χρήματά σας, αντί για το 0,01% που κερδίζετε σε ένα παραδοσιακό λογαριασμό ελέγχου ή αποταμίευσης.

Ή επενδύστε το στο χρηματιστήριο.

Αποταμίευση

Αν και το χρηματιστήριο ανα χρόνους έχει αποτελέσει αρένα μεγάλης χασούρας, με μικρά βήματα και με μια καλή έρευνα  θα μπορούσατε να πολλαπλασιάσετε τις αποταμιεύσεις σας σε σημαντικό βαθμό.

Διαβάστε επίσης  Social media και θεωρίες του marketing

Με βάση τις μέσες αποδόσεις της αγοράς και τα επιτόκια τα τελευταία 40 χρόνια, η NerdWallet υπολόγισε ότι η επένδυση σε μετοχές (συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών συνταξιοδότησης) θα οδηγούσε σε 4,57 εκατομμύρια δολάρια κατά ηλικία 65 ετών. Αυτό αντιπροσωπεύει ετήσια επενδυτικά τέλη 0,70% αλλά όχι προσαρμοσμένα για τον πληθωρισμό.

Κρατώντας τα χρήματα σε ένα παραδοσιακό λογαριασμό ταμιευτηρίου – το οποίο το 63% των πολιτών κάνει σήμερα, σύμφωνα με έρευνα του NerdWallet – θα είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση 1.27 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από την προσαρμογή για τον πληθωρισμό.

Το ενδεχόμενο κόστος ευκαιρίας για να μείνει έξω από την αγορά μέσα σε τέσσερις δεκαετίες; Περίπου 3,3 εκατομμύρια δολάρια.

“Οι χαμηλού κόστους δείκτες και τα χρηματιστήρια που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο είναι μεγάλες επιλογές αν θέλετε να έχετε περισσότερα χρήματα, τα funds target date και οι robo-σύμβουλοι ίσως είναι πιο κατάλληλοι εάν θέλετε κάποιος ή κάτι άλλο να κάνει την δουλειά” λέει η Arielle O’Shea, ειδικός επενδυτών και συνταξιούχων στο NerdWallet.

Βρείτε φθηνότερη κατοικία.

Αποταμίευση

Εάν είστε μέρος του ενός τρίτου του πληθυσμού που πληρώνουν υπερβολικά για τη στέγαση , ξεκινήστε αναζητώντας ένα μέρος που ανταποκρίνεται στο τυπικό μέτρο της οικονομικής προσιτότητας: 30% ή λιγότερο του εισοδήματος πριν από τη φορολογία.

Αλλά εάν μπορείτε να βρείτε έναν τόπο που σας επιτρέπει να ξοδέψετε 25% ή λιγότερο από τα έσοδά σας μετά τη φορολογία για τη στέγαση, ο λογαριασμός αποταμιεύσεων σας θα σας ευχαριστήσει.

Ακόμα και ο δισεκατομμυριούχος Warren Buffet διατηρεί τα κόστη στέγασης χαμηλά. Ο Buffett ζει σε μια μικρή κατοικία που αξίζει 0,001% του συνολικού του πλούτου.

Αγοράστε ένα ακίνητο ενοικίασης.

Αποταμίευση

Η επένδυση σε ακίνητα και η αγορά κατοικίας είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα . Όταν αγοράζετε ένα σπίτι για να ζήσετε μακροπρόθεσμα, δεν είστε σίγουροι ότι θα κερδίσετε απόδοση της επένδυσής σας, ειδικά στο εγγύς μέλλον.

Διαβάστε επίσης  Νομισματική πολιτική της Ευρωζώνης - Για δύσκολους λύτες

Η αγορά ενός σπιτιού ή ενός κτιρίου διαμερισμάτων ως ενοικιαζόμενης ιδιοκτησίας σας δίνει, τη δύναμη να καθορίσετε τα κέρδη σας .

Στο τέλος, το εισόδημα από ενοικίαση που κερδίζετε μπορεί να είναι αρκετό για να καλύψει την υποθήκη και ενδεχομένως περισσότερο. Αυτό είναι διαφορετικό από το να περιμένουμε μεγάλη απόδοση όταν έρχεται χρόνος να πουλήσουμε ένα σπίτι. Και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα από τα ακίνητα τώρα και όχι κάτω από το δρόμο. Άλλωστε σε αυτό έρχονται να βοηθήσουν αρκετές πλατφόρμες ενοικίασης όπως η Airbnb στην οποία αρκετοί έχουν αποκομίσει μεγάλα έσοδα από την εκμετάλλευση των πλεονάζον ακινήτων τους.

Είμαι 24 ετών και σπούδασα Βιομηχανική Διοίκηση & Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Παρ' όλα αυτά το μυαλό μου ήταν χαμένο στο πως θα ανακαλύψω τον κόσμο, να τον απαθανατίσω και θα μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου με άλλους. Γι αυτό και ταξιδεύω συχνά, φωτογραφίζω συχνότερα και κάνω πλάκες συνέχεια. Όταν δεν ασχολούμαι με τα παραπάνω μου αρέσει να λιώνω σε βιβλία και game (κυρίως games), και να δοκιμάζω νέα πράγματα με αρκετή δόση αδρεναλίνης.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Το Σύνταγμα της Επιδαύρου

Το Σύνταγμα της Επιδαύρου

Τον Δεκέμβριο του 1821 οι πρωταγωνιστές της επανάστασης και ο
Colourful Eyeliner

Colourful Eyeliner: Το απόλυτο καλοκαιρινό look

Colourful Eyeliner η απόλυτη τάση για εσένα που θες