Αγωνία στο Όκλαντ για τις τύχες των αγνοουμένων

Oakland, California, U.S. December 3, 2016. Seung Lee/Handout via Reuters
Oakland, California, U.S. December 3, 2016. Seung Lee/Handout via Reuters

Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, όπου πριν από σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα σημειώθηκε πυρκαγιά σε κτίριο, στο οποίο παρευρίσκονταν δεκάδες άτομα.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, πλήθος νέων μεταξύ 20 και 35 ετών είχε συγκεντρωθεί στη συγκεκριμένη αποθήκη, όπου λάμβανε χώρα μία εκδήλωση με εκατοντάδες καλεσμένους.

«Κατεδαφίσαμε ένα φράκτη για να μπορέσει ο κόσμος να βγει, αλλά κανείς δεν βγήκε, ήταν σαν ένα τσιμεντένιο καμίνι», είπε στους δημοσιογράφους ο Μπεν Κος, ένας από τους θαμώνες που έφτασε στο σημείο τη στιγμή που άρχισαν οι πρώτες φλόγες.

Μέχρι στιγμής, στους 9 ανέρχονται οι νεκροί, ενώ οι επιζώντες δεν ξεπερνούν τους 20. Ωστόσο, δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι, συγγενείς και φίλοι των οποίων έχουν κατακλίσει το αστυνομικό τμήμα και το νοσοκομείο της περιοχής, αναμένοντας πληροφορίες για τις τύχες των οικείων τους.

Advertisements
Ad 14

Ειδικά μηχανήματα θερμικής απεικόνισης εστάλησαν στο εσωτερικό του κτιρίου, με σκοπό την ανίχνευση των εγκλωβισμένων, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, ενώ η ασταθής κατάσταση του εμποδίζει τους διασώστες να ερευνήσουν οι ίδιοι το χώρο.

Oakland, California, U.S. December 3, 2016. REUTERS/Stephen Lam
Oakland, California, U.S. December 3, 2016. REUTERS/Stephen Lam

Τα αίτια της πυρκαγιάς και ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμα, σύμφωνα με την επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος του Όκλαντ, Τερέσα Ριντ, η οποία τόνισε ότι δεν έχει ξανασυναντήσει τέτοιο περιστατικό στην καριέρα της.

Διαβάστε επίσης  The Inquisitor: a familiar trope?

Οι αρχές αρνούνται το ενδεχόμενο εμπρηστικής ενέργειας, ενώ αμφιβάλλουν για την ύπαρξη ανιχνευτών καπνού στο παλαιό κτίριο, τα επίπεδα του οποίου άρχισαν να καταρρέουν διαδοχικά μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά.

Όσο περνούν οι ώρες, ο φόβος για τον απολογισμό των νεκρών αυξάνεται. Καμένα ερείπια απαρτίζουν πλέον το διώροφο κτίριο που συχνά στέγαζε τις συλλογές νέων καλλιτεχνών της περιοχής, την ώρα που οι ελπίδες των συγγενών πως τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι ζωντανά λιγοστεύουν. «Δεν έχουμε υψηλές προσδοκίες. Απλά περάσαμε τη νύχτα τηλεφωνώντας σε νοσοκομεία και ακούγοντας τη συχνότητα της αστυνομίας.», δήλωσε μια γυναίκα, 4 φίλοι της οποίας είναι μεταξύ των αγνοουμένων.

Χαίρετε! Σαλονικιά και άκρως ερωτευμένη με την πόλη μου. Σπουδάζω Δημοσιογραφία και Μ.Μ.Ε. στο Α.Π.Θ. Μου αρέσει να γνωρίζω νέα άτομα και να μαθαίνω διαρκώς καινούρια πράγματα. Άποψή μου, ό,τι ονειρεύεσαι μπορείς να το πετύχεις. "Reach what you cannot."

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός

Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες

Οι Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες είναι ένα σύνολο γλωσσών που χρησιμοποιούνταν στην