Η Google βάζει τέλος στα «greeklish» με την εφαρμογή Gboard!

 Η Google μετατρέπει τα greeklish σε ελληνικά!

Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο γραφής ελληνικών λέξεων ή και κειμένων ολόκληρων με λατινικούς χαρακτήρες, τα λεγόμενα «greeklish» έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις τείνοντας να δημιουργηθεί λόγω αυτού μια νέα γλώσσα. Η εφαρμογή του εντοπίζεται σε νέα -ηλικιακά- άτομα που είτε θέλουν να διαφέρουν είτε βαριούνται απλά να γυρίσουν στις «έξυπνες» -κυρίως-συσκευές τους το προγραμματισμένο πληκτρολόγιο από τα αγγλικά στα ελληνικά. Προκειμένου να καταπολεμηθεί το φαινόμενο αυτό, η πασίγνωστη μηχανή αναζήτησης  Google – κι όχι μόνο-  δημιούργησε μια νέα εφαρμογή, το «Gboard» !

Η νέα εφαρμογή της εταιρείας δείχνει το σεβασμό της προς την ελληνική γλώσσα και την προσπάθειά της στο να μην αλλοιωθεί. H νέα αυτή εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε κινητά android και απευθύνεται όχι μόνο σε Έλληνες αλλά και σε οποιονδήποτε (θέλει να) χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να την «κατεβάσει» δωρεάν στο κινητό ή στο τάμπλετ του από το Google Play και να μετατρέπει τα «greeklish» αυτόματα στα ελληνικά.

Η Google ανανεώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη νέα της εφαρμογή με νέες δυνατότητες, όπως την εισαγωγή κειμένου, την αυτόματη συμπλήρωση λέξεων, ακόμα και την πρόβλεψη λέξεων. Ο χρήστης έχει ακόμα τη δυνατότητα να εισάγει emogjis, Gifs, «Glide Typing» (εισαγωγή λέξης με ανίχνευση του δαχτύλου χωρίς να ακουμπά αυτό την οθόνη) χωρίς να «κατεβάσει» κάποιο έξτρα πρόγραμμα.

Πώς λειτουργεί :

Ο κάθε χρήστης μπορεί να μεταβεί στο Google Play από την android συσκευή του (κινητό ή τάμπλετ) και δωρεάν να κατεβάσει την εφαρμογή. Στη συνέχεια μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα γραφής κειμένου, όπως για παράδειγμα στα μηνύματα.

Διαβάστε επίσης  The Park: Ένα περίεργο Λούνα Πάρκ

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι εικόνες από eleftherostypos.gr

 

Ο χρήστης μετά μπορεί συνεχόμενα να πατήσει την επιλογή «Greek (abc -> Ελληνικά)» από το πληκτρολόγιο. Μόλις το πρόγραμμα έχει εγκατασταθεί μπορεί να αρχίσει να γράφει το κείμενό του με λατινικούς τύπους (όπως Ellada, kalimera κλπ.) και το Gboard θα το μετατρέψει αυτόματα στα ελληνικά. Ο χρήστης μπορεί κανονικά να χρησιμοποιήσει όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές του Gboard ακόμα και το Glide Typing. Τόσο απλά! Φυσικά το Gboard ανανεώνεται συνεχώς, ώστε να παρέχει στον κάθε χρήστη τη δυνατότητα εισαγωγής κειμένου, πρόβλεψης και αυτόματης συμπλήρωσης λέξεων σε οποιαδήποτε γλώσσα θελήσει εκείνος! Σίγουρα πρόκειται για μια εξαιρετικά καινοτόμο εφαρμογή που -αν μη τι άλλο – τιμά την ελληνική γλώσσα και κουλτούρα. Σε ευχαριστούμε Google !

Πηγές :https://www.eleftherostypos.gr/tech/125853-aytomati-metatropi-ton-greeklish-se-ellinika-sta-kinita-android-apo-tin-google/

http://www.iefimerida.gr/news/360342/aytomati-metatropi-ton-greeklish-se-ellinika-meso-toy-gboard-tis-google

Είμαι ο Χάρης Αβραμίδης. Είμαι φιλόλογος, καθώς τυγχάνω απόφοιτος της σχολής Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. με κατεύθυνση τη φιλοσοφία και το ζώδιό μου είναι Κριός. Είμαι σινεφίλ , λατρεύω τη μουσική και το μότο μου :΄΄ Βάλλε πάθος σε ό,τι κάνεις ! ΄΄ .

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βήμα βήμα

Μουσικές ανησυχίες με κρατούν ξάγρυπνο απόψε, καθώς ένα αρκετά υποφερτό

Khara-Khoto, η «μαύρη πόλη»

Κατά κοινή ομολογία η ιστορία της πόλης του Khara-Khoto γνωστή