Η.Π.Α: λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία του νέου προέδρου

Πηγή: Reuters

Περίπου 2.000 -κυρίως έγχρωμοι- διαδηλωτές αγνόησαν την αδιάκοπη βροχή και παρήλασαν στο πλαίσιο ενός συλλαλητηρίου κοντά στο μνημείο Martin Luther King Jr. στην Ουάσιγκτον. Οι ομιλητές τους παρότρυναν να αγωνιστούν για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και το δίκαιο στην ιατρική περίθαλψη που όρισε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, και ο Τραμπ έχει ορκιστεί να καταργήσει.

Ο νέος πρόεδρος, λίγες μέρες πριν την ανάληψη των καθηκόντων του συνεχίζει τις ακραίες δηλώσεις, τις οποίες είχε μετριάσει λίγο προτού εκλεγεί. Σε πρόσφατες ομιλίες του παρ’ όλα αυτά επιμένει στο χτίσιμο ενός τοίχους στα σύνορα με το Μεξικό και στον περιορισμό της μετανάστευσης από τις μουσουλμανικές χώρες. Πολλοί ανησυχούν για τις μελλοντικές ενέργειες του Τραμπ και κάνουν λόγο για αποδυνάμωση των δικαιωμάτων ψήφου των μειονοτήτων και επαναφορά απαρχαιωμένων και αντιδημοκρατικών νόμων.

Ο αιδεσιμότατος Al Sharpton, διοργανωτής του συλλαλητηρίου και βετεράνος υπερασπιστής των πολιτικών δικαιωμάτων, δήλωσε «Εμείς κάνουμε πορεία στη βροχή, γιατί θέλουμε η χώρα να καταλάβει ότι αυτό, για το οποίο έχει αγωνιστεί και έχει κερδίσει, χρειάζεται κάτι περισσότερο από μία εκλογή για να αλλάξει».

Πηγή: Reuters

Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, η ισπανόφωνη ομάδα La Raza, πολιτικοί και συγγενείς Αφρο-Αμερικανών που σκοτώθηκαν από αστυνομικούς, οργανισμοί υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ομοφυλόφιλοι.

Advertisements
Ad 14

Περίπου 30 ομάδες ακόμα, σχεδόν όλες τους εναντιώνονται στον Τραμπ, έχουν πάρει άδεια για να διαμαρτυρηθούν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ορκωμοσία του. Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν ορκιστεί να εμποδίσουν την πραγματοποίησή της.

Διαβάστε επίσης  Αφιέρωμα στον Manfred Willmann

Η αστυνομία της Ουάσιγκτον και η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ σχεδιάζουν να έχουν σε ετοιμότητα περίπου 3.000 επιπλέον αστυνομικούς και επιπλέον 5.000 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς, για την ασφάλεια του νέου προέδρου. Πολλές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν λάβει χώρα μετά την εκλογή του Τραμπ , σε ολόκληρη την Αμερική, ωστόσο το μεγαλύτερο γεγονός αναμένεται ότι θα αποτελέσει η πορεία των γυναικών στην Ουάσιγκτον την επομένη της ορκωμοσίας, που υπολογίζεται ότι θα συγκεντρώσει 200.000 διαδηλωτές.

Χαίρετε! Σαλονικιά και άκρως ερωτευμένη με την πόλη μου. Σπουδάζω Δημοσιογραφία και Μ.Μ.Ε. στο Α.Π.Θ. Μου αρέσει να γνωρίζω νέα άτομα και να μαθαίνω διαρκώς καινούρια πράγματα. Άποψή μου, ό,τι ονειρεύεσαι μπορείς να το πετύχεις. "Reach what you cannot."

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βόρεια Ιταλία

Βόρεια Ιταλία: Ένα ταξίδι με άρωμα των Άλπεων

Στη Βόρεια Ιταλία υπάρχουν πολλές πόλεις και αξιοθέατα που δεν

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης στην Βουλγαρία

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης: Μία Ανασκόπηση της Κομμουνιστικής Περιόδου στη