Πώς να περάσεις όμορφα στο Γουδί

Πώς να περάσεις όμορφα στο Γουδί

Η περιοχή Γουδί έχει απασχολήσει αρκετούς με την ονομασία της. Άλλοι αναφέρουν πως είναι γένους ουδετέρου, δηλαδή το Γουδί κι άλλοι υποστηρίζουν πως πρόκειται για γενική του ονόματος της οικογένειας Γουδή. Η αντιπαράθεση αυτή ξεκίνησε το 2005, όταν η μεταφράστρια Βασιλική Καραγιάννη προσπάθησε να αλλάξει το όνομα από Γουδί, που είχε επικρατήσει, σε Γουδή.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το Γουδί είναι μια περιοχή της Αθήνας, η οποία βρίσκεται βορειοανατολικά του κέντρου της. Απέχει από το κέντρο της Αθήνας περίπου 30 λεπτά, ενώ παράλληλα διαθέτει αρκετά μέρη για να περάσεις όμορφα χωρίς να ξοδέψεις ούτε 1 ευρώ. Ακόμα, το Γουδί είναι η περιοχή εκείνη που έχει όλες τις παροχές της πόλης σε μικρή απόσταση, αλλά είναι και «καταπράσινη».

Πώς να περάσεις όμορφα στο Γουδί

Advertisements
Ad 14

ΑΛΣΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ

Το άλσος στρατού είναι ευρέως γνωστό, αφού αποτελεί έναν χώρο που επιλέγεται συχνά για την πραγματοποίηση φεστιβάλ. Είναι ένας τεράστιος χώρος, δίπλα ακριβώς από την Εθνική Γλυπτοθήκη. Στον χώρο του άλσους υπάρχει θεατράκι και μία μεγάλη έκταση με γρασίδι. Είναι το ιδανικό μέρος για άθληση και χαλάρωση. Μπορεί να το επισκεφτεί ο καθένας χωρίς την προσκόμιση χρηματικού ποσού.

Πώς να περάσεις όμορφα στο Γουδί

ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ

Το πάρκο Γουδή βρίσκεται ακριβώς κάτω από το άλσος στρατού και είναι παρόμοιο με αυτό. Στο πάρκο πραγματοποιείται συνήθως ανθοκομική έκθεση ή συναυλίες. Στον χώρο του πάρκου υπάρχουν όργανα γυμναστικής για όλους και μία εκκλησία. Στο κάτω μέρος μπορεί κανείς να βρει γήπεδα ποδοσφαίρου και τένις, όπου και γίνονται προπονήσεις και αγώνες. Κι αυτό είναι γεμάτο πράσινο και προσφέρεται για γυμναστική.

Διαβάστε επίσης  Λαχταριστά εστιατόρια στην Αθήνα για ψαρομεζέδες την Καθαρά Δευτέρα

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η πλατεία Ελευθερίας αποτελεί μία από τις πιο κεντρικές πλατείες της περιοχής. Γύρω από αυτή βρίσκονται διάφορα μαγαζιά εκτός από φούρνους και ταχυφαγία. Το πιο γνωστό είναι το «Ελαϊκόν», μεζεδοπωλείο, το οποίο προτιμούν πολλοί φοιτητές, καθώς έχει μοναδικούς μεζέδες και ένα ευχάριστο περιβάλλον. Λίγο πιο δίπλα, βρίσκεται το «Πεινάκιο», ένα αντίστοιχο μαγαζί, το οποίο ξεχωρίζει για την ποιότητα των προϊόντων που προσφέρει.

Πώς να περάσεις όμορφα στο Γουδί

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ

Στην πλατεία του Αγίου Θωμά γίνεται σχεδόν συνέχεια «πανικός» κι αυτό γιατί βρίσκεται κοντά στην Ιατρική και την Νοσηλευτική. Οπότε, κατά κύριο λόγο πηγαίνουν φοιτητές στην πλατεία αυτή. Μία από τις καφετέριες που ξεχωρίζουν είναι ο «Μύθος», που λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, στην οποία μαζεύονται οι φοιτητές των κοντινών σχολών. Επίσης, στην πλατεία του Αγίου Θωμά λειτουργούν ταβέρνες και εστιατόρια με εξαιρετικό φαγητό.

Πώς να περάσεις όμορφα στο Γουδί

«Ο Σάββας»

Πολλοί συγχέουν την ψησταριά αυτή με την αλυσίδα που υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, η διαφορά τους είναι τεράστια, όπως και τα σουβλάκια του Σάββα. Είναι μία συνοικιακή ψησταριά με μοναδικές γεύσεις. Λειτουργεί από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Βέβαια πρέπει να είσαι τυχερός, αν θες να προλάβεις, διότι έχει πολλή κατανάλωση. Αν τύχει και πας αργά – πιθανότατα μετά από κάποια έξοδο – να ξέρεις ότι μπορεί να μην βρεις σίγουρα τα υλικά με τα οποία τρως το σουβλάκι σου, αλλά έχεις την δυνατότητα να πειραματιστείς και με άλλες γεύσεις (π.χ. τυλιχτό με εξοχικό). Άλλωστε δεν έχει χαρακτηριστεί άδικα ως το μεγαλύτερο σουβλάκι της Αθήνας!

Πώς να περάσεις όμορφα στο Γουδί

Φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ και μεγαλωμένη στην Πάτρα. Ο αθλητισμός, η ζωγραφική, η μουσική κι η αγάπη για τα ταξίδια (κάθε είδους) καταλαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο μου. Προτιμώ να περιβάλλομαι από ανθρώπους με προσωπικότητα, ειλικρίνεια και αυθεντικότητα! Χαρακτηριστική μου φράση "Homo homini lupus".

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

βουνό ή θάλασσα;

Είσαι τύπος του υψομέτρου ή του υγρού στοιχείου;

Ο όρος διακοπές, ανεξαρτήτως διάρκειας, ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα.
Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός