Feedελ: Γιατί η ποιότητα δε πρέπει να λείπει από τη ζωή μας

feedel

Κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του οφείλει που και που να προσθέτει ποιοτικές πινελιές στη ζωή του , είτε αυτό συνεπάγεται  να δοκιμάζει διαφορετικές κουζίνες, είτε να ασχολείται με την τέχνη γενικότερα οτιδήποτε μας κάνει πραγματικά σαν άτομα περισσότερα «ποιοτικά».

Αν και ως κάτοικος Θεσσαλονίκης συνηθίζετε να διαβάζετε άρθρα μου για την «Νύφη του Θερμαϊκού» και μαγαζιά που βρίσκονται σε αυτή, σήμερα θα σας μιλήσω για κάτι διαφορετικό, μια εξαίρεση στον κανόνα, με αφορμή ένα υπέροχο ταξίδι που πραγματοποίησα το προηγούμενο τρίημερο στην Αθήνα.Ως άνθρωπος ανέκαθεν έψαχνα πάντα το καλύτερο και για μένα τον ίδιο και για να έχω να προτείνω στους άλλους μια διαφορετική ή έστω μια καλή επιλογή. Ψάχνοντας λοιπόν για φαγητό την Κυριακή το βράδυ ανακάλυψα ένα από τα καλύτερα γκουρμέ εστιατόρια της Αττικής, που με κέρδισε από την πρώτη στιγμή και με ανάγκασε να αναθεωρήσω το άρθρο που είχα σκοπό να γράψω.

Το Feedελ Urban Gastronomy λοιπόν – αρκετοί κάτοικοι της πρωτεύουσας ίσως να το γνωρίζουν- αλλά επειδή η Αθήνα ειδικά στα μάτια του Έλληνα φαίνεται χαωτική και επειδή όντως οι περιοχές της δεν είναι και λίγες, αξίζει κανείς να το επισκεφθεί, διαβάζοντας την αναφορά μου σε αυτό.

Advertisements
Ad 14

Το συγκεκριμένο εστιατόριο λοιπόν βρίσκεται κοντά στο Μοναστηράκι και συγκεκριμένα στην Κτένα, αριθμός 1 και η ατμόσφαιρα του είναι αναμφίβολα ξεχωριστή. Είναι γνωστό εξάλλου πως τη σημερινή εποχή το περιβάλλον ενός μαγαζιού είτε το ανεβάζει είτε το κατεβάζει επίπεδο. Ε, στο Feedελ κατά την προσωπική μου άποψη συμβαίνει το πρώτο. Το κλίμα είναι ήσυχο, αλλά ταυτόχρονα και ρομαντικό. Το μαγαζί είναι απομωνομένο από τα υπόλοιπα, όποτε κοινώς η «βαβούρα» απουσιάζει, και απολαμβάνεις το γεύμα σου κάτω από εναλλακτικές τζάζ μουσικές επιλογές. Σου ανοίγει λοιπόν την όρεξη από το πρώτο λεπτό και όχι άδικα.

Διαβάστε επίσης  Concept Store: vintage ρούχα στο κέντρο της Αθήνας

Επειδή έχω την τύχη να ταξιδεύω αρκετά συχνά εντός Ελλάδας, η ατμόσφαιρα του μαγαζιού αυτού δυσκολά συναντάται σε άλλα και ειδικά στην επαρχία.

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο σε οποιοδήποτε μαγαζί του κάθε κλάδου έχει η εξυπηρέτηση. Ευγενικότατο προσωπικό, τα πιάτα δεν καθυστερούσαν και γενικότερα νιώθεις οικεία, χωρίς να σε πιάνουν οι ντροπές κάθε φορά που έχεις την παραμικρή ακόμα και χαζή απορία.

Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι το προιόν. Είμαι λάτρης της λογικής «πολλά πιάτα στη μέση και τσιμπάμε όλοι από λίγο» και ειδικά αν αυτά είναι και νόστιμα. Ωραία και περιποιημένα πιάτα, το φαγητό πολύ καλό για όλα τα γούστα δηλαδή. Φαγητό που δεν υπάρχει σε άλλα μαγαζιά, σε αυτά τα κλασικά «κυριλέ ρεστοράν» ή τα ταβερνάκια. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος και παρότι συνηθίζω να αντιμετωπίζω με δυσπιστία τις πατέντες του κάθε σέφ και της κάθε κουζίνας, εδώ δεν μετάνιωσα καθόλου που ακολούθησα την συμβουλή του σερβιτόρου.

Αν και για τα δεδομένα της εποχής το μαγαζί ίσως να θεωρείται κάπως ακριβό, η σχέση τιμής-ποιότητας θεωρώ ότι σε βγάζει απολύτως κερδισμένο φίλε αναγνώστη.

Ολοκληρώνοντας, το συνιστώ για ένα ρομαντικό βράδυ με το αντίθετο φύλο για παρέα. -όχι όμως για πρώτο ραντεβού, αυτό παραπάει .-

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Psychic

«The Psychic»: Ένα εφιαλτικό ψυχολογικό θρίλερ στα μονοπάτια του «gore»

Στην εισαγωγική σκηνή του «Psychic» βρισκόμαστε στο 1959, κάπου στην
Joy Division

Μάντσεστερ: H μέλισσα, η μουσική και το ποδόσφαιρο

Αν πάει κάπου το μυαλό μας όταν μας μιλούν για