Μία υπέροχη βραδιά του Ιουνίου, το «Papillon» στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης, μας ξενάγησε στο ανανεωμένο του μενού και στο πολυτελές κελάρι του αποδεικνύοντας ότι πάντα υπάρχει περιθώριο για φρέσκιες ιδέες και καινούργια concepts.
Η πρώτη εντύπωση
Κατα την είσοδό σου στο «Papillon», σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Τούμπας, όλοι θα σε υποδεχτούν με χαμόγελο και θέρμη· τα βασικότερα, θα λέγαμε, στοιχεία ενός μαγαζιού πριν από το καλό φαγητό. Αυτή είναι η απόδειξη ότι ο Παύλος -ο ιδιοκτήτης- έχει επιλέξει τους καλύτερους επαγγελματίες για να επισφραγιστεί η εμπειρία σου ως αξέχαστη.
Το menu
Η βραδυά ξεκινάει με την εξαιρετική λίστα των κοκτέιλ και με κάποιο Martini σε σωστή θερμοκρασία, άψογα εκτελεσμένο. Έχοντας ανοίξει περίτεχνα την όρεξη, στο τραπέζι κατέφθασαν διάφορα πιάτα από το καινούργιο μενού εκ πρώτης όψεως λαχταριστά αλλά κι εκ πρώτης και τελευταίας γεύσεως, όπως θα επιβεβαίωνε η συνέχεια. Πίτσα καρμπονάρα άψογα ψημένη με την ιδανική ποσότητα υλικών, εξαιρετικά spring rolls με γέμιση λαχανικών συνοδεία γλυκόξινης σάλτσας, σαλάτα κινόα τόσο δροσερή όσο πρέπει για καλοκαιρινές βραδιές, ικανή να σταθεί μόνη της ως πιάτο χάρη στον εξαιρετικό σολομό που τη συνοδεύει και φυσικά δεν έλειψαν τα επιδόρπια για την πιο γλυκιά επίγευση. Οι επιλογές, βέβαια, δε σταματάνε εδώ, αυτές είναι μόνο κάποιες από όσες θα βρείτε στο ολοκληρωμένο μενού του «Papillon».
Το εντυπωσιακό κελάρι και τα συνοδευτικά κρασιών
Τα πιο ντελικάτα κι εκλεπτυσμένα κρασιά στον κόσμο, έρχονται στο «Papillon» για να συνοδεύσουν τα ανάλογα κρασιά τα οποία φιλοξενούνται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο εσωτερικό του μαγαζιού. Τα καλύτερα ελληνικά και ιταλικά αλλαντικά, ισπανικό χοιρίδιο, ελληνικό καπνιστό στήθος πάπιας, τσορίθο κι εξαιρετικά τυριά κόβονται και δημιουργούν τα πιο γκουρμέ πλατώ. Τις εντυπώσεις κερδίζει η παρμεζάνα ωρίμανσης 16 μηνών η οποία συνοδεύει τέλεια τα κρασιά της Τοσκάνης και της Ιταλίας κι ο εξαιρετικός κρασότυρος Κρήτης ο οποίος είναι ουσιαστικά γραβιέρα που έχει ωριμάσει μέσα σε ξινόμαυρο. Εξ ου και το εντυπωσιακό της «περίβλημα» το οποίο είναι βρώσιμο.
Το υπερσύγχρονο κελάρι του «Papillon» του οποίου εξαιρετική ξενάγηση προσέφερε ο επι κεφαλής οινοχόος του μαγαζιού, Αντώνης Νικολαΐδης, φιλοξενεί σε ιδανικές συνθήκες φύλαξης (14°C, 50% υγρασία) 300 ετικέτες ελληνικού και ξένου αμπελώνα με τις 100 από αυτές να σερβίρονται σε ποτήρι με τις μεθόδους dispenser και coravin ώστε να διατηρείται η φρεσκάδα του κρασιού. Η Μαρία, η φοβερή οινοχόος του μαγαζιού, θα σου βρει το ιδανικό κρασί σύμφωνα με τα γούστα και το φαγητό που έχεις επιλέξει. Όλα αυτά τα καλούδια είναι δυνατόν να τα παραγγείλουμε ακόμα και σπίτι κι επίσης το «Papillon» εντυπωσιάζει και τους πιο απαιτητικούς διοργανώνοντας βραδιές γευσιγνωσίας κρασιού, ουίσκι, παλαιωμένου ρούμι συνοδευόμενα από τις καλύτερες σοκολάτες. Άναυδος;
Το «Papillon», είναι βέβαιο (κι ευχόμαστε) ότι θα εμπνεύσει πολλά μαγαζιά με το εξελιγμένο του concept. Από τα all day bars που σε κάνουν να ανυπομονείς για την επόμενή τους κίνηση. Papillon, ευχαριστούμε. Και θα περιμένουμε!
Γρηγορίου Λαμπράκη 207
Θεσσαλονίκη