Μεταποίησε τα παλιά έπιπλα

παλιά έπιπλα

Μεταποίησε τα παλιά έπιπλα εύκολα και οικονομικά, ακολουθώντας μερικές συμβουλές που θα βρεις παρακάτω. Πάρε ιδέες από τις φωτογραφίες που θα βρεις παρακάτω και μην ξεχάσεις να κάνεις μία μεγάλη έρευνα στο διαδίκτυο, καθώς υπάρχουν άπειρες φωτογραφίες μεταποίησης για κάθε είδους έπιπλα.

Αφού αποφασίσεις να κάνεις την αλλαγή στα παλιά έπιπλα, βεβαιώσου ότι έχεις τον κατάλληλο χώρο να τα τοποθετήσεις και τα κατάλληλα εργαλεία για να δουλέψεις. Μην ξεχάσεις να προμηθευτείς, αν δεν έχεις ήδη από παλαιότερη κατασκευή-επισκευή, γυαλόχαρτο, αστάρι, μπογιά, βερνίκι, ρολό, σφουγγάρι λείανσης και πανί γυαλίσματος.

Μεταποίησε τα παλιά έπιπλα βάφοντάς τα:

ΒΗΜΑ 1: Τρίψε πολύ καλά με γυαλόχαρτο όλες τις επιφάνειες του επίπλου που θέλεις να βάψεις. Αν είναι πολύ λερωμένο από την πολυκαιρία, καθάρισέ το με ένα υγρό πανί πριν ξεκινήσεις το τρίψιμο με το γυαλόχαρτο. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεις την παραμονή της μπογιάς στο έπιπλο.

ΒΗΜΑ 2: Μετά το τρίψιμο, η επιφάνεια του επίπλου θα είναι τραχιά και αυτό θα βοηθήσει την απορρόφηση του ασταριού που είναι το δεύτερο και σημαντικότερο στάδιο για την μεταποίηση επίπλων. Άπλωσε το αστάρι με ένα μικρό ρολό και άφησέ το να στεγνώσει καλά.

ΒΗΜΑ 3: Καθάρισε τα υπολλείματα τρίβοντας το έπιπλο με ένα σφουγγάρι λείανσης και έπειτα με ένα πανί γυαλίσματος. Η διαδικασία αυτή θα εξασφαλίσει στο έπιπλο ομοιόμορφη όψη. Επανέλαβε τη διαδικασία πριν και μετά από κάθε στρώση μπογιάς.

ΒΗΜΑ 4: Αν έκανες όλα τα παραπάνω, είσαι έτοιμος να περάσεις το πρώτο χέρι μπογιάς. Μην ξεχάσεις να αφήσεις την μπογιά να στεγνώσει για 8 ώρες περίπου. Πέρνα όσα χέρια χρειαστεί μέχρι να μείνεις ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, συνήθως 2 με 3 χέρια είναι αρκετά.

Διαβάστε επίσης  Φτιάχνω φαναράκια με γυάλινα βάζα

ΒΗΜΑ 5: Επιτέλους, μετά τη σκληρή δουλειά έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Χρησιμοποίησε βερνίκι για να κρατήσεις το έπιπλο σε άψογη κατάσταση για πολύ καιρό. Χρησιμοποίησε ένα ρολό από αφρό και με απαλές κινήσεις πέρνα το βερνίκι.

παλιά έπιπλα

παλιά έπιπλα

Καλή επιτυχία, περιμένω τις φωτογραφίες σου!

Είμαι η Κατερίνα, πάντα αισιόδοξη προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Θέλω όλα γύρω μου να είναι όμορφα διακοσμημένα και ο χώρος μου οργανωμένος σωστά ώστε να είναι λειτουργικός. Μαζί θα μιλήσουμε για design, μόδα, ομορφιά αλλά και σώμα & υγεία.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αφιέρωμα στην συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου

Την συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου την γνωρίσαμε μέσα από το νέο
Ποιες είναι οι 5 τροφές που χαρίζουν καλή ψυχική υγεία

Ποιες είναι οι 5 τροφές για καλή ψυχική υγεία

Πολλές φορές η ζωή μας οδηγεί σε έντονο άγχος και