Τα 7 πιο διάσημα αγάλματα του Ιησού στον κόσμο

Σε ολόκληρο τον κόσμο, οι Χριστιανοί δείχνουν την αφοσίωσή τους στον Ιησού Χριστό μέσω της τέχνης. Πολύ συχνά, ο Ιησούς Χριστός απεικονίζεται σε βιτρό, τοιχογραφίες και ειδικά αφιερωμένα μνημεία. Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα πιο διάσημα αγάλματα του Ιησού Χριστού στον κόσμο και ας αρχίσουμε να σχεδιάζουμε το επόμενό μας ταξίδι για να τα δούμε από κοντά.

Ο Χριστός ο Βασιλιάς, Πολωνία

Ιησού

Ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2010. Ο Χριστός ο Βασιλιάς είναι ένα άγαλμα Art Deco του Ιησού Χριστού στη δυτική Πολωνία. Η κατασκευή βρίσκεται στο καταπληκτικό ύψος των 33 μέτρων, ενώ το χρυσό στέμμα μόνο φτάνει το τρομερό ύψος των 3 μέτρων. Ο Χριστός ο Βασιλιάς χρειάστηκε πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί και κόστισε περίπου 1,5 εκατομμύριο δολάρια.

Ο Χριστός ο Λυτρωτής των Άνδεων, Σύνορα Χιλή-Αργεντινή

Ιησού

Advertisements
Ad 14

Βρίσκεται στις Χιλιανές Άνδεις, ο Χριστός ο Λυτρωτής των Άνδεων είναι σύμβολο μιας ειρηνικής επίλυσης της συνοριακής διαμάχης μεταξύ Χιλής και Αργεντινής. Το άγαλμα είναι φτιαγμένο από χαλκό και λέγεται ότι έχει κατασκευαστεί από τα κανόνια του πολέμου. Ο Χριστός ο Λυτρωτής βρίσκεται στα σύνορα της Χιλής και της Αργεντινής και βρίσκεται σχεδόν 4 χλμ πάνω από το μέσο επίπεδο της θάλασσας.

Cristo della Minerva, Ρώμη, Ιταλία

Ιησού

Το Cristo della Minerva είναι επίσης ένα μαρμάρινο γλυπτό από τους Ιταλούς αναγεννησιακούς καλλιτέχνες Michelangelo Buonarroti, που ολοκληρώθηκε το 1521. Το γλυπτό βρίσκεται στη ρωμαϊκή εκκλησία της Santa Maria supra Minerva και αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης  4+1 φυτά για το υπνοδωμάτιό σου

Ο Χριστός των Οζάρκων, Αρκάνσας, Ηνωμένες Πολιτείες

Ιησού

Ο Χριστός των Οζάρκων χτίστηκε το 1966 κοντά στην πόλη Arkansan των Eureka Springs. Η δομή είναι ψηλότερη από 20 μέτρα και απεικονίζει τον Ιησού με τα χέρια του ανοιχτά να καλωσορίζει όσους έρχονται σε επαφή με αυτόν. Ο Χριστός των Οζάρκων ήταν αρχικά το υποτιθέμενο επίκεντρο ενός προτεινόμενου θρησκευτικού θεματικού πάρκου, αλλά από τότε έχει γίνει μια εικονική φιγούρα που στέκεται μόνη της.

Ο Χριστός του Vung Tau, Βιετνάμ

Ιησού

Ολοκληρώθηκε το 1993, ο Χριστός του Vung Tau είναι 32 μέτρα ψηλός και χτίστηκε από την Καθολική Ένωση του Βιετνάμ. Ο Χριστός του Vung Tau βρίσκεται στο όρος Nho στο Vung Tau του Βιετνάμ. Μέσα στο άγαλμα, μια σκάλα 133 σκαλοπατιών, επιτρέπει στους επισκέπτες να γίνουν μάρτυρες μιας νέας προοπτικής του Χριστού.

Cristo Rei, Πορτογαλία

Ιησού

Εμπνευσμένο από το άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, το Cristo Rei κατασκευάστηκε από το 1959 έως το 1969. Επίσης γνωστό ως Άγαλμα της Ιερής Καρδιάς, το άγαλμα σχεδιάστηκε σε στυλ Art Deco και έχει ύψος 15 μέτρα.

Ο Χριστός ο Λυτρωτής, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Ιησού

Το πιο αναγνωρίσιμο άγαλμα του Ιησού στον κόσμο, ο Χριστός ο Λυτρωτής είναι ένα έργο της Art Deco στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Στα 30 μέτρα, το άγαλμα απεικονίζει τον Ιησού με τα χέρια του απλωμένα και μπορεί να το δει κανείς από πολλά σημεία της πόλης.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός

Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες

Οι Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες είναι ένα σύνολο γλωσσών που χρησιμοποιούνταν στην