Διηγήματα – Next Chapter

Αρχή – μέση – τέλος.

Κάθε ιστορία, είτε πραγματική είτε φανταστική, είτε γραπτή είτε προφορική, απαρτίζεται από ένα ξεκίνημα, έναν επίλογο και λιγότερα ή περισσότερα σημεία δράσης. Η γοητεία της έγκειται στο ιδιαίτερο ύφος του προσώπου που τη διηγείται. Αυτή η στήλη απευθύνεται σε συγγραφείς και αφηγητές που επιλέγουν να μοιράζονται τις ιδέες και τις σκέψεις τους με το δικό τους τρόπο, και σε αναγνώστες που τους αρέσουν οι ιστορίες που χαρακτηρίζονται από κάτι το αυθεντικό. Μπορείτε να επιλέξετε τον δικό σας αγαπημένο συγγραφέα και να διαβάσετε τη δική σας διήγηση. Μπορείτε να γράψετε για τους αποδέκτες των δικών σας μηνυμάτων. Μαζί έχετε τη δυνατότητα να ταξιδέψετε νοερά, αναμένοντας τη συνέχεια. Μια στήλη για τους λάτρεις κάθε είδους ιστορίας αλλά και κάθε είδους ύφους, τρόπου και μεθόδου περιγραφής της. Ιστορίες ζωής, παραμύθια, περιεχόμενο κωμικό, δραματικό, τρομακτικό, κείμενα για κάθε γούστο. Για να μάθετε τί θα γίνει στο τέλος, αρκεί να αρχίσετε να διαβάζετε.

Για τον συγγραφέα:

Έχεις σκεφτεί ποιο θα είναι το επόμενο κεφάλαιο της δικής σου ιστορίας;

Στη συγκεκριμένη στήλη δίνεται η δυνατότητα σε νέους και παλιούς συγγραφείς να:

 • Εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους
 • Συνθέσουν κείμενα δικής τους εμπνεύσεως
 • Αποκτήσουν το δικό τους αναγνωστικό κοινό
 • Συνεργαστούν με το περιοδικό για μεγάλο χρονικό διάστημα
 • Αποκτήσουν τη δική τους σελίδα (σε μορφή blog), ως χώρο στον οποίο θα τους αναζητά το κοινό τους
 • Γράψουν περισσότερες από μια ιστορίες
 • Δώσουν προεραιτικά την ηχογραφημένη φωνή τους για τη δημιουργία ενός Podcast όπου ο αναγνώστης θα έχει τη δυνατότητα όχι μονο να διαβάσει αλλά και να ακούσει την ιστορία τους

Με ποιο τρόπο όμως γίνεται αυτό;

 • Γράφοντας από 1500 έως 3000 λέξεις σε ένα αρχείο, το οποίο πρόκειται να αποσταλεί στο email που θα βρείτε παρακάτω
 • Ορίζοντας τον αριθμό των κεφαλαίων του διηγήματός τους (10 μέχρι 15)
 • Βρίσκοντας τίτλο για το κάθε κεφάλαιο
 • Ετοιμάζοντας σε ορισμένο χρονικό διάστημα τη συνέχεια της ιστορίας τους
 • Συζητώντας για οποιαδήποτε απορία ή ανησυχία με τον αρχισυντάκτη

Το maxmag αναζητά αρθρογράφους – συντάκτες για εθελοντική συνεργασία σε βάθος χρόνου, γεγονός που σημαίνει πως μία ή περισσότερες ιστορίες κάθε συγγραφέως θα έχει και συνέχεια. Τα κείμενά σας δηλαδή, χωρισμένα σε ενότητες θα δημοσιευθούν σε ενυπόγραφη μορφή. Το αναγνωστικό κοινό μπορεί να διαβάζει τη συνέχεια της κάθε ιστορίας σας, σε ένα σταθερό ραντεβού που θα οριστεί υπό συνεννόηση με το περιοδικό. Το μόνο που εσείς καλείστε να βάλετε είναι η δημιουργικότητα και λίγος από τον χρόνο σας.

Ενδιαφέρομαι να συμμετέχω, ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω;

 1. Εμείς στο maxmag, θα χρειαστουμε 3 πράγματα για αρχή
  Α) Το πρωτο κεφαλαιο του διηγήματος
  Β) Ένα πλάνο της ιστοριας όπως το έχει αρχικά στο μυαλό του ο συγγραφέας (το πλάνο δεν χρειάζεται να είναι αυτό που θα ακολουθηθεί στο 100%)
  Γ) 5 αυτούσιες λέξεις που αντιπροσωπεύουν το διήγημα σας.
 2. Όλα αυτά πρέπει να σταλθούν στο nextchapter@maxmag.gr
 3. Το δείγμα αξιολογείται από την ομάδα μας, η οποία εντός ολίγων ημερών σας ενημερώνει για το αν περάσατε στην επόμενη φάση.

Σε περίπτωση που το κέιμενο μου γίνει δεκτό, ποια είναι τα επόμενα βήματα;

 • Η επόμενη φάση είναι η εκκίνηση της συνεργασίας μας και η συζήτηση των επιμέρους λεπτομερειών μαζί με τον υπεύθυνο της στήλη των Διηγημάτων. Η συζητηση αυτή θα πραγματοποιηθεί μέσω κλήσης, βίντεο-κλήσης, μηνύματος ή e-mail (όποιος τρόπος σας βολεύει). Όλα τα επόμενα βήματα (όπως η συχνότητα δημοσίευσης του επόμενου κεφαλαίου του διηγήματος σας, τον αριθμό των κεφαλαίων που θα πλαισιώσουν το διήγημα σας κλπ) θα συζητηθούν από εκεί.

Σημαντικές λέπτομέρειες:

 • Το κάθε διήγημα θα έχει το δικό του εξώφυλλο, σχεδιασμένο από την γραφιστική ομάδα του maxmag. Το εξώφυλλο αυτό θα δημιουργηθεί με βάση τις 5 λέξεις που μας δίνετε κατα την αποστολή του αιτήματος σας για να λάβετε μέρος στα Διηγήματα: Next Chapter. Επίσης, κάθε κεφαλαίο του διήγηματος θα έχει και τη δικία του εικόνα με τον τίτλο του διηγήματος και το θολωμένο εξώφυλλο που δημιουργήθηκε ως background.
 • Στο κάθε κεφάλαιο, υπάρχει η δυνατότητα της δημιουργίας Podcast, δηλαδή της ηχογράφησης των κεφαλαίων του διηγήματος. Στο κάθε Podcast θα είστε αφηγητές εσείς οι ίδιοι. Με τον τρόπο αυτό, οι άνθρωποι που δυσκολεύονται με την ανάγνωση ή αυτοί που προτιμούν να ακούν παρά να διαβάζουν,  θα μπορούν να γίνουν οι ακροατές της ιστορίας σας. Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μιλήσει στους συντελεστές και να προχωρήσουμε στην συζήτηση για το τεχνικό κομμάτι το οποίο και αναλαμβάνουμε εμείς. Το μόνο λοιπον που θα χρειαστούμε, εφόσον σας ενδιαφέρει να εμπλουτίσετε το διήγημα σας, είναι η ηχογραφημένη σας φωνή.
 • Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, τα διήγηματα του εκάθοστε συγγραφέα είναι ενυπόγραφα από τον ίδιο τον συγγραφέα. Για το λόγο αυτό,  θα σας ζητήσουμε να γράψετε ένα μικρό κείμενο (περίπου μια παράγραφο) για να συστηθείτε στο αναγνωστικό σας κοινό (bio), το οποίο θα εμφανίζεται στο τέλος κάθε σας κεφαλαίου. Στη συνέχεια θα φτιάξουμε και ένα Avatar, το οποίο θα εμφανίζεται κάθε φορά δίπλα στο «βιογραφικό» σας.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα Διηγήματα: Next Chapter μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο: nextchapter@maxmag.gr