Σχέσεις-Ελευθέρια. Από τη Στέλλα Σιμωνίδου

13 Ιουλίου 2019

Φυσικά και η αμφισβήτηση είναι όρος που εμφανίστηκε στον κλάδο της φιλοσοφίας αλλά και πολλών άλλων επιστημών και μας υποδεικνύει την ανάγκη για περαιτέρω εξερεύνηση ως βασικής μεθόδου για να προσεγγίσουμε την αλήθεια. Αν όμως αυτή η αμφισβήτηση ξεπερνάει τα όρια των αντοχών μας και μας γεμίζει ερωτηματικά και ανασφάλειες;

Καλό θα ήταν να φιλοσοφήσουμε εμείς οι ίδιοι την ζωή μας βάση των ειλικρινών μας επιθυμιών και ενστίκτων. Πολλοί λένε πως η εποχή χάλασε. Όχι απλώς η εποχή άλλαξε και καταβάλλουμε έναν αγώνα για να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα της, την ταχεία μετάδοση πληροφοριών και τους ασυνήθιστα  γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Το κλειδί ώστε κανείς να ευτυχίσει δεν βρίσκεται στην κοινωνία αλλά μέσα του. Τα κοινωνικά στερεότυπα και οι προσδοκίες ίσως των μεγαλύτερων δεν καθορίζουν τα δικά μας θέλω. Αυτά βρίσκονται μόνο μέσα μας, η δύναμη του μυαλού μας κρατάει ακόμα ζωντανούς και όχι μόνο βιολογικά αλλά και συναισθηματικά, πνευματικά.

Advertisements
Ad 14

Ο κάθε άνθρωπος από εμάς κατακλύζεται από συναισθήματα πάσης φύσεως και ο ίδιος είναι υπεύθυνος και ικανός για το που θα τα διοχετεύσει ή με ποιον άνθρωπο θα τα μοιραστεί. Η μοναδικότητα του κάθε ατόμου και αυτή οι ποικιλομορφία του σύμπαντος ομορφαίνει λίγο παραπάνω την καθημερινότητά μας και νοηματοδοτεί τις πράξεις μας.

Ποτέ μην νιώσετε ανίκανοι να αγαπήσετε και να αγαπηθείτε επειδή κάποιος σας είπε πως αυτά βρίσκονται μόνο τις ταινίες και μην πάψετε να αναζητάτε τον έρωτα και την τρυφερότητα αν αυτό σας γεμίζει και δίνει νόημα στην δική σας ύπαρξη. Για όλους μας υπάρχουν τα άτομα που αναζητούν τα ίδια πράγματα με εμάς και η σκέψη μας κατευθύνεται σε κοινούς άξονες που αν συναντηθούν…αυτό μπορώ τολμηρά να το αποκαλέσω και μαγεία. Όταν η δική μας αυτοκριτική έχει γίνει και υπάρχει συμφωνία μεταξύ των «θέλων» μας και των πράξεων μας όλες οι άλλες κριτικές παύουν να υπάρχουν.

Ακόμα και για εσάς όμως που δεν πιστεύετε πως μια σχέση σας καλύπτει, θέλετε να ζείτε αρκετά ανεξάρτητοι και είστε κατά του θεσμού του γάμου ή και απλώς της συντροφικότητας και της δέσμευσης αυτό είναι το κλειδί της ευτυχίας σας. Να ζείτε την ζωή σας όπως εσείς ονειρεύεστε και να μην δίνετε βάση στις κακές κριτικές και στους «κακούς» χαρακτηρισμούς που σας αποδίδουν άντρες ή γυναίκες.

Διαβάστε επίσης  Τις μέρες που χάνεις το κουράγιο σου... Από την Κατερίνα Παπαδάκη

Κάπου είχα διαβάσει πως ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν μεγαλώσεις  είναι να παντρευτείς και να κάνεις οικογένεια. Αυτό δεν είναι αλήθεια! Ένα από τα πράγματα που είναι απαραίτητο να κάνεις για να είσαι ευτυχισμένος είναι να ανακαλύψεις τον τρόπο που θες να ζεις χωρίς καταπιέσεις και περιορισμούς, φυσικά στα πλαίσια που δεν βλάπτεις τους άλλους.  Τι πιο όμορφο και πιο σημαντικό από έναν άνθρωπο που έχει βρει την ευτυχία του σε μια πολυσυντροφική σχέση χωρίς ενοχές και αμφισβητήσεις; Ή τι καλύτερο από έναν άνθρωπο που είναι επαρκής βρίσκοντας την ευτυχία και την  αγάπη στο πρόσωπο του μοναδικού του συντρόφου χωρίς να θεωρεί τον εαυτό του αδύναμο και συναισθηματικό;

Αλλά μην ξεχνάμε και εκείνους που μπορεί να ευτυχούν με μια καλή παρέα και την συντροφιά του σκύλου τους..τι πιο γλυκό από αυτό; Να θυμάστε όμως πως η ελευθερία μας δεν εξαρτάται από μια σχέση ή μια εργένικη ή ποικιλόμορφη και περιπετειώδη ζωή.

Η ελευθερία του πνεύματός μας ανήκει σε εμάς και είναι ό,τι πιο σημαντικό έχουμε ώστε να επιτύχουμε την αυτοπραγμάτωση, να γνωρίσουμε τις πιο κρυφές μας πτυχές και να γράψουμε την δική μας ιστορία.

Καθαρόαιμη Υδροχόος,γεννημένη το 1991, γεμάτη τρέλα, δίψα για εξέλιξη, ενώ λατρεύω τους σκύλους και τα ταξίδια. Αν και πολυάσχολη, καθώς από την τοπογραφία πέρασα στη δημοσιογραφία και από εκεί στα ραδιόφωνα δεν έπαψα ποτέ να αγαπώ την αρθρογραφία....και αυτό συνεχίζω να κάνω....να ταξιδεύετε μέσα από τα άρθρα και τις σκέψεις μου. Have fun!!!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι