Άνδρας υιοθέτησε ένα δίχρονο κοριτσάκι με σύνδρομο down που 20 οικογένειες είχαν απορρίψει

Μια ιστορία που συγκίνησε παγκόσμιος είναι αυτή της μικρής Alba. Το κοριτσάκι ήταν ακόμα ημέρων, όταν δόθηκε πρώτη φορά για υιοθεσία, επειδή είχε σύνδρομο down. Συνολικά 20 οικογένειες την απέρριψαν γιατί δεν μπορούσαν να “χειριστούν” ένα παιδί με ειδικές ανάγκες. Μέχρι που ο Lucas Trapanese αποφάσισε να την υιοθετήσει μονός του, και να ζήσουν μαζί μια υπεροχή και γεμάτη αγάπη ζωή.

Ο εθελοντισμός σε ιδρύματα ΑμεΑ

Ο Lucas, από 14 ετών εργάζονταν εθελοντικά σε διάφορους φορείς κοινωνικών υπηρεσιών. Μέχρι τα 42 έτη είχε συνεργαστεί με αρκετά άτομα με αναπηρία. Συγκεκριμένα είχε συνεργαστεί με το ίδρυμα “A Ruota Libera”, το οποίο παρέχει βοήθεια σε παιδιά με σύνδρομο down.

Η ιδέα της υιοθεσίας

σύνδρομο down
πηγή εικόνας:corrieredelmezzogiorno.corriere.it

Όπως αναφέρει και ο ίδιος, πάντα ήθελε να γίνει πατέρας. Ήταν μια ιδέα που είχε με τον πρώην σύντροφο του Eduardo. Μάλιστα είχαν συζητήσει και για την υιοθεσία ενώ παιδιού με αναπηρία. Μετά τον χωρισμό λοιπόν,  έκανε αίτηση στο ειδικό μητρώο για υιοθέτηση υπό ειδικές συνθήκες για ανύπαντρους. Γνώριζε ότι η υιοθεσία δεν θα είναι εύκολη διαδικασία, καθώς οι οργάνωσης υιοθεσίας προτιμούν τις “παραδοσιακές” οικογένειες και όχι ομόφυλες ή μονογονεϊκές οικογένειες. Η υπόθεση του Lucas, είχε σημαντικό αντίκτυπο στην Ιταλία. Δεν επιτρέπονται οι υιοθεσίες από ομοφυλόφιλα ζευγάρια και η υιοθεσίες μονογονεϊκών ατόμων ήταν περίπλοκες και χρονοβόρες μέχρι πρόσφατα. Όπως αναφέρει και ο ίδιος στο BBC, η ιστορία του έφερε την ανατροπή πολλών στερεοτύπων όσον αφορά την πατρότητα και την οικογένεια. ‘Ήθελα να γινώ πατέρας, άλλα στην Ιταλία οι μονογονεϊκές οικογένειες δεν μπορούσαν να υιοθετήσουν’. Η νομοθεσία όμως άλλαξε τους πρώτους μήνες του 2017, και έτσι μπορούσε πλέον να καταθέσει αίτηση για υιοθεσίας. Τον ενημέρωσαν ότι θα μπορούσε να υιοθετήσει κάποιο παιδί με ασθένεια ή κάποιου είδους αναπηρίας ή με προβλήματα συμπεριφοράς. Στην ουσία κάποιο παιδί που οι ΄παραδοσιακές΄ οικογένειες έχουν απορρίψει.

Διαβάστε επίσης  Ανοιξιάτικη playlist για την αλλαγή της εποχής

Η γνωριμία με την Alba

σύνδρομο down
πηγή εικόνας: babyradio.gr

Τον Ιούλιο του 2017, τον κάλεσαν για να τον ενημερώσουν ότι υπάρχει ένα κοριτσάκι 13 ημερών με σύνδρομο down, με το όνομα Alba. Ανέφεραν ότι η μητέρα της, την εγκατέλειψε μετά την γέννα και έχει απορριφθεί από 20 οικογένειες. Όπως αναφέρει και ο ίδιος, μη μπορώντας να κρύψει την χαρά του είπε ‘ναι’ αμέσως. Μόλις αντίκρισε το νεογέννητο κοριτσάκι ήξερε ότι έχει βρει την κόρη του. Από την πρώτη στιγμή που την κράτησε, γέμισε χαρά και ήξερε ότι είναι έτοιμος να γίνει ο πατέρας της. H Alba σήμερα είναι 2 ετών. Είναι ένα παιδί  γεμάτο ζωή και δυνατή προσωπικότητα. Της αρέσει να παίζει άλλα και να χορεύει όλη μέρα. Είναι επίσης πολύ κοινωνική, όπως λέει ο Lucas, της αρέσει να περιβάλετε από ανθρώπους στο πάρκο ή σε μια βόλτα στο μουσείο ή και ακόμα στην εργασία του. Ο πατέρας – είδωλο της εποχής μοιράζετε την ιστορία του σε ένα βιβλίο, ‘Nata per te’, γεννήθηκα για εσένα που δημοσιεύτηκε πέρσι. Ο Luca δηλώνει ικανοποιημένος άλλα και ευτυχισμένος. Βλέπει ένα μέλλον γεμάτο ευτυχία στο πλάι της κόρης του και δηλώνει έτοιμος να κάνει θαυμάσια πράγματα μαζί της.

Πηγή άρθρου: enimerotiko.gr

Σπουδάζω τουριστικά σε ιδιωτικό ιεκ στα Χανιά, και ενδιαφέρομαι για τον τουρισμό των ΑμεΑ. Ασχολούμαι 10 χρόνια με τους παραδοσιακούς χορούς και το τελευταίο χρονικό διάστημα και με την παραδοσιακή μουσική, και τις τέχνες.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.