Όσα είδαμε στο Athens Games Festival 2017

Το περασμένα Σαββατοκύριακο (28-29 Οκτώβρη) πραγματοποιήθηκε το Athens Games Festival 2017 στο Helexpo Αμαρουσίου ελεύθερης εισόδου αποκτώντας τον τίτλο του πρώτου παγκόσμιου event με πρωταγωνιστή το Gaming στην Ελλάδα.

H εκδήλωση ήταν ακριβώς αυτό που προδιέθετε ο όρος «παγκόσμια» καθώς αυτό που αντίκριζε ο επισκέπτης από την πρώτη στιγμή ήταν ένα σημαντικά μεγαλοπρεπές event από κάθε άποψη. Ο χώρος είχε στηθεί με τρομερή οργάνωση, η κάθε δραστηριότητα διέθετε τον προσωπικό της χώρο και είχε δοθεί η απαραίτητη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια έτσι ώστε η περιήγηση στα περίπτερα να αποτελεί μια ιδιαίτερα ευχάριστη βόλτα.

Συγκεκριμένα, είχαν παραχωρηθεί 3500 τετραγωνικά μέτρα για μια άνετη και γεμάτη έκθεση που θα «κρατούσε» και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Το μεγαλύτερο μέρος του χώρου αποτελούταν από τα εκθεσιακά περίπτερα. Το κάθε περίπτερο εξυπηρετούσε μια ξεχωριστή gaming εταιρεία που παρουσίαζε τα video games της και προσκαλούσε τους επισκέπτες να τα δοκιμάσουν, να ρωτήσουν για το κάθε ένα και να συζητήσουν με τους exhibitors. Οι εταιρείες στο Athens Games Festival 2017 ήταν εντυπωσιακά πολυάριθμες με τις περισσότερες να είναι ελληνικές αλλά και με αρκετές παρουσίες από χώρες του εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα, πήραν μέρος περισσότεροι από 60 δημιουργοί ψηφιακών παιχνιδιών! Για μια ακόμα φορά οι Έλληνες game developers ξεπέρασαν κάθε προσδοκία με την παρουσίαση εξαιρετικά αξιόλογων βιντεοπαιχνιδιών για κάθε γούστο (virtual reality, πλατφόρμας, RPG, εκπαιδευτικά κλπ) και φυσικά εξίσου όμορφες ήταν και οι δημιουργίες των ξένων εταιρειών. Δεν έλειψαν οι διαγωνισμοί σε αρκετά από τα παιχνίδια που εμφανίστηκαν.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Apple Event 2018: Τα προϊόντα που ξεχώρισαν (Μέρος B΄)
Ad 14

Ο χώρος ήταν εξοπλισμένος με γιγαντοοθόνες στις οποίες έπαιζαν teasers από τις εταιρείες, χώρο έκθεσης retro υπολογιστών που ταξίδευαν τον επισκέπτη του Athens Games Festival 2017 σε μακρινές δεκαετίες, ξεχωριστή αίθουσα ομιλιών, ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τραπεζάκια, τηλεόραση, καναπέδες και μπουφέ που λειτουργούσε καθ’όλη την διάρκεια της εκδήλωσης αλλά και ξεχωριστό κυλικείο για coffee breaks.

Οι ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν αρκετά ιδιαίτερες καθώς παρευρέθηκαν speakers από πρωτοπόρους επαγγελματίες της βιομηχανίας του gaming, όπως Google, Facebook, Amazon, King, Unity και Wargaming (συνολικά 17 ομιλητές) και διήρκεσαν σχεδόν 8 ώρες την κάθε μέρα με μία ποικιλία θεμάτων και με κύριο σκοπό να λειτουργήσουν ως σεμινάρια για άτομα που επιθυμούν να βγουν στην βιομηχανία του gaming έχοντας πάρει συμβουλές από μεγάλα ονόματα του χώρου. Βρείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ.

Το Athens Games Festival 2017 προσέφερε ένα σαββατοκύριακο αφιερωμένο στο ψηφιακό παιχνίδι και το κατάφερε με κάθε τρόπο. Είναι πλέον ακόμα πιο εμφανές πως το ελληνικό video game και η διασύνδεση του με την παγκόσμια αγορά ήρθε για να μείνει και, όπως όλα δείχνουν, η τοπική κοινότητα των game developers γίνεται ολοένα και πιο δυνατή.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Λιθουανία

Λιθουανία: Ταξιδεύουμε στην κορώνα της Βαλτικής

Προορισμός μας αυτή τη φορά είναι η Λιθουανία, η μεγαλύτερη

Ριπίδια: η σημασία και η χρήση τους στην αρχαία Ελλάδα

Τα ριπίδια στην αρχαία Ελλάδα, ή αλλιώς βεντάλιες, ήταν