Overwatch

To Overwatch είναι ένα από τα καλύτερα shooter games. Αποτελεί ένα masterpiece της Blizzard το οποίο τείνει να αναβαθμίζεται συνεχώς και να παίζεται όλο και περισσότερο από χρήστες παγκοσμίως. 

Overwatch

Lore

Το lore είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά του παιχνιδιού, μιας και μιλάμε για τη Blizzard, όπου είναι master σε αυτό το κομμάτι (βλ. Warcraft). Στον κόσμο του Overwatch, τα ρομπότ και οι άνθρωποι συνυπάρχουν. Παρά την ειρήνη που επικρατούσε, οι εταιρίες παραγωγής των ρομπότ ξεκίνησαν να δημιουργούν ρομπότ που θα τα χρησιμοποιούσαν στον πόλεμο. Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκε μια ομάδα με τους καλύτερους πολεμιστές και επιστήμονες για να σταματήσουν την παραγωγή αυτή. Το όνομα της ομάδας ήταν Overwatch.

Όσο περνούσε ο καιρός η Overwatch αυξάνονταν σε δύναμη και σε μέλη. Ο απλός κόσμος άρχισε να φοβάται την δύναμη των προστατών του και αργότερα έκλεισε. Στα χρόνια της μη ύπαρξης της ομάδας, η εγκληματικότητα έφτασε στα ύψη και αρκετοί πόλεμοι ήταν στα πρόθυρα να ξεκινήσουν. Η Overwatch καλείται να ενωθεί ξανά για να σταματήσει το χάος. 

Κάθε παίχτης έχει το δικό του ξεχωριστό lore που αξίζει να το μάθετε μέσα από τα φανταστικά animated video της Blizzard, γιατί προσδίδουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο παιχνίδι και το κάνει πιο ουσιώδες όταν παίζετε τις πίστες.

Γραφικά, voice acting

Η Blizzard έκανε το bam όταν πρωτοκυκλοφόρησε το Overwatch, καθώς ήταν το πρώτο FPS game που κυκλοφόρησε από τη συγκεκριμένη εταιρία. Τα γραφικά αρχικά μοιάζουν σχεδόν παιδικά, σαν το μοντέλο που ακολουθεί η Pixar, αλλά στη συνέχεια όταν συνηθίσετε φαίνονται καταπληκτικά. Οι κινήσεις στο χώρο από τους ήρωες, τα τοπία και γενικότερα το πως είναι σχεδιασμένες οι πίστες όπου μάχονται οι δύο αντίπαλες ομάδες, είναι πραγματικά πανέμορφες. Κάθε πίστα βρίσκεται σε διαφορετική χώρα και έχει το δικό της soundtrack, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο όμορφο. Παράλληλα, το voice acting είναι φανταστικό και ταιριάζει απόλυτα στους χαρακτήρες του παιχνιδιού, δίνοντας κωμικά και σοβαρά στοιχεία, μια μίξη που κάνει το Overwatch ακόμα πιο διασκεδαστικό.

Διαβάστε επίσης  The Beast Inside - Demo : Ένα ήρεμο σπίτι

Overwatch

Gameplay

Οι ομάδες στο Overwatch χωρίζονται σε δύο μέρη που η κάθε μία αποτελείται από έξι άτομα. Οι πίστες χωρίζονται σε τέσσερα είδη. Το ένα είναι το “Point Capture” στο οποίο μία ομάδα πρέπει να κατακτήσει ένα σημείο στον χάρτη και η άλλη πρέπει να την εμποδίσει. Το δεύτερο είναι το Payload όπου η μια ομάδα πρέπει να οδηγήσει ένα όχημα μέχρι το τέλος της διαδρομής ώστε να νικήσει και η δεύτερη ομάδα να τους εμποδίσει. Το τρίτο είναι το Hybrid που συνδυάζει ένα Point Capture και ένα Payload. Το τέταρτο λέγεται Control και πρακτικά όλοι πηγαίνουν σε ένα σημείο όπως στο Point Capture, αλλά αυτήν τη φορά και οι δύο ομάδες παλεύουν στην κατάκτηση του και το παιχνίδι λήγει όταν μια ομάδα κατακτήσει 2 περιοχές.

Κάθε πίστα έχει maximum χρονικό όριο 10 λεπτά, πράγμα που είναι πολύ καλό καθώς δεν χρειάζεται να περάσει αρκετή ώρα για να τελειώσει ένα παιχνίδι, όπου θα καταντούσε κουραστικό. Στο τέλος, μπορεί να υπάρξει ένα μικρό overtime, σε περίπτωση που μια ομάδα είναι κοντά στο να αποτρέψει την άλλη από την νίκη. 

Όσον αφορά τους χαρακτήρες, ο κάθε ένας από αυτούς έχει διαφορετικά skills που μπορεί να χρησιμοποιήσει στη μάχη. Το γεγονός αυτό σπάει τη μονοτονία και κάνει τον κάθε χαρακτήρα ξεχωριστό. Επίσης, υπάρχουν οι κατηγορίες που χωρίζονται ανάλογα με τα skills τους και έχουν διαφορετικό σκοπό σε κάθε μάχη. Οι κατηγορίες είναι Defense, Offense, Tank, Support.

Όταν πεθαίνει ένας χαρακτήρας στη μάχη, υπάρχει η δυνατότητα να τον αλλάξετε και να επιλέξετε έναν που πιστεύεται ότι θα μπορέσει να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα σας. 

Διαβάστε επίσης  Minecraft: 10 κόλπα που μπορεί να μην γνωρίζετε

Overwatch

Verdict

To Overwatch μπορεί να θεωρηθεί ως ένας από τους πιο τελειοποιημένους τίτλους της Blizzard. Ένα από τα πιο ευχάριστα games, τόσο στο gameplay όσο και δημιουργία των χαρακτήρων, που από μόνοι τους μπορούν να κερδίσουν τους χρήστες ο καθένας ξεχωριστά.

 

Απόφοιτος τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης και προπτυχιακός φοιτητής στο μεταπτυχιακό τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Μ' αρέσει να ταξιδεύω στην ιστορία με όλους τους διαθέσιμους τρόπους(βιβλία, ντοκιμαντέρ, ταινίες ακόμα και να γράφω για αυτή) ενώ τα games και τα βιβλία επίσης γεμίζουν το χρόνο μου!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μαδαγασκάρη

Μαδαγασκάρη: Ταξιδεύοντας στην όγδοη ήπειρο

Η Μαδαγασκάρη, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου κι ένας

Φακίδες: Tips για να φαίνονται ρεαλιστικές

Οι φακίδες είναι ένα στοιχείο που κολακεύει την νεανική επιδερμίδα