Συγκλονίζει η υπόθεση που αφορά σε ένα καθηγητή μουσικής σε ωδείο στα βόρεια προάστια ο οποίος συνελήφθη για κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών – μαθητριών του.
Αναλυτικότερα, πρόκειται για ένα 60χρονο, τον Παναγιώτη Δράκο, ο οποίος ασελγούσε σε κοριτσάκια 9 έως 11 ετών και τα φωτογράφιζε στο ωδείο. Φέρεται να ασέλγησε σε 3 κορίτσια, τα 2 εννιά ετών, το άλλο 10, τα οποία τα φωτογράφιζε κιόλας εκείνη την ώρα.
Ο ίδιος μάλιστα ομολόγησε τις πράξεις του και οδηγήθηκε στη λεγόμενη φυλακή των βιαστών και των παιδεραστών στην Τρίπολη.
Πώς τον έπιασαν
Η καταγγελία των γονιών 9χρονης η οποία δεν άντεξε και τους είπε όλα όσα περνούσε στα χέρια του οδήγησε στη σύλληψή του. Το παιδί από το καλοκαίρι δήλωνε ότι δεν θέλει να ξαναπάει στο ωδείο, αλλά δεν έλεγε το γιατί. Τελικά, μετά από πιέσεις των γονιών της, τους είπε ότι ο 60χρονος ασελγούσε σε βάρος της δίνοντάς τους και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.
Οι γονείς έσπευσαν στην αστυνομία και κατήγγειλαν τον 60χρονο ο οποίος και συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκαν φωτογραφίες με τα ανήλικα θύματά του την ώρα που ικανοποιούσε τις αρρωστημένες ορέξεις του.
Τι φανέρωσε
Ο 60χρονος υποστηρίζει ότι μόνο αυτά τα 3 κοριτσάκια έχει κακοποιήσει, αν και οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει ήδη να κάνουν «φύλλο και φτερό» τους σκληρούς δίσκους και τα αρχεία του υπολογιστή του. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του παιδόφιλου, καθώς και σε σωματική έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές, εξωτερικός σκληρός δίσκος και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.
Επίσης: δύο πιστόλια, δίκαννο με κομμένη την κάνη και το κοντάκι, κάνη, κλείστρο, έξι μαχαίρια και δύο πτυσσόμενες ράβδοι, 549 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δύο φυσίγγια και δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου.
«Ναι, αυτά που μου περιγράφετε τα έχω κάνει. Όμως δεν έχω πειράξει άλλα παιδιά. Από κάποια φάση και μετά κύλησα σε αυτό και δεν μπορούσα να το ελέγξω. Τα όπλα που βρήκατε, μ΄αρέσουν. Κάνω συλλογή και τα έχω για την προσωπική μου ασφάλεια», αποκαλύπτει στην πολύωρη ομολογία του.
Τo κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος του περιλαμβάνει βαριά αδικήματα όπως αποπλάνηση παιδιών κάτω των δώδεκα ετών, κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Την ίδια ώρα φίλοι και συνάδελφοί του δεν πιστεύουν ότι Δράκος ήταν παιδεραστής, καθώς, όπως λένε, ήταν ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, καλλιεργημένος και με άριστη σχέση με τα παιδιά. Μάλιστα είχε εμφανιστεί πρώτο φλάουτο στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και πολλοί γονείς τον επέλεγαν να διδάξει στα παιδιά τους λόγω της επαγγελματικής εμπειρίας του.
Ποιος είναι ο Παναγιώτης Δράκος
Ο Παναγιώτης Δράκος σπούδασε φλάουτο στο Ωδείο Αθηνών. Από το 1982 έως το 1992 ήταν Πρώτο φλάουτο στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Πρώτο φλάουτο επίσης έως το 1992 και στην Ορχήστρα των Χρωμάτων από το 1989 που ιδρύθηκε.
Από το 1992 είναι Πρώτο φλάουτο στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Είναι μέλος του συγκροτήματος μουσικής δωματίου «Νικόλαος Μάντζαρος» και του ντουέτου «Δίφωνον». Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κ.Ο.Α., την Κ.Ο.Θ., την Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα ορχήστρα των φίλων της Μουσικής, καθώς και με άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές ορχήστρες και συγκροτήματα.
Τι δηλώνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
«Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και ο Σύλλογος Μουσικών Υπαλλήλων της ΚΟΑ πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ τη σύλληψη και τις κατηγορίες για τις απεχθέστατες πράξεις που βαραίνουν τον φλαουτίστα Παναγιώτη Δράκο, και έκτοτε, παρακολουθούμε σοκαρισμένοι τις εξελίξεις, όπως κι η υπόλοιπη ελληνική κοινωνία, έχοντας βεβαίως απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Από τη δική μας πλευρά εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στα θύματα και στις οικογένειές τους. Είναι δε προφανές, ότι έχουμε δρομολογήσει ήδη όλες τις προβλεπόμενες πειθαρχικές-διοικητικές διαδικασίες. Τέλος, ως η μεγαλύτερη ελληνική ορχήστρα και βασικός φορέας καλλιτεχνικής παιδείας, απευθύνουμε έκκληση να μην αμαυρώνεται συλλήβδην η μουσική και εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας».
Τι φοβάται η ΕΛ.ΑΣ
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να ανακαλύψει αν υπάρχουν και άλλα ανήλικα κορίτσια που ενδεχομένως να έχουν πέσει θύματα του παιδόφιλου. Η αστυνομία εκτιμά ότι τώρα θα «ανοίξουν» και άλλα στόματα προκειμένου να ξεδιπλωθεί το κουβάρι των πράξεών του.