Γιατί το φθινόπωρο είναι για τους Poets of the Fall!

Poets of the fall

Σηκώνομαι απ’ το κρεβάτι βαριεστημένα. Σήμερα είναι μία από τις ημέρες που θέλω απλά να υπάρχω και να μην κάνω το παραμικρό. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όταν μένεις μόνος . Καλείσαι εσύ ο ίδιος να φροντίζεις τον εαυτό σου!

Φτιάχνω έναν καφέ και βάζω μουσική. Πρώτο τραγούδι στη λίστα μου σήμερα είναι το “Carnival of Rust” των Poets of the Fall. Σε ειλικρινή ελληνική μετάφραση ο τίτλος του συγκροτήματος σημαίνει «Οι ποιητές της πτώσης», αλλά fall σημαίνει και φθινόπωρο, άρα από μία λέξη πιάστηκα γιατί και είναι φθινόπωρο επίσημα, για εμάς που ζούμε στη βόρεια Ελλάδα, και ήθελα πολύ να μιλήσω γι’ αυτό το συγκρότημα! Ξέρω παράνοια , αλλά οι ποιητές συνήθως έτσι λειτουργούμε …

Οι Poets of the Fall είναι ένα συγκρότημα Φιλανδικής καταγωγής το οποίο δημιουργήθηκε στις 25 Απριλίου του 2003 στο Ελσίνκι από τους Saaresto και Tukiainen. Τα μέλη του είναι:  Marko Saaresto (φωνητικά), Olli Tukiainen (πρώτη κιθάρα), Markus “Captain” Kaarlonen (πλήκτρα, παραγωγή), Jani Snellman (μπάσο), Jaska Mäkinen (ρυθμική κιθάρα, δεύτερη φωνή), και Jari Salminen (drums, κρουστά).

Advertisements
Ad 14

Το 2003 ένας φίλος του Saaresto, ο  Sami Järvi  του εμπιστεύεται ένα ποίημά του και του ζητά να το μετατρέψει σε τραγούδι για την προώθηση ενός βίντεο παιχνιδιού. Το τραγούδι είχε τίτλο “Late Goodbye” κι έμελλε να είναι η πρώτη τους επιτυχία. Στην πορεία της καριέρας του συνεργάστηκαν με πολλές εταιρείες παραγωγής video games ώστε να φτιάξουν τη μουσική τους.

Διαβάστε επίσης  Η καλή ακροάτρια «Μόμο» στο Εθνικό θέατρο

Στις 30 Ιουνίου του 2004 κυκλοφορεί το πρώτο τους cd-single με τίτλο “Late Goodbye” και γίνεται ανάρπαστο, πράγμα που τους αναγκάζει το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους να κυκλοφορήσουν το “Lift”. Η πορεία τους είναι καθαρά ανοδική! Ως γνήσιο rock συγκρότημα, έχοντας μια δόση μελαγχολίας στους στίχους του και στην μουσική τους γίνονται δημοφιλείς όχι μόνο στη χώρα τους αλλά και σ’ όλη την Ευρώπη.

Το 2006 κυκλοφορεί το “Carnival of Rust” που είναι το τραγούδι που τους έχει σημαδέψει. Όλοι οι μουσικόφιλοι τους συνδέουν μ αυτό και γίνεται τεράστια επιτυχία. Το τραγούδι αυτό γίνεται η αφορμή να διακριθούν και να κερδίσουν πολλά βραβεία! Πριν από περίπου ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου του 2016 κυκλοφόρησε το πιο πρόσφατο album τους με τίτλο “Drama for Life”.

Στην Ελλάδα τους ακούμε συχνά σε rock κι έντεχνες εκπομπές του ραδιοφώνου με πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς να τους έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία.

Ένα όμως είναι σίγουρο: ότι οι Poets of the Fall είναι βαθιά ριζωμένοι στις καρδιές των ροκάδων, των ποιητών και όχι μόνο!

Είμαι η Μαρία Κορόζη , κατάγομαι από το Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας και είμαι φοιτήτρια στο τμήμα μαιευτικής του ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας . Εδώ και αρκετά χρόνια ασχολούμαι με την ποίηση και την πεζογραφία . Επίσης αγαπώ τη μουσική και ιδιαίτερα τη rock , όπως και τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γουατεμάλα

Γουατεμάλα: Απόδραση στην εξωτική γη των Μάγιας

Γουατεμάλα, το λίκνο του θαυμαστού πολιτισμού των Μάγιας, η γη
Η αποστολή Φράνκλιν

Η καταστροφή της αποστολής Φράνκλιν

Το 1845 δύο βρετανικά πλοία ξεκίνησαν τον απόπλου με προορισμό