“Ερμηνείες γυμνές στον ΙΑΝΟ ” με τον Στέφανο Κορκολή και τη Σοφία Μανουσάκη

27 Νοεμβρίου 2017

Στέφανο Κορκολή

Ο διεθνούς φήμης πιανίστας Στέφανος Κορκολής και το ανερχόμενο αστέρι της μουσικής Σοφία Μανουσάκη το Σάββατο 2  Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ θα μας μυήσουν στον υπέροχο κόσμο της μελοποιημένης ποίησης! Η συναυλία θα δοθεί στον ΙΑΝΟ και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΙΑΝΟS Radio . Η είσοδος μαζί με κρασί ή μπύρα ανέρχεται στα 18 ευρώ και η προπώληση εισιτηρίων γίνεται στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ.

Λίγα λόγια για τον Στέφανο Κορκολή :

Αλήθεια, τι να θεωρήσει κανείς πιο σημαντικό από το εκτενέστατο βιογραφικό αυτού του Στέφανου Κορκολή, ώστε να μπορεί να πει λίγα λόγια γι’ αυτόν; Ένα ολόκληρο αφιέρωμα είχα κάνει και πάλι ήταν λίγο! Εν πάση περιπτώσει, ο Στέφανος Κορκολής  χαρακτηρίστηκε ως παιδί- θαύμα, αφού παίζει πιάνο από 4 ετών. Από την τρυφερή ηλικία των 5 ετών έδινε ρεσιτάλ πιάνου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στα 17 του χρόνια έλαβε υποτροφία και πήγε για σπουδές στο Παρίσι, όπου μαθήτευσε στο πλευρό μεγάλων μουσικών .

Advertisements
Ad 14

Στην πορεία του έχει ασχοληθεί κυρίως με τη σύνθεση τραγουδιών και την ενορχήστρωση αν και για μερικά χρόνια ερμήνευε ο ίδιος τα τραγούδια που συνέθετε και εισέπραξε μεγάλη επιτυχία.

Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους Έλληνες αλλά και ξένους καλλιτέχνες, μερικοί εκ των οποίων είναι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Dulce Pontes, ο Lucio Dalla και άλλοι πολλοί. Πρόσφατα μάλιστα ο Μίκης Θεοδωράκης τον έχρισε πρεσβευτή της μουσικής του στην Ελλάδα και το εξωτερικό .

Διαβάστε επίσης  Παρουσιάσεις Βιβλίων στο καφέ του ΙΑΝΟΥ

Αυτή την περίοδο βρίσκεται στο στούντιο και ηχογραφεί ένα CD με μελοποιημένη ποίηση και ορχηστρικά έργα εμπνευσμένα από το έργο του μεγάλου ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη .

Στέφανο Κορκολή

Σοφία Μανουσάκη :

Η Σοφία Μανουσάκη γεννήθηκε στην Κρήτη τον Αύγουστο του 199 . Την ανακάλυψε ο Στέφανος Κορκολής κατόπιν ακροάσεως τον Ιούνιο του 2013 κι έκτοτε έχει ξεκινήσει μια λαμπρή καριέρα στο χώρο της μουσικής. Η όμορφη φωνή της, σε συνδυασμό με την ωριμότητα του χαρακτήρα της, την έκαναν να λάμψει και να ξεχωρίσει! Σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης και η Μαρία Φαραντούρη έχουν μιλήσει με τα ομορφότερα λόγια για τη Σοφία Μανουσάκη.

Σημαντικοί σταθμοί σ’ αυτή τη τόσο σύντομη αλλά και τόσο σημαντική πορεία της μπορούν να θεωρηθούν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, η Ακαδημία Σοπέν της Βαρσοβίας, το θέατρο Alhambra στο Παρίσι, όπου παντού απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Μάλιστα πολύ πρόσφατα, κατόπιν επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη, ερμήνευσε έργα του τελευταίου στην Κολωνία, παρουσία του ίδιου του συνθέτη, ενώ πριν από λίγες μέρες εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Ηρώδου Αττικού, στα πλαίσια φιλανθρωπικής συναυλίας για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Δίπλα στη Μαρία Φαραντούρη και τον Στέφανο Κορκολή, ερμήνευσε έργα του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσία του τελευταίου, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται στο στούντιο και ηχογραφεί μελοποιημένη από τον Στέφανο Κορκολή ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη και ταυτόχρονα συνεχίζει την ηχογράφηση έργων του Μίκη Θεοδωράκη.

Είμαι η Μαρία Κορόζη , κατάγομαι από το Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας και είμαι φοιτήτρια στο τμήμα μαιευτικής του ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας . Εδώ και αρκετά χρόνια ασχολούμαι με την ποίηση και την πεζογραφία . Επίσης αγαπώ τη μουσική και ιδιαίτερα τη rock , όπως και τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι