«Αθηναίοι είναι όσοι την Αθήνα αγαπούν»-η φωτογραφική έκθεση της Lifo

Πηγή εικόνας: culturenow.gr

Αθηναίοι είναι όσοι την Αθήνα αγαπούν. Πρόκειται για τη φωτογραφική έκθεση της free press εφημερίδας Lifo, η οποία «γεννήθηκε» με αφορμή την δεκαπενταετή λειτουργία της. Όπως προδίδει και ο τίτλος της η έκθεση είναι αφιερωμένη στους Αθηναίους αναγνώστες ή μάλλον όσους την Αθήνα αγαπούν και φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία της στο Μουσείο μετράει ήδη τρεις μήνες και μάλιστα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η έκθεση, όπως και ο τίτλος της είναι εμπνευσμένη από την παλαιότερη στήλη της εφημερίδας «οι Αθηναίοι». Η εν λόγω στήλη έφερε αρχικά συγγραφικά και μετέπειτα φωτογραφικά τους πρωταγωνιστές της πόλης στο προσκήνιο, παραθέτοντας τις δικές τους απόψεις, βιώματα και εμπειρίες. Πρόσωπα με διαφορετικές καταβολές, καταγωγή και επαγγελματική πορεία συνθέτουν την προσωπογραφία της Αθήνας του σήμερα. Περισσότερα από 200 πορτρέτα φωτογράφων που έχουν κατά καιρούς συνεργαστεί με την Lifo δημιουργούν τη σύγχρονη Αθήνα. Με τον τρόπο αυτό, η πόλη έλαβε σάρκα και οστά μέσα από το φακό μερικών από των πιο ταλαντούχων φωτογράφων. Ορισμένοι από αυτούς είναι ο Freddie F., ο Παντελής Ζερβός, η Αναστασία Βουτυροπούλου, ο Νίκος Κατσαρός και πολλοί άλλοι με εξίσου έντονη παρουσία στο χώρο της φωτογραφίας.

Η ομάδα που επιμελείται τη στήλη κάνει λόγο για πορτρέτα που είναι κομμάτι της πόλης. Το γεγονός που δημιουργεί ιδιαίτερη εντύπωση και αποτελεί ίσως και τον πιο σημαντικό λόγο που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί την έκθεση «Αθηναίοι είναι όσοι την Αθήνα αγαπούν» είναι η συνύπαρξη πολλών και συνάμα διαφορετικών ανθρώπων. Άνθρωποι που δεν βρίσκονται πια στη ζωή αλλά άφησαν το στίγμα τους στο καλλιτεχνικό στερέωμα βρίσκονται δίπλα σε νέους ανθρώπους απλούς, καθημερινούς, γεμάτους όνειρα, ελπίδες και νέα ξεκινήματα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν αφήσει ο καθένας το σημάδι του σε αυτή την πόλη, η οποία συνεχίζει να αποτελεί το επίκεντρο των εξελίξεων και καθημερινά αλλάζει και μεταμορφώνεται για τις ανάγκες της καθημερινότητας όσων την Αθήνα αγαπούν.

Διαβάστε επίσης  5 καφετέριες στα πιο όμορφα μουσεία της Αθήνας

Άλλωστε όπως επεσήμανε και η συγγραφική ομάδα της εφημερίδας σε ένα σχετικό άρθρο, η γεύση που αφήνει στον επισκέπτη η φωτογραφική έκθεση είναι τα έντονα και ανάμεικτα συναισθήματα, συγκίνηση, χαρά και αισιοδοξία εναλλάσσονται, όπως τόνισαν αρκετοί επισκέπτες.

«Όσοι την Αθήνα αγαπούν» μπορούν να επισκεφτούν την έκθεση της εφημερίδας Lifo έως και τις 2 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Μπενάκη.


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν στο άρθρο αυτό:

Οι Αθηναίοι, ανακτήθηκε από www.lifo.gr

Οι Αθηναίοι της LIFO: 70 φωτογραφίες από τα λαμπρά μας εγκαίνια στο Μουσείο Μπενάκη, ανακτήθηκε από www.lifo.gr

 

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.