3ο Πανελλήνιο Προπτυχιακό Συνέδριο Φιλοσοφίας

Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στο 3ο Πανελλήνιο Προπτυχιακό Συνέδριο Φιλοσοφίας το προσεχές τριήμερο 12-14 Απριλίου, το οποίο θα λάβει χώρα στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης). Την Παρασκευή, το συνέδριο θα διεξαχθεί κατά τις ώρες 15.30 – 21.00 και
το Σαββατοκύριακο 10.00 – 21.00.

Φέτος θα έχουμε τη χαρά να υποδεχθούμε ως keynote speaker την διακεκριμένη καθηγήτρια Orly Shenker του Πανεπιστημίου του Ισραήλ, με την ομιλία της «Can there be minds without brains?», που θα εξετάσει αν η ιδέα των νόων χωρίς εγκέφαλο μπορεί να «συνυπάρξει» με τη σύγχρονη επιστήμη, συζητώντας την υπολογιστική θεωρία της νόησης (computationalism) και τον φυσικαλισμό (physicalism), ρεύματα σκέψης στη σύγχρονη νευροεπιστήμη.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου προπτυχιακοί/ες ομιλητές/τριες κι ανεξάρτητοι/ες ερευνητές/τριες θα παρουσιάσουν 46 εισηγήσεις. Σε αυτή την ανοιχτή προπτυχιακή φιλοσοφική διοργάνωση διαφορετικές φιλοσοφικές παραδόσεις και ποικίλες φιλοσοφικές θεματικές προσεγγίσεις θα συναντηθούν και θα
συζητήσουν μεταξύ τους.

Advertisements
Ad 14

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν τρεις στρογγυλές τράπεζες. Η πρώτη αποτελείται από απόφοιτους πλέον, κι έχει τίτλο «Έχει “αξία” η Ιστορία; Σχετικισμός κι αξιολογικό περιεχόμενο στη Φιλοσοφία της Ιστορίας». Θα γίνει το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 12.30. Θα μιλήσουν οι Μαρία Αθανασία Μπιτσαρά, Γιώργος Καραγιαννόπουλος και Γιώργος Μαντικός.

Την ίδια μέρα, στις 19.00 οργανώνεται η δεύτερη στρογγυλή τράπεζα με τίτλο «Μπορεί η επιστήμη να είναι φεμινιστική;», με ομιλητές/τριες τους Δήμητρα Τζανάκη, Στάθη Ψύλλο και Μαρία Πουρνάρη.

Διαβάστε επίσης  Μεσεντέριο:"Νέο" όργανο στο ανθρώπινο σώμα.

Την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 19.00 θα διοργανωθεί η τρίτη στρογγυλή τράπεζα με τίτλο «Γενετική μηχανική: Δυσ-γονική (και οριακές περιπτώσεις)». Θα μιλήσουν οι Κανάκης Λελεδάκης, Βασιλική Μολλάκη και Μαρία Χωριανοπούλου.

Τέλος, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα υπάρχει έκθεση βιβλίου με ποικίλους φιλοσοφικούς τίτλους σε προσιτές τιμές.

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη και θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας. Ο χώρος ενδείκνυται και για ΑμεΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πανελλήνιο προπτυχιακό συνέδριο φιλοσοφίας μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας https://unphilcon.weebly.com/ και τα κοινωνικά δίκτυα του συνεδρίου, Facebook, Instagram και Twitter: @unphilcon, καθώς και να απευθυνθείτε στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής στην ακόλουθη διεύθυνση επικοινωνίας: unphilcon2019@gmail.com.

Σας περιμένουμε!
Η Οργανωτική Επιτροπή του 3ου Πανελλήνιου Προπτυχιακού Συνέδριου Φιλοσοφίας

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Άρκο: Η ιταλική πόλη ανάμεσα στους βράχους

Το Άρκο (Arco) είναι γνωστό ως προορισμός αναρρίχησης, καθώς περιβάλλεται

Fenty Hair: Η Rihanna κάνει πάλι τα μαγικά της

Η διάσημη τραγουδίστρια συνεχίζει να καινοτομεί στον κόσμο της ομορφιάς,