Γιάννης Καπετανάκης: «Το μπουγατσάν σίγουρα άλλαξε την ιστορία του Estrella!»

Είσαι από αυτούς που θέλουν να χουζουρεύουν στο κρεβάτι τους τις Κυριακές το πρωί και να μπορείς να απολαμβάνεις ένα πλούσιο πρωινό, όπως σου αξίζει; Για ‘σένα γεννήθηκε το brunch! Τι είναι το brunch; Brunch σημαίνει γεύμα μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού: Breakfast + lunch -> Brunch!

Μπορεί η ιδέα να ήρθε από το εξωτερικό, αλλά γρήγορα αφομοιώθηκε και προσαρμόστηκε στα ελληνικά δεδομένα. Δεν κοιτάμε ρολόγια, δεν μας νοιάζουν οι ώρες, δεν υπάρχουν κανόνες! Το brunch φαίνεται ότι ταίριαξε πολύ στον τρόπο ζωή μας και έγινε αγαπημένη συνήθεια για πολλούς από εμάς, ενώ συνεχώς ανακαλύπτουμε ολοένα και περισσότερες επιλογές για τη συγκεκριμένη κατηγορία γεύματος.

Το Estrella – προφέρεται “εστρέγια” που στα ισπανικά θα πει “αστέρι”- είναι μία από τις καλύτερες επιλογές της  πόλης της Θεσσαλονίκης για brunch ή αλλιώς world street food! Πρόσφατα μάλιστα άνοιξε και νέο κατάστημα Estrella στην καρδιά της Αθήνας, για να έχουν την ευκαιρία και οι Αθηναίοι φίλοι  να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία πρωινού.

Εμείς μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη του Estrella Θεσσαλονίκης, Γιάννη Καπετανάκη και μας αποκάλυψε πώς γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του μαγαζιού, αλλά και του περιζήτητου πλέον εδέσματος, του μπουγατσάν!

 

 • Πώς θα παρουσιάζατε το Estrella σε κάποιον που δεν το γνωρίζει;

Το Estrella και γενικότερα το brunch είναι μια διαφορετική πρόταση φαγητού για την πόλη. Έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις καινούριες γεύσεις και comfort φαγητό σε προσιτές τιμές.

 

 • Γιατί brunch και breakfast και όχι κανονικό γεύμα και δείπνο;

Γιατί το brunch και ειδικότερα το street food, είναι πλέον μία διεθνής τάση που συνεχώς ανεβαίνει. Δεν υπήρχε και κάτι αντίστοιχο την περίοδο που ανοίξαμε.

Διαβάστε επίσης  Ο Βασίλης Δήμας στο maxmag

 

 • Επιλέξατε να ρισκάρετε δίνοντας μια διαφορετική ερμηνεία στην έννοια του street food, την ώρα που ο περισσότερος κόσμος πίσω από αυτές τις λέξεις σκέφτεται γύρους και σουβλάκια. Πόσο σίγουροι ήσασταν ότι αυτή η κίνηση θα στεφόταν με επιτυχία;

Δεν ήμασταν σίγουροι. Απλά ήταν και είναιη πίστη μας σε αυτό που κάνουμε. Δουλεύουμε με υλικά εποχής. Φρέσκα πιάτα, άριστες πρώτες ύλες, καθώς και ένα μενού με μη συνηθισμένες επιλογές προσδίδουν από μόνα τους μια άλλη έννοια στον κλασσικό όρο του street food.

 

 • Παρατηρεί κανείς πως δεν ακολουθήσατε τα καθιερωμένα πρότυπα εικόνας των χώρων εστίασης αλλά δώσατε στο Estrella ένα δικό σας, πιο «ελεύθερο» στυλ. Πώς προέκυψε αυτό το industrial ύφος;

Θέλαμε ο κόσμος που έρχεται στο μαγαζί να νιώθει σαν στο σπίτι του. Η διαφορετικότητα και το πιο ελεύθερο στυλ προέκυψε και από τον αρχιτέκτονα μας, τον Στέλιο Τερζή, με τον οποίο υπήρξε εξ’ αρχής ταύτιση απόψεων.

 

 

 • Μπουγατσάν! Μια καινοτομία που σας καθιέρωσε όχι μόνο στην Θεσσαλονίκη, αλλά σας έκανε και ευρέως γνωστούς, τόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό! Περιμένατε να πάρει τέτοιες διαστάσεις μια ιδέα «της στιγμής»;

Το Μπουγατσάν σίγουρα άλλαξε την ιστορία του Estrella! Προσωπικά δεν περίμενα να πάρει τέτοιες διαστάσεις. Από ένα σημείο και μετά ήταν ανεξέλεγκτο… Πλέον δίνουμε 80-100 τεμάχια την ημέρα, πράγμα πολύ σημαντικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι ένα νέο προϊόν που δεν προϋπήρχε.

 

 

 • Την ώρα του φαγητού ο κόσμος χαλαρώνει, ξεφεύγει από τα άγχη και τα προβλήματα, συζητάει, γελάει, επικοινωνεί, ερωτεύεται. Θέλουμε πολύ να ακούσουμε ωραία περιστατικά που έχουν συμβεί…
Διαβάστε επίσης  Γιώτα Τσιμπρικίδου: "Σχεδιάζω την επιστροφή μου στην παρουσίαση"

Ένα από τα πιο ωραία περιστατικά ήταν το πρώτο πάρτι του Estrella την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2014, όταν στην κυριολεξία είχε «βουλιάξει» το μαγαζί. Ακόμα θυμάμαι τον κόσμο να χορεύει πάνω στο μπαρ! Το πιο χαρακτηριστικό βέβαια ήταν η εικόνα διάλυσης που είχε το μαγαζί όταν κλείσαμε…

 

 • Αλλάζετε συχνά μενού, βλέπουμε νέους καταλόγους, γευόμαστε καινούριες συνταγές! Διαβάσαμε κριτικές που αναφέρουν το Estrella ως έναν από τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς… του κόσμου! Ποια κατά τη γνώμη σας είναι η συνταγή της επιτυχίας;

Εντάξει σίγουρα δεν βγαίνουν πάντα όλα. Η συνταγή της επιτυχίας, ωστόσο, είναι το ότι είμαστε όλοι μια ομάδα και το ότι δεν επαναπαυόμαστε. Συχνές αλλαγές καταλόγου, καινούργιες συνταγές, άριστα υλικά και δημιουργικότητα οδηγούν στο σωστό αποτέλεσμα.

 

 • Πώς εμφανίστηκε η ιδέα ενός τέτοιου μαγαζιού; Αν δεν κάνω λάθος, πριν ασχολιόσασταν επαγγελματικά σε πολύ διαφορετικούς τομείς. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε με τον τομέα της εστίασης, παρά το γεγονός ότι διανύουμε δύσκολους οικονομικά καιρούς;

Η ιδέα ξεκίνησε από μια κουβέντα που είχα με τον αδερφό μου και τη γυναικά του γύρω στα τέλη του 2011, καθώς τα πράγματα με τις δουλειές μας δεν πήγαιναν καλά. Η αλήθεια είναι πως εμείς οι Έλληνες απολαμβάνουμε πάντα ένα γεύμα ή έναν καφέ με φίλους και συγγενείς. Μια τέτοια έξοδος αποτελεί αγαπημένη δραστηριότητα γι’ αυτό και θα περιοριστεί τελευταία. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται να συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια, παρά την κρίση που υπάρχει.

 

 • Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον σεφ Δημήτρη Κοπαράνη;

Με τον Δημήτρη γνωριζόμασταν από παλιότερα. Όταν αποφασίσαμε με τον αδερφό μου και την νύφη μου να υλοποιήσουμε την ιδέα του μαγαζιού, ήρθαμε σε επαφή μαζί του, συμφωνήσαμε και από τότε πορευόμαστε μαζί.

Διαβάστε επίσης  Ευαγγελία Ευσταθίου: «Πηγές έμπνευσης είναι κυριολεκτικά…τα πάντα!»

 

 • Τι συμβαίνει όταν εμπνέεστε μια νέα ιδέα που όμως έρχεται σε αντιπαράθεση με τις εκάστοτε προτιμήσεις της αγοράς; Τι νικάει μέσα σας τελικά;

Για να σερβίρουμε ένα πιάτο γίνονται πρώτα οι απαραίτητες δοκιμές. Όπως είπα, όμως, και νωρίτερα δεν «βγαίνουν» πάντα όλα. Κριτής είναι σαφώς ο κόσμος που μας δείχνει αν ένα πιάτο αξίζει ή όχι να είναι στον κατάλογο.

 

 • Ποιοι είναι οι στόχοι του Estrella από δω και πέρα;

Συνεχίζουμε αυτό που κάνουμε χωρίς να επαναπαυόμαστε. Με καθαρό μυαλό και χαμηλά τη μπάλα!

 

 • Πρόσφατα η Θεσσαλονίκη χτύπησε και στην Αθήνα! Πείτε μας για το νέο Estrella στο Σύνταγμα!

Το νέο Estrella στην Αθήνα είναι ένας πολύ όμορφος χώρος, σε κεντρικό σημείο της πόλης, στην οδό Ρόμβης 24Α στο Σύνταγμα. Ο Γιάννης Πουλής και ο Άκης Αρμάος, που έχουν αναλάβει το μαγαζί, κάνουν εξαιρετική δουλειά! Υπάρχει σωστή συνεργασία μεταξύ μας και αυτό φαίνεται. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση.

 

 • Κλείνοντας, θα θέλαμε να πείτε στους αναγνώστες του περιοδικού μας τι είναι αυτό που, κατά τη γνώμη σας, χρειάζεται να έχει ένας νέος για να δει ένα όνειρό του να πραγματοποιείται, μια τρελή ιδέα του να υλοποιείται με τόση επιτυχία!

Αυτό που χρειάζεται είναι πίστη πάνω απ’ όλα και αγάπη γι’ αυτό που κάνει. Να κυνηγήσει το όνειρό του όσο μπορεί και ίσως αυτό βγει αληθινό.

[punica-divider]

Estrella Thessaloniki  Παύλου Μελά 48, Θεσσαλονίκη

Estrella Athens  Ρόμβης 24Α, Σύνταγμα

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αφιέρωμα στην συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου

Την συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου την γνωρίσαμε μέσα από το νέο
Ποιες είναι οι 5 τροφές που χαρίζουν καλή ψυχική υγεία

Ποιες είναι οι 5 τροφές για καλή ψυχική υγεία

Πολλές φορές η ζωή μας οδηγεί σε έντονο άγχος και