Ο Homelander είναι ο υπέρτατος «κακός» που μισούμε… να αγαπάμε

Πηγή: ign.com

Homelander: Ο Ιούλιος Καίσαρας του The Boys

Όταν η τηλεοπτική σειρά The Boys μπήκε στη ζωή μας, έκανε αίσθηση με την ωμή βία, το πανέξυπνο σενάριο αλλά και τους χαρακτήρες της. Εκείνος όμως που κυριολεκτικά έκλεψε και συνεχίζει να κλέβει την παράσταση είναι ο ηγέτης της ομάδας υπερηρώων The Seven, ο πανίσχυρος και φιλόδοξος Homelander.

Ο Homelander, σαν άλλος Ιούλιος Καίσαρας, δε διστάζει μπροστά στην επίτευξη των στόχων του. Χρησιμοποιεί μεν ωμή βία για να επιβάλλει την εξουσία του αλλά όταν οι περιστάσεις το απαιτούν χειραγωγεί με ψυχρή μαεστρία που καθηλώνει. Τίποτα δεν είναι αρκετό γι’ αυτόν εκτός από τον πλήρη έλεγχο και την εξυπηρέτηση της ατζέντας του, που προβάλλεται σαν «αγώνας για το καλό της Αμερικής». Ακόμη κι όταν οι καταστάσεις τον θέτουν στο στόχαστρο, εκείνος αφουγκράζεται τους φόβους και τα πάθη του κόσμου και κατορθώνει όχι μόνο να βγαίνει ασπροπρόσωπος αλλά και να προβάλλει τον εαυτό του ως σωτήρα.

Ο γεννημένος για τον ρόλο Anthony Starr και… Οι 50 αποχρώσεις του Homelander

Τεράστια σημασία στην απόδοση του σύνθετου ψυχισμού του Homelander έχει η καθηλωτική ερμηνεία του ηθοποιού Anthony Starr, ο οποίος και τον υποδύεται. Ο Starr μοιάζει να έχει γεννηθεί για να υποδυθεί τον Homelander και η ερμηνεία του είναι οσκαρικού επιπέδου.

Ο Homelander δεν είναι ένας απλός ανταγωνιστής, ένας μονοδιάστατος «κακός». Χωρίς να γνωρίζει από πού προέρχεται, παρά μόνο πως προορίζεται να κάνει χρήση των δυνάμεών του για να εξυπηρετεί τους σκοπούς της μοναδικής «οικογένειας» που γνώρισε, της εταιρείας Vought, ο Homelander φέρει τραύματα που μεταφράζονται με πολλούς τρόπους στη συμπεριφορά του.

Διαβάστε επίσης  To 2020 εμπνέει, το Netflix ακολουθεί
Advertisements
Ad 14
Πηγή: startefacts.com

Αδυναμία να συναισθανθεί τον πόνο άλλων ανθρώπων, να έρθει στη θέση τους και να τους κατανοήσει, εγωιστής και ψυχρός εκτελεστής, ο Homelander είναι ένας πανίσχυρος νάρκισσος. Ρατσιστής και εθνικιστής, επικαλείται το μεγαλείο της Αμερικής που πρέπει πάση θυσία να προστατευτεί, ενώ παράλληλα κινεί τα νήματα για την κυριαρχία των Sups σαν ένας άλλος Χίτλερ.

Η διαστροφή του αμερικανικού ονείρου

Ο Homelander κινείται στο ακραίο σύμπαν του The Boys ως ένας εμμονικός Κάπτεν Αμέρικα. Προτάσσοντας φορτισμένες συναισθηματικά λέξεις-κλειδιά όπως «ασφάλεια» αλλά και «δημιουργία» για μια Αμερική ισχυρή και κυρίαρχη, ο ηγέτης των The Seven δε διστάζει να εκμεταλλευτεί κάθε τρωτό σημείο όλων όσων των τριγυρίζουν αλλά και να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα προς όφελος των σχεδίων του.

Το αμερικανικό όνειρο λειτουργεί σαν το τέλειο προπέτασμα καπνού πίσω από το οποίο κρύβεται η διαστροφική μανία του για εξουσία. Εξουσία που βασίζεται στο φόβο αλλά και τον θαυμασμό, κάτι που ο Homelander εκλαμβάνει ως αγάπη. Μόνο που δεν είναι.

"Αιώνια" μαθήτρια και φοιτήτρια, αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Βιβλιόφιλη, με αδυναμία στις ξένες γλώσσες, τον κινηματογράφο και τις τηλεοπτικές σειρές (ειδικά εποχής). Αγχολυτικό μου οι όμορφες στιγμές με φίλους.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αθήνα

Αθήνα : Κάνοντας τουρισμό αλλιώς στην όμορφη πόλη

Έχοντας κατά νου την παροιμιώδη φράση «Ελλάδα δεν είναι μόνο

Κομφορμισμός και Μαζοποίηση: Οι δύο όψεις της σύγχρονης κοινωνίας

Ο κομφορμισμός και η μαζοποίηση είναι ανησυχητικά, μα και ιδιαιτέρως