Self’it , η εφαρμογή που θέλει να φέρει κάθε πόλη στην οθόνη του κινητού σου!

26 Σεπτεμβρίου 2017

Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να πας σε ένα μέρος και να δεις αμέσως ποιος είναι εκεί εκείνη τη στιγμή ή ποιος έχει περάσει από εκεί στο παρελθόν; Το Self’it είναι ο πρώτος Real Time City Explorer που δημιουργήθηκε από Έλληνες και έχει πλέον χιλιάδες χρήστες σε όλον τον κόσμο.

Ο τρόπος λειτουργίας του είναι απλος: Άνοιξε την εφαρμογή και το Self’it θα βρει αυτόματα την πόλη που βρίσκεσαι. Θα σου εμφανίσει αμέσως φωτογραφίες χρηστών που βρίσκονται εκείνη την στιγμή στο ίδιο μέρος με εσένα ή πέρασαν από εκεί τις τελευταίες 24 ώρες. Μπορείς να μιλήσεις μαζί τους στο chat, να εξερευνήσεις την πόλη βλέποντας φωτογραφίες που έχουν ανέβει εκεί στο παρελθόν και φυσικά να ποστάρεις κι εσύ τις δικές σου εμπειρίες και να τις μοιραστείς με τον κόσμο. Όπως λένε οι δημιουργεί του «To Self’it συνδυάζει το exploring με το socializing και τη φωτογραφία. Πιστεύουμε ότι κάθε περιοχή του κόσμου είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτήν. Και αυτό ακριβώς θέλει να παρουσιάσει η εφαρμογή. Θέλει να δείχνει μία εικόνα του κάθε μέρους μέσα από τις στιγμές ανθρώπων σε πραγματικό χρόνο».

Είχαμε την τιμή να έρθουμε σε επαφή με τους δημιουργούς της εφαρμογής και να μάθουμε περισσότερα για το project αλλά και για τους ανθρώπους πίσω από αυτό.

Όπως μας είπαν οι ίδιοι, τo Self’it ξεκίνησε ως ιδέα πριν από περίπου 2 χρόνια από τον Θέμη Δρακωνάκη (24 ετών, Πληροφορική ΟΠΑ) και τον Σωτήρη Κανηρά (23 ετών, Πληροφορική ΕΚΠΑ). Αργότερα προστέθηκε στην ομάδα ο Κωνσταντίνος Ρέππας (24 ετών Πληροφορική ΕΚΠΑ) και ο Κωνσταντίνος Λούντζης (Πληροφορική, Πανεπιστήμιο Πάτρας).

Διαβάστε επίσης  Επεξεργαστές για να φτιάξετε το δικό σας gaming PC

 

 

 

  • Πώς προέκυψε η ιδέα της εφαρμογής και πως από την σκέψη περάσατε στην πράξη; 

Το Self’it ξεκίνσε αρχικά σαν ένα καθαρά photo sharing app στο οποίο απλά ο χρήστης έπρεπε να μοιράζεται και την τοποθεσία του. Στην πορεία το project οδηγήθηκε σε ένα σημαντικό pivot και ουσιαστικά σε επανακυκλοφορία με σκοπό να δημιουργήσουμε εναν real time city explorer στον οποίο οι χρήστες θα μπορούν να γνωρίζουν κάθε μέρος που πηγαίνουν μέσα από τις στιγμές, τις σκέψεις και τις εμπειρίες όσων είναι εκεί σε πραγματικό χρόνο ή όσων πέρασαν από εκεί στο παρελθόν. Φυσικά δεν λείπει το social στοιχείο καθώς υπάρχει δυνατότητα συνομιλίας μεταξύ των χρηστών που βρίσκονται στην ίδια περιοχή καθώς και reactions σε φωτογραφίες. Στην ουσία όμως στοχεύουμε στο να δημιουργήσουμε μία digital απεικόνιση της κάθε περιοχής με έντονο το social στοιχείο.

  • Συναντήσατε προβλήματα κατά την υλοποίηση του Self’it;  

Σίγουρα δυσκολίες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα. Αρχικά η δυσκολίες είχαν να κάνουν με την έλλειψη εμπειρίας που είχαμε οι ίδιοι, με την πραγματικά δύσκολη διαδικασία του να βρεις συνεργάτες που να μοιράζονται τις ίδιες αξίες και όραμα με εσένα καθώς και το θέμα έλλειψης πόρων. Η νίκη μας σε ένα μεγάλο διαγωνισμό μας έδωσε το πρώτο μας μικρό κεφάλαιο με το οποίο κάναμε αρκετά πράγματα αλλά σίγουρα οι δυσκολίες μας έχουν να κάνουν  κυρίως με την Ελλάδα του σήμερα.

  • Ποιο από τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής θεωρείται πως τραβάει περισσότερο έναν χρήστη; 

Σίγουρα το δυνατό στοιχείο του Self’it είναι η συλλογές φωτογραφιών ανά περιοχή και κυρίως ότι όλα συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο.

  • Έχετε σκοπό να αλλάξετε ή να αναβαθμίσετε κάποιο κομμάτι της εφαρμογής;
Διαβάστε επίσης  Μεγάλο bug στην εφαρμογή του Instagram

Θα υπάρξουν ακόμα μερικές νέες προσθήκες ώστε να γίνει ακόμα περισσότερο χρήσιμο στον χρήστη. Ο στόχος μας είναι να φέρουμε τις εμπειρίες και τις σκέψεις των καθημερινών ανθρώπων στις οθόνες των κινητών μας.

  • Το self’it αποτελεί την πρώτη σας εμπειρία στον κόσμο του διαδικτυακού store ή έχετε δημοσιεύσει εφαρμογή και στο παρελθόν; 

Κάποια μέλη της ομάδας έχουν ασχοληθεί ξανά ενώ κάποια άλλα είναι η πρώτη τους φορά. Σημασία έχει να μπορεί ο ένας να αλληλοσυμπληρώνει τις αδυναμίες του άλλου ώστε η ομάδα να μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

  • Έχετε μελλοντικά σχέδια στον χώρο των εφαρμογών;

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει καθώς ο καθένας από εμάς είναι ανοιχτός σε νέες ιδέες. Προς το παρόν επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο Self’it. Στο μέλλον είναι όλα πιθανά.

Το Self’it έχει ήδη χιλιάδες χρήστες σε όλον τον κόσμο ενώ έχει γεμίσει με φωτογραφίες κάθε γωνιά της Ελλάδας. Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Famous for a Reason ανάμεσα σε χιλιάδες startups!

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα του Self’it για την συνέντευξη που μας παραχώρησαν καθώς και ένα ακόμα μεγαλύτερο συγχαρητήρια για την δημιουργία τους.

Μπορείτε να βρείτε το Self’it δωρεάν ΕΔΩ

Χρήσιμα links:

iTunes preview

Google play

Facebook page

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

αγνοούμενοι

Αγνοούμενοι της Κύπρου, η ανοιχτή πληγή του Αττίλα

50 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Βήμα βήμα

Μουσικές ανησυχίες με κρατούν ξάγρυπνο απόψε, καθώς ένα αρκετά υποφερτό