Η Θεατρική Ομάδα Νέων “Άγ. Πορφύριος ο Μίμος “ θα παρουσιάσει το έργο του Κάρολου Ντίκενς “Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα” σε σκηνοθεσία Ιωάννη Νικόλτσιου για μεγάλους και μικρούς φίλους στις:
9,10 /12 και ώρα 21:00 στο Θέατρο Άνετον (Παρασκευοπούλου 42)
16,17 /12 και ώρα 19:30 στο θέατρο του Πολυδύναμου Εκκλησιαστικού κέντρου (Καραμαούνα 29)
18/12 και ώρα 21:00 στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη (Μεταμορφώσεως 7-9)
Αντί εισόδου οι θεατές θα μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν για το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Καλαμαριάς .
Λίγα λόγια παραπάνω για το έργο
Ο Εμπενίζερ Σκρούτζ , ένας φιλάργυρος και σκληρόκαρδος άνθρωπος, ο «τρόμος και ο φόβος στο εμπορικό και κοινωνικό γίγνεσθαι», αρνείται να σταματήσει να επενδύει στις σχέσεις του με το χρήμα . Δε δέχεται τα Χριστούγεννα, δεν τα πιστεύει και δεν πιστεύει ότι έχουν κάποιο μήνυμα να δώσουν στον άνθρωπο . Απομακρύνεται απ’όλους τους γνωστούς και μη. Ένα αλλιώτικο βράδυ, που το κρύο τρύπαγε το σώμα σαν πρόκες και η ομίχλη είχε απλωθεί παντού, είχε τρεις μεταμεσονύκτιους, διαφορετικούς, επισκέπτες. Τρεις κομιστές ενός μηνύματος .. Τρία πνεύματα από το παρελθόν,το παρόν και το μέλλον. Τρεις ευκαιρίες για αλλαγή …
Λίγα λόγια για την Ομάδα
Η θεατρική ομάδα « Άγιος Πορφύριος Ο Μίμος» δημιουργήθηκε το 2005 από τους νέους και φοιτητές της ενορίας του Αγ. Παντελεήμονος, Καλαμαριάς .Έκτοτε αποτελεί χώρο δραστηριοποίησης νέων από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Πορεύθηκε έντεκα χρόνια ως Θεατρική Ομάδα Αγ. Παντελεήμων και πέρσι ανέλαβε τα ηνία της επίσημης θεατρικής ομάδας της Μητρόπολης Καλαμαριάς με το όνομα « Άγιος Πορφύριος Ο Μίμος» .
Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις:
‘’Η χρυσή πόλη’’ (2005-2006),
‘’Αλίμονο στους νέους’’ του Αλέκου Σακελάριου (2007),
‘’Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού’’ του Ιάκωβου Καμπανέλλη (2008),
‘’Ένας βλάκας και μισός (2009) ‘’ & ’’Ζητείται ψεύτης’’(2010) του Δημήτρη Ψαθά,
‘’Αχ αυτά τα φαντάσματα’’ του Εντουάρντο ντε Φιλίππο (2011),
‘’Ο Αρχοντοχωριάτης ‘’ του Μολιέρου (2012) ,
‘’Ρινόκερος ‘’ του Ιονέσκο (2013),
‘’Με τα δόντια ‘’ του Θόρντον Ουάιλντερ (2014),
‘’Και ζήσαν αυτοί καλά ..;’’ της Νίκης Δεδούση (2015) ,
Ακόμα έχει παρουσιάσει σε μαθητές την παιδική θεατρική παράσταση ‘’Τριαλαλί τριαλαλό ! Παραμύθι αρχινώ!’’(2009)
Παραστάσεις της ομάδος έχουν ανεβεί σε θέατρα της Καλαμαριάς, στο Βαφοπούλειο και το Θέατρο Άνετον του Δήμου Θεσσαλονίκης , στο Δημοτικό θέατρο Επανομής και στο θέατρο Αθήναιον.
Για νέα και πρόσβαση σε αρχειακό υλικό από προηγούμενες παραστάσεις μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ομάδας στο facebook : Θεατρική ομάδα ‘’Αγ. Πορφύριος ο Μίμος’’
Υπεύθυνος θεατρικής Ομάδας
Τηλ επικοινωνίας: 6944175826 ή 2310 431010 Πατήρ Νικόλαος
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Κάρολος Ντίκενς , το δεύτερο από τα οκτώ παιδιά του Τζον και της Ελίζαμπεθ Ντίκενς, γεννήθηκε στο Πόρτσμουθ της Αγγλίας στις 7 Φεβρουαρίου 1812. Πήγαινε σε ιδιωτικό σχολείο έως ότου ο πατέρας του φυλακίστηκε για χρέη και ο μικρός Κάρολος αναγκάστηκε να εργαστεί, σε ηλικία δώδεκα ετών , σε εργοστάσιο κατασκευής βερνικιών για παπούτσια. Αργότερα, και για μικρό διάστημα, επέστρεψε στα θρανία . Στα δεκαπέντε του άρχισε να εργάζεται ως υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο και σε δύο χρόνια έγινε στενογράφος δικαστηρίων . Επάγγελμα που θα του άνοιγε το δρόμο για τη δημοσιογραφία και τη συγγραφή διηγημάτων και μυθιστορημάτων και θα τον οδηγούσε, σύντομα, στην αναγνώριση και τη δόξα. Παντρεύτηκε την Κάθριν Χόγκαρθ, κόρη εκδότη εφημερίδας, και έκαναν μαζί δέκα παιδιά.
Ο Ντίκενς, που με την εκφραστική, ποιητική και κωμική του πένα έγραψε μερικά από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας (Όλιβερ Τουίστ, Ντέιβιντ Κόπερφιλντ,Η ιστορία δύο πόλεων, Μεγάλες Προσδοκίες κ.α) και δημιούργησε αλησμόνητους χαρακτήρες, πέθανε στις 9 Ιουνίου 1870 , έχοντας ζήσει ενδιαφέρουσα, γεμάτη και περιπετειώδη ζωή. Ενταφιάστηκε στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ, εκεί όπου ενταφιάζονται και στέφονται οι μονάρχες της Αγγλίας.
Ο Ντίκενς άρχισε να γράφει τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα τον Οκτώβριο του 1843 και τα ολοκλήρωσε εγκαίρως,ώστε να εκδοθούν (6.000 αντίτυπα) και να κυκλοφορήσουν τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς.