Το Μυστικό του Πλανήτη 175-Β, Η λύτρωση μερικές φορές έρχεται με περίεργους τρόπους

Το μυστικό του Πλανήτη

Το μυθιστόρημα Το Μυστικό του Πλανήτη 175-Β του Χρήστου Αζαριάδη, κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή. Πρόκειται για ένα βιβλίο Επιστημονικής Φαντασίας και έχω να πω ότι με εντυπωσίασε ευχάριστα. Δεν περίμενα να έχει κάποιες ανατροπές που είδα και ο όγκος των κεντρικών προσώπων με έκανε να αγχωθώ με την συνολική διαχείριση που μπορεί να υπήρχε ως προς το περιεχόμενο, όμως αποδείχτηκε κάτι άλλο. Ας δούμε αναλυτικά τι εννοώ.

Λίγα Λόγια για το βιβλίο Το Μυστικό του Πλανήτη 175-Β

Το μυστικό του πλανήτη
pigi.gr

Αρχικά το εξώφυλλο είναι πραγματικά πανέμορφο και αξίζει ένα τεράστιο μπράβο στις Εκδόσεις Πηγή. Καθώς και η επιμέλεια ήταν άψογη. Το μέγεθος του βιβλίου όπως όλοι περιμένετε είναι σχετικά μεγάλο, φυσικά έχουμε δει ότι στους κλάδους του Φανταστικού και ειδικά της Επιστημονικής Φαντασίας τα βιβλία ξεφεύγουν. Εδώ ο Χρήστος μας έχει δώσει 454 σελίδες με άψογη διαχείριση χρόνου ως προς την ιστορία του.

Ξεκινώντας, λοιπόν, την ανάγνωση ήρθα αντιμέτωπη με αυτό που διάβασα και στην περίληψη. Μία ομάδα εννέα ανθρώπων που καλούνται για μία αποστολή. Πίστευα ότι ίσως ένας απ’ αυτούς να είναι ο πρωταγωνιστής μας και έπειτα να επικεντρωθούμε στο πως τα βλέπει όλα μέσα από τα μάτια του, μα αυτό δεν ίσχυε. Και εκεί ήρθε το άγχος. Δεν είχα ιδέα πως θα καταφέρει μέσα σε τόσες σελίδες ο συγγραφέας να με συνδέσει με τόσους ανθρώπους και να νιώσω οτιδήποτε γι’αυτούς ό,τι και αν γινόταν στην πορεία. Κι όμως, ο Χρήστος κατάφερε με πολύ επίδοξο τρόπο να μας συστήσει τους χαρακτήρες μας μέσα από ένα τέχνασμα που ταιριάζει και δικαιολογείται άψογα στην ιστορία και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης  Παρουσίαση του βιβλίου Κωνσταντινούπολη – Ταξιδεύοντας ανατολικά της Εδέμ
Advertisements
Ad 14

Όταν ακούς εννέα εντυπωσιάζεσαι, αλλά έχω να σας πω ότι δεν είναι μόνο αυτοί. Και όχι δεν το λέω για κακό αυτό, ας μην προτρέχουμε. Ήταν κι άλλα άτομα που έπαιζαν σημαντικό εξίσου ρόλο στην ιστορία μας και μου άρεσε μάλιστα πάρα πολύ η παρουσία τους στα κεφάλαια εκείνα. Όπως θα καταλάβετε το βιβλία χωρίζεται σε κεφάλαια που αφορούν την εκπαίδευση των πρωταγωνιστών μας, σε κεφάλαια που είναι ήδη στον πλανήτη 175 – Β και τέλος σε κεφάλαια από την πλευρά όσων το διοργάνωσαν όλο αυτό. Έτσι έχουμε μία πληθώρα εμπειριών μέσα από διαφορετικές πλευρές και οπτικές. Μας προσδίδει το σκοτεινό background της υπόθεσης και τα παιχνίδια που παιζόνται πίσω απ´όσα ξέρουμε.

Θα αναφερθώ ενδεικτικά τους δικούς μου αγαπημένους χαρακτήρες που ήταν η Κατερίνα η οποία είναι μία τριαντάχρονη βιολόγος που έρχεται να προσφέρει τις γνώσεις της στην αποστολή αυτή και όχι μόνο. Έχει μία όμορφη οπτική των όσων γίνονται και καταφέρνει με τον χαρακτήρα της να ξεχωρίσει μέσα στο σύνολο του πληρώματος. Και φυσικά, πως θα μπορούσε να λείπει ο Παναγιώτης, που ειλικρινά όταν διάβαζα την ιστορία του δεν μπορούσα να ηρεμήσω. Ένας άντρας που πλέον είναι μόνος κάτω από δύσκολες συνθήκες που μαθαίνουμε σιγά σιγά. Η λύτρωση μερικές φορές έρχεται με περίεργους τρόπους.

Μπορεί να σας αναφέρω μόνο αυτούς τους δύο όμως όλοι είχαν να προσδώσουν κάτι μοναδικό στην υπόθεση και αν έλειπε κάποιος πραγματικά θα υπήρχε ένα κενό, αυτό φυσικά δείχνει πόσο καλά το χειρίστηκε ο συγγραφέας. Τους έκανε να δένουν με μία αόρατη κλωστή η οποία δεν έσπαγε εύκολα.

Διαβάστε επίσης  Η Ιστορία της Θεραπαίνιδας, ένα δυστοπικό must-read graphic novel

Η ίδια η υπόθεση δεν ξέρω αν με εντυπωσίασε τόσο όσο οι χαρακτήρες της, όμως δεν με άφησε αδιάφορη και ας μην ήταν κάτι πρωτότυπο. Το μόνο σημείο στο οποίο ένιωσα ότι ήθελα κάτι διαφορετικό, ήταν το μέγεθος των κεφαλαίων της κεντρικής υπόθεσης. Τα κεφάλαια όλα συνήθως είναι πολύ μικρά 3 με 4 σελίδες, κάτι που εμένα με έκανε να νιώθω ότι κάτι μου λείπει. Ίσως η συνεχόμενη ροή της υπόθεσης, όμως δεν σημαίνει ότι έχανε και η ιστορία απ’ αυτό το γεγονός, είναι απλά μία προσωπική προτίμηση. Ελπίζω στο επόμενο μέρος να με ανταμείψει σε αυτό ο Χρήστος.

Περίληψη από το οπισθόφυλλο Το Μυστικό του Πλανήτη 175-Β

pigi.gr

Έτος 2100.

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ισχυρότερες χώρες του κόσμου και απολαμβάνει συνθήκες πρωτοφανούς ευημερίας, με κυρίαρχα τα χαρακτηριστικά της τάξης, της ευνομίας και της προόδου. Όταν κατακτούνται όλοι οι εντός συνόρων στόχοι, επόμενο βήμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την επικράτηση έξω από αυτά. Έτσι, λοιπόν, με τη συνεργασία άλλων προηγμένων χωρών και διαστημικών οργανισμών, η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία σχεδιάζει μια μοναδική αποστολή…

Μια ομάδα, αποτελούμενη από εννέα απλούς, άγνωστους μεταξύ τους πολίτες, θα ταξιδέψει στον μικροπλανήτη 175-Β, ο οποίος φαίνεται ιδανικός για τη δημιουργία της πρώτης διαστημικής αποικίας. Εννέα ξεχωριστές προσωπικότητες, καλούνται πρώτα να γίνουν ομάδα και, στη συνέχεια, να αποτελέσουν την πρώτη αποστολή εξερεύνησης και εγκατάστασης σε έναν πλανήτη έξω από το ηλιακό μας σύστημα. Το μέλλον της αποστολής και της επικίνδυνα αυξανόμενης πληθυσμιακά ανθρωπότητας κρίνεται από αυτούς τους εννέα διαφορετικούς χαρακτήρες, ο καθένας με το δικό του παρελθόν, αλλά και τη δική του ατζέντα.

Διαβάστε επίσης  Παρουσίαση του βιβλίο Ο οίκος των Βέρεμον στην Αθήνα από τις εκδόσεις Πηγή

Δυστυχώς για τους κοσμοναύτες, οι συνθήκες στον 175-Β αποδεικνύονται πολύ διαφορετικές από αυτές που περίμεναν, και πολύ σύντομα όλα τα σχέδιά τους θα ανατραπούν με δραματικό τρόπο. Πρώτο τους μέλημα πλέον είναι να παραμείνουν ζωντανοί σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον που κρύβει θανάσιμες απειλές, κινδύνους και προδοσία. Με μοναδικό στόχο πια την επιβίωση, θα πρέπει να συνεργαστούν, και για πρώτη φορά στη ζωή τους, να αποφασίσουν οι ίδιοι τις τύχες τους.

Βιογραφικό σημείωμα συγγραφέα Χρήστου Αζαριάδη

pigi.gr

Ο Χρήστος Αζαριάδης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Μάιο του 1983. Μεγάλωσε στο Χαλάνδρι και ζει στην Αγία Παρασκευή. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής της Αθήνας και εξασκεί το επάγγελμα της ελεύθερης δικηγορίας.

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, αγαπούσε τη λογοτεχνία από την παιδική ηλικία και ιδιαίτερα το είδος της επιστημονικής φαντασίας των Κλαρκ και Ασίμωφ, γιατί «τον ταξιδεύει σε μέρη που ο ίδιος δεν θα επισκεφθεί ποτέ».

Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.
Από τις εκδόσεις Πηγή κυκλοφορεί και το διήγημά του «Η τελευταία πτήση», το οποίο αποτελεί κομμάτι της συλλογής των διακριθέντων διηγημάτων του διαγωνισμού «Αναζητώντας μια άλλη Γη».

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο από την επίσημη σελίδα το Εκδοτικού, εδώ.

Και να ακολουθήσετε την σελίδα τους στο Facebook και το Instagram.

Ερωτευμένη με το φανταστικό και ό,τι έχει να κάνει με μύθους και περίεργα πλάσματα. Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1994, κατοικεί πλέον στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Όταν δεν είναι κρυμμένη μέσα στα βιβλία της σίγουρα βρίσκεται πίσω απ’ την οθόνη του υπολογιστή γράφοντας μυθιστορήματα, διηγήματα ή άρθρα. Το μυθιστόρημά της με τίτλο "Απρόσμενο Ξύπνημα" μετράει 200.000 προβολές στο Wattpad, την παγκόσμια πλατφόρμα ανάγνωσης βιβλίων. Τις στιγμές που δεν διαβάζει, φωτογραφίζει βιβλία για τον λογαριασμό της στο Instagram. Τελοιόφοιτη πλέον στον τομέα του Marketing με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον στα Social Media.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Famagusta New Museum

Famagusta New Museum: απόπειρα συμφιλίωσης με το παρελθόν

Το Famagusta New Museum (FNM) φιλοδοξεί να αλλάξει τον παραδοσιακό

«Όλα θα πάνε καλά, Άλφονς!» από τις εκδόσεις Μάρτης

Το βιβλίο «Όλα θα πάνε καλά, Άλφονς!» είναι η τελευταία