Γαλλία: Χωριό απαγόρευσε την κυκλοφορία ανηλίκων μετά τις 23:00

Στην απαγόρευση κυκλοφορίας ανηλίκων μετά τις 23:00, προέβη επισήμως με σχετικό ψήφισμα το δημοτικό συμβούλιο της κοινότητας Εν, του Ορινί Σεντ Μπενούατ στη Γαλλία.

Το μέτρο

Το μέτρο ψηφίστηκε στις 11 Ιουλίου μετά από εισήγηση του δημάρχου της μικρής κοινότητας, Φρανσί Ντελβίγ. Σε δηλώσεις, που παραχώρησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κύριος Ντελβίγ τόνισε ότι απώτερος σκοπός αυτής της δράσης είναι η προστασία της πόλης -κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού- από την ηχορύπανση και πρόκληση φθορών. «Λάβαμε αυτήν την απόφαση μαζί με το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου οι γονείς να κατανοήσουν ότι μετά τις 11 το βράδυ, τα παιδιά δεν έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται έξω» ανέφερε μεταξύ άλλων. Στην συνέχεια των δηλώσεών του ο δήμαρχος προσέθεσε ότι φερόμενοι ως δράστες είναι «περίπου» 15 ανήλικοι, οι οποίοι στην περίοδο των θερινών διακοπών τους έβρισκαν την ευκαιρία να «ταράζουν» την ηρεμία της πόλης τους. Μέσω αυτού του ψηφίσματος, που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των γονέων, δίνεται η δυνατότητα στη χωροφυλακή της περιοχής να συλλαμβάνει όποιον ανήλικο εντοπίζει να κυκλοφορεί έξω μετά τις 23:00 και να τον οδηγεί είτε στο σπίτι του είτε στο αστυνομικό τμήμα από όπου οι γονείς του θα μπορούν να τον δουν την επόμενη μέρα.

Οι αντιδράσεις

Η είδηση αυτή, όπως είναι λογικό, κάνει το γύρο του κόσμου, προκαλώντας έντονο προβληματισμό. Πολλοί είναι εκείνοι που επισημαίνουν πως πρόκειται για ένα παράλογο και βάρβαρο ψήφισμα, μιας και αντιμετωπίζει ως εγκληματίες τους ανήλικους που ζουν σε αυτήν τη μικρή κοινότητα. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν την απόφαση αυτή, εστιάζοντας κυρίως στο ότι δεν πρόκειται για νόμο που επιβάλλει την απαγόρευση της κυκλοφορίας, αλλά στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των γονέων στο θέμα της διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους.

Διαβάστε επίσης  Τι σημαίνει η υψωμένη γροθιά το 2020;

Ονομάζομαι Μητρόπουλος Γιώργος.Είμαι φοιτητής Δημοσιογραφίας στο τρίτο έτος.Αγαπώ αυτό που σπουδάζω και προσπαθώ να εξελίσσομαι συνεχώς.Αγαπημένες μου συνήθειες είναι το διάβασμα,η μουσική και η φωτογραφία.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι