Μετά το πέρασμα πόσων εβδομάδων εχθές βγήκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε τον νόμο Παππά ως αντισυνταγματικό. Μια απόφαση που πάρθηκε με 14 ψήφους υπέρ και 11 κατά. Τις τελευταίες ημέρες, αν κάποιος ανοίξει την τηλεόραση, κάνοντας ένα απλό zaping, το μάτι του θα πέσει στις πολλές εμπορικές διαφημίσεις καθώς και σε πολιτικές διαφημίσεις από τα κανάλια που επρόκειτο να κλείσουν αφού δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες που έδινε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Όπως είδαμε, παίρνοντας το θέμα από την αρχή, στις 2 Σεπτεμβρίου, μετά από μια πολύωρη δημοπρασία, δόθηκαν τέσσερις τηλεοπτικές άδειες στους λεγόμενους υπερθεματιστές και συγκεκριμένα στους κυρίους Μαρινάκη, Καλογρίτσα και στους τηλεοπτικούς σταθμούς του ANT1 και του ΣΚΑΙ δίνοντας υπέρογκα ποσά προκειμένου να εξασφαλίσουν μία τηλεοπτική άδεια. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήθελε να χτυπήσει την διαφθορά και τη διαπλοκή των τηλεοπτικών καναλιών χρησιμοποιώντας την άποψη πως τα υπάρχοντα κανάλια δεν είχαν την ανάλογη τηλεοπτική άδεια και πως χρωστούσαν διάφορα ποσά από την χρήση πολλών ετών των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων. Ένα ζήτημα που είχαν παρακινήσει ήδη από τις εκλογές προκειμένου να υφαρπάξουν τους ψήφους των πολιτών. Ένα ζήτημα, από τα πολλά που προέκυψαν, που είναι ικανό να μας οδηγήσει σε εκλογές γιατί ο κ. Μητσοτάκης, μετά την χθεσινή απόφαση και όχι μόνο, ζητάει επανειλημμένα προκήρυξη εκλογών προκειμένου να αναρριχηθεί και αυτός στην εξουσία μπαίνοντας στο κάδρο των μνημονιακών πρωθυπουργών.
Η χθεσινή ανακοίνωση της κ. Όλγα Γεροβασίλη έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο καθώς και από τους συλλόγους των δικαστών. Όπου μέσα από τον πανικό της απόφασης του ΣτΕ, οδηγήθηκε σε μια πρωτοφανή επίθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας. Επισημαίνοντας την «οριακή πλειοψηφία» αναφέρθηκε σε μία σειρά επικυρωτικών αποφάσεων του ΣτΕ που αφορούσαν την ΕΡΤ, τα μνημόνια και το PSI. «Ξεχνώντας», επίσης, μία σειρά αποφάσεων του Δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικά, για παράδειγμα, τον ΕΝΦΙΑ, τις μειώσεις στους ενστόλους, τις περικοπές συντάξεων στον ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ τις οποίες μάλιστα η κυβέρνηση συνεχίζει.
Αυτό όμως που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση από τις χθεσινές δηλώσεις της Κυβερνητικής Εκπροσώπου καθώς και άλλων στελεχών της κυβέρνησης είναι η «χρησιμοποίηση» των 15.000 παιδιών που δεν έχουν βρει στέγη σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ο ισχυρισμός της ότι «αφού θα επιστραφούν οι προκαταβολές» θα μείνουν εκτός τόσο τα παιδιά όσο και 4.000 νοσηλευτές από νοσοκομεία κρίνεται επιεικώς απαράδεκτος. Δεν μπορεί μια Κυβέρνηση να χρησιμοποιεί στο στόμα της παιδιά και απλούς εργαζόμενους προκειμένου να υπερασπιστεί την μειονεκτική της θέση, στην οποία βρίσκεται.