Η ομορφιά του χειμώνα

8 Δεκεμβρίου 2019
χειμώνα
Pixabay

Ο χειμώνας επιτέλους ήρθε

Η ομορφιά του χειμώνα είναι γεγονός ειδικά όταν συνδυάζεται με γιορτινές μέρες. Ανυπομονούμε όλοι για λίγο κρύο έτσι ώστε να μείνουμε μέσα στα ζεστά μας σκεπάσματα και να δούμε ταινίες και σειρές, αμέριμνοι. Το κρύο σε κάνει να θες πιο πολλές αγκαλιές επομένως θα δώσεις και περισσότερες. Ερχόμαστε όλοι πιο κοντά, αισθανόμαστε την ανάγκη για περισσότερη ζεστασιά. Ζεστασιά όχι μόνο σωματική αλλά και ψυχική, αυτή που σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια και ευτυχία. Ο χειμώνας τα καταφέρνει όλα αυτά σαν καλός διαμεσολαβητής και μας ενώνει.

Η ζεστασιά του χειμώνα

Ο χειμώνας είναι μια δύσκολή εποχή αλλά αποτελεί το στάδιο που δίνεις χώρο και χρόνο σε εσένα. Αφοσιώνεσαι σε εσένα, περνάς περισσότερο χρόνο μόνος σου κάτω από μια κουβέρτα ακούγοντας χαλαρωτική μουσική ή διαβάζοντας ένα όμορφο βιβλίο. Όλα τριγυρίζουν γύρω από την σπουδαιότητα του μέσα. Μένω μέσα γιατί έχει κρύο, αλλά και γιατί έτσι  ψάχνω μέσα μου τις σκέψεις μου, τα συναισθήματα μου. Μας αρέσει η ζεστασιά του σπιτιού μας, να είμαστε ευγνώμονες για αυτό γιατί είναι μεγάλη ευτυχία το να έχεις κάπου να πας όταν το φως του ήλιου πέφτει. Η ευγνωμοσύνη κατά την διάρκεια του χειμώνα γίνεται όλο και πιο φανερή για όλα αυτά τα απλά αλλά απολύτως σημαντικά αγαθά που απολαμβάνουμε. Ζεστό σπίτι, καθαρά και άνετα ρούχα, φούτερ με απαλές υφές που χάνεσαι μέσα τους. Φίλοι και οικογένεια που με την αγάπη και την συντροφιά τους απολαμβάνεις με ομορφιά τις μέρες που περνάνε.

Γλυκιά αναμονή για τα Χριστούγεννα

Σε λίγες ημέρες θα έρθουν οι πιο γιορτινές στιγμές του χρόνου, το σπίτι μας γεμίζει φώτα και στολίδια, γινόμαστε όλοι ανυπόμονοι για τις γιορτινές μας συναντήσεις. Ζεστά ροφήματα, σοκολάτες,  το σπίτι γεμίζει από τις γλυκές μυρωδιές του χειμώνα και εμείς τον καλοδεχόμαστε. Κεριά μονίμως αναμμένα, λαμπάκια σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Αυτό θέλουμε  το χειμώνα την θαλπωρή της οικογένειας, τη ζεστασιάς της ψυχής μας. Το λαχταρούμε και περιμένουμε πως και πως εκείνα τα μεγάλα οικογενειακά τραπέζια. Συναντήσεις με καλούς φίλους σε ζεστά καφέ και συζητήσεις με μια ωραία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Διαβάστε επίσης  Τι χρώμα να βάψω το μαλλί μου;

Χειμωνιάτικες ετοιμασίες

Ετοιμάζουμε το σπίτι μας με ζεστά κεριά και υφάσματα με ζεστά χρώματα. Αναδιοργανώνουμε την ντουλάπα μας και βγάζουμε τις ζεστές μας πιτζάμες. Και απολαμβάνουμε ένα ζεστό μυρωδάτο μπάνιο. Και αργότερα παρέα με ένα ζεστό τσάι κάνουμε οτιδήποτε μας κάνει χαρούμενους, αν η ξεκούραση στον καναπέ είναι αυτό, έχεις το ελεύθερο, είναι χειμώνας άλλωστε.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Μποέμικο και ρομαντικό πνεύμα με αγάπη για τα βιβλία,τα ταξίδια και τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Ανεξήγητη αγάπη για την φιλοσοφία.
"Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα:πως να ξαναγεννηθείς αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη"-Νίτσε

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Eggers

Το σινεμά τρόμου του Robert Eggers

Ο Νεοϋορκέζος Robert Houston Eggers, φέτος συμπληρώνει την τέταρτη κατά

Βραδιές με δωρεάν προβολές στα Ιωάννινα!

Οι κινηματογραφικές προβολές συνεχίζονται με τις κινηματογραφικές αίθουσες να γεμίζουν!