Εθισμός στο κινητό και στα social media

15 Νοεμβρίου 2019
κινητό
Πηγή εικόνας: Boston magazine

Ο εθισμός στο κινητό και στα social media είναι μια νέα εκδοσή εθισμού που πραγματικά κυριαρχεί στις μέρες μας. Το κινητό έχει γίνει απαραίτητο εργαλείο της καθημερινότητας μας. Η ζωή μας φαντάζει αδιανόητη χωρίς αυτό. Xωρίς να αγοράσεις κάτι καινούργιο και να μη το δείξεις στο κοινό σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χωρίς να απολαύσεις ένα φαγητό και να μην το βγάλεις φωτογραφία. Όλοι μας το έχουμε κάνει και το κάνουμε και ως ένα σημείο είναι μια χαρά, αλλά τι συμβαίνει όταν γίνεται συνήθεια, ανάγκη, εθισμός;

Άνθρωποι παντού με κινητά στο χέρι

Το κινητό δεν λείπει από κανένα χέρι, μικρός, μεγάλος κρίνεσαι από το κινητό σου, έχει γίνει ο καλύτερός σου φίλος. Ο σύμβουλός σου, το παιχνίδι σου, και τα social media, πρώτα το facebook και τώρα το Ιnstagram, τα μόνα πεδία γνώσης. Μπαίνεις στο μετρό, σε λεωφορείο παντού όλοι με ένα κινητό, κάποιος με βιβλίο σπάνια, είδος προς εξαφάνιση που τον θεωρούν περίεργο, σαν κάτι να του συμβαίνει στη ζωή του. Ίσως να θέλει να δημιουργήσει εικόνες μόνος του μέσα από την φαντασία που το βιβλίο που διαβάζει του καλλιεργεί και όχι να χαζέψει βίντεο γεμάτα ειρωνεία και εικόνες με τέλεια σώματα και πρόσωπα που όλοι θέλουν να αντιγράψουν.

Χάνεται η επικοινωνία

Στη σχολή, τη δουλειά, το σπίτι, για καφέ με φίλους, καμία επικοινωνία, μονάχα το κινητό. Η ουσία είναι στο φαίνεσθαι και φυσικά όχι στο είναι. Οι αληθινές κουβέντες περισσεύουν όταν έχει βγει μια τέλεια φωτογραφία. Μία γενιά χωρίς χόμπι και χωρίς ενδιαφέρον για να ανακαλύψουν την αλήθεια από μόνοι τους, να έχουν τη δική τους γνώμη και όχι αυτή που κάποιος διάσημος έχει εκφράσει. Και η γνώση που κρύβεται, η ηρεμία; Όλοι έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο και τα social media κατάφεραν να τον κάνουν ακόμη λιγότερο. Περνάμε τόσο χρόνο ξοδεύοντας βλέποντας την ζωή των άλλων μέσα από την οθόνη ενός κινητού, με αποτέλεσμα να ξεχνάμε να ζήσουμε τη δική μας.

Διαβάστε επίσης  «Τόσα καλοκαίρια μου' χαν φύγει από τα χέρια»

Χάνονται οι προσωπικές σχέσεις

Κάπου ανάμεσα στο κινητό και την ανάγκη για αλλά ενδιαφέροντα χάθηκε και η ουσία του φλερτ πρόσωπο με πρόσωπο. Νιώθουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση κρυμμένοι πίσω από την οθόνη του κινητού μας, και η επικοινωνία με το να κάνουμε μια βόλτα περισσεύει. Ερωτευόμαστε και κρίνουμε κάποιον από το προφίλ του στα μέσα και αδιαφορούμε για το πως μπορεί να είναι στην πραγματικότητα. Η μαγεία της στιγμής, της επαφής εξαφανίζεται και αν ανήκεις στη κατηγορία των ρομαντικών ο αποκλεισμός είναι η μόνη πιθανή επιλογή.

Οι αισθήσεις είναι 5. Ας μην μένουμε μόνο σε εκείνη της όρασης.

Μποέμικο και ρομαντικό πνεύμα με αγάπη για τα βιβλία,τα ταξίδια και τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Ανεξήγητη αγάπη για την φιλοσοφία.
"Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα:πως να ξαναγεννηθείς αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη"-Νίτσε

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Klute

Klute: Ωδή στην ανθρώπινη ψυχή

Μετά από την τραγική είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού

Οι ψάθινες τσάντες είναι το απόλυτο καλοκαιρινό αξεσουάρ.

Οι ψάθινες τσάντες, ιδιαίτερα δημοφιλείς τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελούν