Πόσο θέλω να ξαναερωτευθώ

 

 

Πόσο μου έχει λείψει αυτό το συναίσθημα. Πόσο θέλω να ερωτευτώ, πάλι από την αρχή, έντονα και δυνατά. Να νιώσω ξανά ζωντανή και ανίκητη. Ότι δε με αγγίζει τίποτα και κανένας. Αυτές τις ψευδαισθήσεις που σου δημιουργεί το μοναδικό αυτό συναίσθημα, πόσο θέλω να τις ξανά νιώσω.

Σίγουρα, το να μένει κανείς μόνος του ανά διαστήματα, αποτελεί ένδειξη υγειούς προσωπικότητας, που δεν έχει ανάγκη την ύπαρξη κάποιου άλλου για να νομίζει πως είναι καλά. Η μοναξιά είναι επίσης ενδεικτική της ισορροπίας μέσα μας. Το να μη νιώθεις την ανάγκη, να είναι κάποιος δίπλα σου, και το να μην κρεμιέσαι ουσιαστικά πάνω από κάποιον άλλον, σε οδηγεί σε μονοπάτια που δύσκολα τα ανακαλύπτεις. Σε οδηγεί στην απόλυτη αίσθηση ελευθερίας, ανεξαρτησίας, ισορροπίας. Τρεις έννοιες, τις οποίες μόνο αν κατακτήσεις, θα μπορέσεις να αντιληφθείς τι ακριβώς εννοώ.

Από την άλλη πλευρά, τόσος καιρός μοναξιάς σε κάνει να λησμονείς τη γεύση που σου αφήνει ο έρωτας. Αρχίζεις να ξεχνάς τι πραγματικά εστί έρως. Οι αρχαίοι Λατίνοι έλεγαν το εξής: Amantes amentes (μτφρ. Οι ερωτευμένοι είναι τρελοί). Πόση σοφία περικλείεται μέσα σε δύο μόνο λέξεις! Πράγματι, ο έρωτας σου εξαφανίζει τη λογική, σου ξυπνάει τα πάθη μέσα σου, και μπορεί να σε τρελάνει, ανάλογα με το βαθμό της έντασης του. Οι πεταλούδες που νιώθεις μέσα στο στομάχι, ο ενθουσιασμός που σε συνεπαίρνει, όταν αντικρύζεις το αντικείμενο του πόθου σου, είναι ικανά να σε οδηγήσουν στην τρέλα. Μια τρέλα που επιθυμείς σφόδρα.

Πόσο θέλω να ξανανιώσω ζωντανή, να έρθει κάποιος να ξυπνήσει όλες μου τις αισθήσεις. Να με αναστήσει, να με ξυπνήσει από το λήθαργο μου. Δε μπορώ τις μετριότητες, δε μπορώ να συμβιβαστώ. Επιθυμώ να βιώσω το απόλυτο, το τρελό, το μαγικό. Όχι με τον οποιονδήποτε. Αλλά με αυτόν που θα έρθει και θα μου πάρει το μυαλό. Με αυτόν που θα υπάρχει το αμοιβαίο, το εξίσου έντονο και απόλυτο. Που θα με θέλει, όσο θα τον θέλω και εγώ. Σε αυτό το σπάνιο, ταυτόχρονο συναίσθημα, σε αυτό ποντάρω.

Διαβάστε επίσης  Κάθε τέλος μια αρχή

Εσύ, λοιπόν, που θα έρθεις, θα μπορέσεις να με κάνεις να αισθανθώ ξανά ζωντανή;

 

Σύνταξη κειμένου: Ελένη Λαζαρίδου

Επιμέλεια κειμένου:  Κλεοπάτρα Μπράιτ

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.