Στο ίδιο έργο θεατές

30 Σεπτεμβρίου 2022

Στο ίδιο έργο θεατές αφού για άλλη μια φορά διαπιστώνεις πόσο σάπιο είναι το πολιτικό μας σύστημα. Παρακολουθείς τους πολιτικούς απλά να σου περιγράφουν το εκάστοτε πρόβλημα με πολύ λεπτομέρεια κι ανάλυση και είσαι σίγουρος ότι εφόσον το έχουν αντιληφθεί, θα υπάρξει και μία λύση. Τελικά στο τέλος αντιλαμβάνεσαι πως δεν έχουν να σου δώσουν μία λύση αλλά αντιθέτως σε ρωτάνε με ύφος “Και τι θέλεις να κάνουμε;” Κάπως έτσι κάνεις μία αναγκαστική προσαρμογή στην πραγματικότητα.

https://www.ot.gr/2022/05/19/oikonomia/akriveia-irthe-gia-na-meinei/

Η λεγόμενη αναγκαστική προσγείωση, ρε παιδιά αλήθεια τώρα, είναι δυνατόν να τους ψηφίζουμε όλους αυτούς που απλά κάθονται και παίρνουν τον ωραίο τους τον μισθό για να τους λέμε εμείς τι να κάνουνε. Και σε ρωτάει ο φίλος σου ωραία να μην ψηφίσω αυτόν αλλά ποιον να ψηφίσω, ποιος είναι καλύτερος αφού πάμε με την λογική πως στους τυφλούς επικρατεί ο μονόφθαλμος. Δεν υπάρχει πολιτικός που να βάζει μπροστά το εμείς από το εγώ και να λειτουργεί χωρίς κάποιο όφελος προς αυτόν. Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο πως η πολιτική είναι μία μπίζνα απλά για να βγάλεις εύκολα λεφτά. Και τι σημαίνει αυτό ότι θα πρέπει να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, μία από τα ίδια; Μόνο η αναγκαστική προσγείωση που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας θα μας κάνει να αλλάξουμε.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Συγκεκριμένα αντί να πούνε στον κόσμο και στις εταιρίες να δουλέψουν με τηλεργασία για να μειωθεί το κόστος των καυσίμων, να μειωθεί η εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα, να μειωθεί η κίνηση και όλο αυτό το χάος που επικρατεί, προτιμάνε να κάνουν τα κουνέλια και να δίνουν επιδότηση τα λεφτά που προπληρώσαμε πίσω. Αλήθεια πόσο υποκριτικό είναι ενώ μπορείς με ένα νόμο να υποχρεώσεις τις εταιρίες που δύναται να παρέχουν τηλεργασία να μην το κάνεις, και μετά να επικοινωνείς πως  προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα της κοινωνίας μας.

Διαβάστε επίσης  Η ιστορία της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου

Δεύτερο παράλογο της όλης ιστορίας είναι ότι τα έσοδα από τον Φ.Π.Α. έχουν εκτοξευτεί, το κράτος έχει παραπάνω έσοδα μόνο από αυτό το κομμάτι και κανείς δεν λέει τίποτα για όλα αυτά. Ένα απλό παράδειγμα  όταν κάτι στοιχίζει 1,00 ευρώ με 24% Φ.Π.Α. τα έσοδα του κράτους είναι 0,19 λεπτά όταν με τις ανατιμήσεις πάει στο 1,24 τότε τα έσοδα είναι 0,24 λεπτά. Η αύξηση λοιπόν στα έσοδα από Φ.Π.Α. είναι 24% , μπορεί στην πράξη να μην σας συγκινεί το ποσοστό αλλά το κράτος βρίσκεται ξαφνικά με υπερκέρδη στα ταμεία του και σφυρίζει αδιάφορα. Τι προτιμάει να κάνει, να τα εισπράξει και μετά για ψηφοθηρικούς λόγους να το παίξει καλός Σαμαρείτης.

Πόσο άλλη  πολτοποίηση να δεχτεί ο κόσμος και να κάνει πως δεν τρέχει τίποτα; Λοιπόν, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μιλάμε με αριθμούς. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα  σε όλα τα παραδείγματα που έχουμε παραθέσει. Αν αρχίσουμε και κάνουμε όλους αυτούς τους συσχετισμούς και με άλλα θέματα, θα δείτε πως από πίσω υπάρχουν φίδια και δράκοι. Το θέμα είναι όμως αν είναι έτοιμη η κοινωνία να σταματήσει να τρώει κουτόχορτο ή θα προτιμαέι να είναι στο ίδιο έργο θεατής.

 

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο μύθος της γοργόνας

Ο μύθος της γοργόνας είναι αρκετά δημοφιλής στη λαϊκή κουλτούρα

4 + 1 εξαιρετικά podcasts για βιβλιοφάγους

Τα podcasts ήρθαν για να μείνουν και να κάνουν πιο