10+1 ταινίες με κανίβαλους για τολμηρούς θεατές

Την δεκαετία του 70, το σινεμά διένυε μια χρυσή εποχή όπου η κοινωνική επανάσταση, η σεξουαλική απελευθέρωση και η κατάρριψη της πολίτικης ορθότητας πρόσφεραν στους κινηματογραφιστές ατελείωτο υλικό για έμπνευση. Το σινεμά δοξάζονταν όχι άπλα ως τέχνη αλλά ως σύμβολο των βαθύτερων επιθυμιών μας. Ένα κύμα ταινιών γεννήθηκε μέσα σε όλο αυτό το συνονθύλευμα ιδεών και αυτό ήταν το είδος της exploitation ταινίας. Η εποχή του Spaghetti Western είχε τελειώσει και οι Ιταλοί έφτασαν μέχρι τον Αμαζόνιο για να βρουν το «χρυσόμαλλο δέρας»που θα τους χάριζε εισπράξεις εκατομμυρίων. Εκεί γεννήθηκαν οι ταινίες με κανίβαλους, οι Ιταλοί αξιοποίησαν τις πρωτόγονες φυλές της μεγάλης ζούγκλας δημιουργώντας υπέρ-βίαιες ταινίες οι οποίες απαγορεύτηκαν σε πάνω από πενήντα χώρες. Αυτό το κύμα ταινιών δημιούργησε τόσο μεγάλο «ντόρο» που ιστορικά αναφέρεται με τον όρο «Cannibal Boom».

Αυτό το άρθρο αποτελείται από 10 ταινίες με κανίβαλους που άφησαν εποχή και είναι αφιερωμένο στους τολμηρούς θεατές που θέλουν να βιώσουν την σκοτεινή πλευρά του κινηματογράφου. Καλή όρεξη !


Man From Deep River (1972)

Σκηνοθεσία: Umberto Lenzi

Advertisements
Ad 14

Πρωταγωνιστούν: Ivan Rassimov, Me Me Lai, Prasitsak Singhara

Ο John Bradley (Ivan Rassimov) είναι ένας Αμερικάνος φωτογράφος ο οποίος παγιδεύεται από μια ομάδα ιθαγενών ενώ βρίσκεται σε αποστολή στον Αμαζόνιο. Εκεί οι Ιθαγενείς τον βασανίζουν και τον δοκιμάζουν πνευματικά και σωματικά ώστε να γίνει μέλος της φυλής τους. Ο John αφού δεν μπορεί να βρει διαφυγή, αποδέχεται την μοίρα του και γίνεται μέλος της φυλής. Ερωτεύεται μια νεαρή ινδιάνα και ζει μια ειδυλλιακή ζωή διπλά στην φύση. Όμως,η ευτυχία δεν κράτα για πάντα καθώς μια αντίπαλη φυλή από κανίβαλους κηρύττει πόλεμο στην φυλή του John και μια ανελέητη μάχη για επιβίωση ξεκινά.

Διαβάστε επίσης  10 ταινίες με κροκόδειλους που θα λατρέψετε
κανίβαλους
Πηγή εικόνας:imdb.com

Last Cannibal World (1977)

Σκηνοθεσία: Ruggero Deodato

Πρωταγωνιστούν: Massimo Fochi, Me Me Lai, Ivan Rassimov

Ο Robert Harper (Massimo Fochi) είναι ένας εξερευνητής, ο οποίος μετά από την πτώση του αεροσκάφους του στον Αμαζόνιο, παγιδεύεται από μια φυλή από κανίβαλους, όπου τον ρίχνουν μέσα σε μια σπηλιά όπου εκεί θα συναντήσει τους χειρότερους του εφιάλτες. Θα προσπαθήσει να ξεφύγει αλλά γνωρίζει πως έξω από την σπήλια κυριαρχεί η επικίνδυνη δύναμη της ζούγκλας όπου μόνο ο δυνατός επιβιώνει.

κανίβαλους
Πηγή εικόνας: imdb.com

Emmanuelle and the Last Cannibals (1977)

Σκηνοθεσία: Joe D’Amato

Πρωταγωνιστούν: Laura Gemser, Gabriele Tinti, Nieves Navarro

Η Εμμανουέλα (Laura Gemser) είναι μια δημοσιογράφος, η οποία αναλαμβάνει μια αποστολή μαζί με τους συνεργάτες της, να ταξιδέψει στον Αμαζόνιο για να ερευνήσει μια φυλή από κανίβαλους. Οι κανίβαλοι μπορεί να μην είναι οπαδοί της δημοσιότητας άλλα στα σίγουρα λαχταράνε την ζεστή σάρκα των δημοσιογράφων.

κανίβαλους
Πηγή εικόνας: imdb.com

Mountain of the Cannibal God (1978)

Σκηνοθεσία: Sergio Martino

Πρωταγωνιστούν: Ursula Andress, Stacy Keach, Claudio Cassinelli

Η Susan Stevenson (Ursula Andress) μαζί με τον αδελφό της Arthur (Antonio Marsina) ταξιδεύουν στην Νέα Γουινέα για να βρει η Susan τον εξαφανισμένο σύζυγο της. Η περιπέτεια ξεκινάει όμως όταν χάνονται μέσα στην ζούγκλα και γίνονται η λεία των κανίβαλων.

κανίβαλους
Πηγή εικόνας: imdb.com

Cannibal Holocaust (1980)

Σκηνοθεσία: Ruggero Deodato

Πρωταγωνιστούν: Robert Kerman,Francesca Ciardi,Perry Pirkanen

Μια ομάδα κινηματογραφιστών ταξιδεύουν στον Αμαζόνιο για να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ για τις επικίνδυνες φυλές των κανίβαλων. Η ομάδα όμως εξαφανίζεται και ο καθηγητής Harold Monroe (Robert Kerman) αναλαμβάνει μια ερευνητική αποστολή για να τους βρει. Στην ζούγκλα θα βρει μόνο το φιλμ που τράβηξαν οι κινηματογραφιστές, όπου μέσα του κρύβει την σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης.

Διαβάστε επίσης  «Martyrs»: Η πιο «μαρτυρική» ταινία του γαλλικού εξτρεμισμού
κανίβαλους
Πηγή εικόνας: imdb.com

Cannibal Apocalypse (1980)

Σκηνοθεσία: Antonio Margheriti

Πρωταγωνιστούν: John Saxon,Elizabeth Turner,Giovanni Lombardo Radice

O Norman Hopper (John Saxon) ήταν ένας λοχαγός στο Βιετνάμ ο οποίος δαγκώθηκε στο χέρι από έναν στρατιώτη του. Τα χρονιά περάσαν και ο Norman προσπαθεί να ζήσει μαζί με την γυναικά του, μια ήρεμη ζωή άλλα οι εφιάλτες από τον πόλεμο ζουν μέσα του. Όταν δέχεται ένα τηλεφώνημα από έναν από τους φαντάρους που υπηρέτησαν μαζί στον πόλεμο, συνειδητοποιεί πως η δαγκωματιά είναι ένα στίγμα το οποίο ξυπνάει τα πιο αιμοβόρα ένστικτα του. Ο Charlie με τον Norman καταλαβαίνουν ότι με μια δαγκωνιά μπορούν να μολύνουν και άλλους ανθρώπους και να δημιουργήσουν μια συμμορία από κανίβαλους που σκορπάει τον τρόμο στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Πηγή εικόνας: imdb.com

Anthropophagus (1980)

Σκηνοθεσία: Joe D’Amato

Πρωταγωνιστούν: Tisa Farrow, Saverio Vallone, Serena Grandi

Μια παρέα πέντε ατόμων, ενώ βρίσκονται σε διακοπές στην Αθήνα αποφασίζουν να επισκεφτούν ένα απομονωμένο νησί του Αιγαίου. Όταν φθάνουν εκεί βρίσκουν τα πάντα ερειπωμένα χωρίς να γνωρίζουν πως ένας ανθρωποφάγος μανιακός δολοφόνος έχει φάει τους λιγοστούς κατοίκους του νησιού και τώρα η κοιλιά του γουργουρίζει για το επόμενο νόστιμο γεύμα.

Πηγή εικόνας: imdb.com

Eaten Alive! (1980)

Σκηνοθεσία: Umberto Lenzi

Πρωταγωνιστούν: Robert Kerman,Janet Agren,Ivan Rassimov

H Sheila Morris (Janet Agren) είναι μια νεαρή γυναικά που ταξιδεύει μαζί με έναν εξερευνητή στα δάση της Νέας Γουινέας ώστε να βρουν την εξαφανισμένη της αδελφή. Εκεί συναντάνε μια αίρεση γεμάτη κανίβαλους και το φαγοπότι ξεκινά.

κανίβαλους
Πηγή εικόνας: imdb.com

Cannibal Ferox (1981)

Σκηνοθεσία: Umberto Lenzi

Πρωταγωνιστούν: Giovanni Lombado Radice,Lorraine De Selle,Zora Kerova

Τρεις φοιτητές πηγαίνουν στον Αμαζόνιο ώστε να γράψουν την διατριβή τους πάνω στην ανυπαρξία του κανιβαλισμού. Στην ζούγκλα όμως συναντάνε δυο τυχοδιώκτες οι οποίοι είχαν βασανίσει μια φυλή ιθαγενών. Οι ιθαγενείς όμως ζητάνε εκδίκηση και οι τρεις φοιτητές μπλέκουν στο μάτι του κύκλωνα.

Διαβάστε επίσης  31 Western ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις δει
κανίβαλους
Πηγή εικόνας: imdb.com

White Slave (1985)

Σκηνοθεσία: Mario Gariazzo

Πρωταγωνιστούν: Elvire Audray,Will Gonzales,Dick Campell

H Catherine Miles (Elvire Audray) είναι μια 18χρονη κοπέλα, η οποία πηγαίνει ταξίδι με το καράβι των γονιών της στον Αμαζόνιο. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, μια φυλή από κανίβαλους σκοτώνει τους γονείς της μπροστά στα μάτια της και η ίδια απαγάγεται από την φυλή. Η φυλή την κρατάει ζωντανή και η Catherine θα πρέπει να συμβιώσει μαζί τους ώστε να επιβιώσει.

Πηγή εικόνας: imdb.com

The Green Inferno (2013)

Σκηνοθεσία: Eli Roth

Πρωταγωνιστούν: Lorenza Izzo, Ariel Levy, Aaron Burns

Η φοιτήτρια Justine (Lorenza Izzo) μπλέκει με μια ομάδα ακτιβιστών και πηγαίνουν στο Περού για να διαμαρτυρηθούν για την καταστροφή των δασών από μια ξυλουργική εταιρεία. Το αεροπλάνο τους όμως πέφτει μέσα στο δάσος και οι εναπομείναντες επιζώντες γίνονται θύματα μιας φυλής από κανίβαλους.

κανίβαλους
Πηγή εικόνας: imdb.com

Είμαι ο Παναγιώτης Γλυνός. Έχω σπουδάσει σκηνοθεσία στο New York College.
Είμαι λάτρης του κινηματογράφου,της λογοτεχνίας και του μυστηρίου. Λατρεύω την περιπέτεια και το ρίσκο.
Τα πάθη μου και η λατρεία μου προς την τέχνη,πάντα με οδηγούσαν σε παράτολμα δημιουργήματα. Το 2015 εξέδωσα το πρώτο μου βιβλίο,Ο Μεσσίας του Θανάτου και το 2016,το δεύτερο βιβλίο με τίτλο,Εγώ,ο Εωσφόρος.
Έχω σκηνοθετήσει δυο μικρού μήκους ταινίες(Killer's Eyes,Το Όπλο)τις οποίες μπορείτε να τις βρείτε στο youtube.
Έχω συμμετάσχει ως βοηθητικός ηθοποιός στις σειρές,Η Ζωή Εν Τάφω,Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές και Κόκκινο Ποτάμι. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να συνεργαστώ με μεγάλους σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου όπως τον Παντελή Βούλγαρη,τον Τάσο Ψαρρά και τον Μανούσο Μανουσάκη.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός

Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες

Οι Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες είναι ένα σύνολο γλωσσών που χρησιμοποιούνταν στην