Shindisi: Μια ιστορία πολέμου από τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο

Το «Shindisi» είναι μια δραματική ιστορική ταινία που έρχεται να μας υπενθυμίσει τα δεινά του πολέμου.

Πριν 2 χρόνια, είχε κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες το «Donbass». Ένα φιλμ που μας μετέφερε τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν την εισβολή της Ρωσίας στην Ανατολική Ουκρανία. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ταινία «Shindisi», μας αφηγείται τη στρατιωτική επέμβαση του στρατού της Ρωσίας στη γειτονική Γεωργία. Η εισβολή του 2008 είναι γνωστή ως «Ο πόλεμος της Νότιας Οσετίας» ή ως «Ο πόλεμος της Γεωργίας». Οι περιοχές της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας είχαν ανακηρύξει de facto ανεξαρτησία από την Γεωργία. Η Ρωσία επενέβη δυναμικά τόσο στρατιωτικά όσο και διπλωματικά. Η σύγκρουση έλαβε τέλος με την υποχώρηση των δύο δυνάμεων και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο περιοχών.

Shindisi
Πηγή εικόνας: imdb.com

Υπόθεση

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η ταινία «Shindisi» βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Πρόκειται για έναν τόπο όπου οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις πολιόρκησαν τον γεωργιανό στρατό με το πρόσχημα του ειρηνευτικού διαλόγου. Όλα ξεκίνησαν όταν απλοί χωρικοί πήραν το ρίσκο να σώσουν Γεωργιανούς στρατιώτες που είχαν τραυματιστεί.

Advertisements
Ad 14

Οι συντελεστές της ταινίας

Στο «Shindisi» πρωταγωνιστούν οι Goga Pipinashvili, Dato Bakhtadze και Tamar Abshilava. Ο Dato είχε συμμετάσχει στις ταινίες «Ben- Hur (2016)» και «The Darkest Hour». Τη σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε ο Dido Tsintsadze και το σενάριο ο Irakli Solomonashvili.

Πηγή εικόνας: hollywoodreporter.com

Πληροφορίες για την ταινία

Το «Shindisi» κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Σεπτέμβριο του 2019. Τον Οκτώβριο προβλήθηκε από το Warsaw Film Festival, όπου κέρδισε και το «Grand Prix». Επίσης, έθεσε υποψηφιότητα για το βραβείο κοινού στο ίδιο φεστιβάλ. Τον Φλεβάρη του 2020 προβλήθηκε και στο Bengaluru International Film Festival (Ινδία).

Διαβάστε επίσης  Rose Island: Η αληθινή ιστορία του νησιού- μικροέθνους
Shindisi
Πηγή εικόνας: imdb.com

Η ταινία γυρίστηκε στην πόλη Γκόρι, γενέτειρα του Ιωσήφ Στάλιν. Επιλέχθηκε από τη Γεωργία για την Καλύτερη Διεθνής παραγωγή στα 92α Όσκαρ, αλλά δεν υπήρξε υποψήφια. Έλαβε διθυραμβικές κριτικές και συγκεντρώνει ένα 8.9 στο IMDB.

To «Shindisi» αφορά την αληθινή αγάπη, τη δυνατή φιλία, την τεράστια ψυχή του στρατού και τον πατριωτισμό. Θα την χαρακτήριζα ως μια ωδή στους γεωργιανούς στρατιώτες που πέθαναν στη μάχη ενάντια στη ρωσική κατοχή.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ:

Κατοικώ στη Δεσκάτη Γρεβενών. Είμαι 28 χρονών. Σπούδασα στο τμήμα ''Μεσογειακών Σπουδών'' με κατεύθυνση τη Γλωσσολογία στο πανεπιστήμιο Αιγαίου (Ρόδος). Συνέχισα τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο ''Διδασκαλία της Ελληνικής ως 2ης ΞΓ'' του πανεπιστημίου της Λευκωσίας (Κύπρος). Λατρεύω τη μουσική, τον κινηματογράφο και τον εθελοντισμό.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η κατάλυση του χρόνου

“Η κατάλυση του χρόνου” φέρει την πολιτική ανατροπή

Ο πολλά υποσχόμενος Μιχάλης Αλμπάτης, μετά την επιτυχία του βιβλίου

Σορτσάκια: Τα trend του καλοκαιριού

Στη λίστα καθώς μπήκε το καλοκαίρι, μπήκαν και τα σορτσάκια,