Αθήνα: «Kudu The Workshop»

Kudu The Workshop

Το Γκάζι είναι μία περιοχή της Αθήνας, η οποία πάντα σφύζει από ζωή όχι μόνο το βράδυ, αλλά και το πρωί. Τα περισότερα από τα μαγαζιά που βρίσκονται στη περιοχή είναι πολύ γνωστά. Ένα όμως μαγαζί, που ξεχωρίζει, καθώς δεν είναι άλλη μία συνηθισμένη καφετέρια, είναι το «Kudu The Wokshop». Βρίσκεται δίπλα ακριβώς από την Τεχνόπολη, μόλις 2 λεπτά από τον σταθμό του μετρό, στην οδό Βουτάδων και στο νούμερο 28.

Kudu The Workshop

«Kudu The Workshop»

Όπως αναφέθηκε παραπάνω, το «Kudu The Workshop» δεν είναι μία απλή καφετέρια και σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Για τους λάτρεις του καφέ – και μάλιστα το καλού καφέ – είναι ένα στέκι. Στο λογότυπό του υπάρχει μία αντιλόπη από την Αιθιοπία, η οποία δεν βρίσκεται τυχαία εκεί.

Η αντιλόπη (Kudu) είναι το ζώο εκείνο που μασούσε τους κόκκους του καφέ και γινόταν πιο ζωηρό. Την αλλαγη αυτή στη διάθεση των ζώων του παρατήρησε ένας βοσκός, ο οποίος εξέτασε τους κόκκους που έτρωγαν τα ζώα του και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που δοκίμασε καφέ.

Βασικός στόχος για το KUDU “The Workshop” είναι να σε μυήσει βιωματικά στην εμπειρία του roasting & cupping του καφέ. Η εταιρεία KUDU Coffee Roasters ιδρύθηκε το 2013 με σκοπό να προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό εκλεκτής ποιότητας καφέδες. Μέσα στις ειδικά εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, επιλέγονται μετά από γευστικές δοκιμές (cupping) οι καλύτερες ποικιλίες καφέ, οι οποίες στη συνέχεια καβουρδίζονται σε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις, προκειμένου να παραχθούν οι καφέδες KUDU. Η εταιρεία Kudu διαθέτοντας την κατάλληλη εμπειρία και τεχνογνωσία, παρακολουθεί τη διαδικασία καβουρδίσματος του καφέ από το πρώτο λεπτό ως το τελευταίο.

Διαβάστε επίσης  Όταν ο Wolfgang Suschitzky "είδε" την Ελλάδα μέσα από το ασπρόμαυρο

Kudu The Workshop

Ατμόσφαιρα

Πέρα από τον καφέ, όμως, άλλο ένα χαρακτηριστικό, που ελκύει, είναι ο ίδιος ο χώρος του μαγαζιού. Το βιομηχανικό στυλ συνδυάζεται εξαιρετικά με την απαλή και καθόλου ενοχλητική μουσική. Το μαγαζι διαθέτει εσωτερικό κι εξωτερικό χώρο, οπότε είναι στο χέρι σου να επιλέξεις πού σου αρέσει περισσότερο να καθίσεις.

Ο εξωτερικός χώρος είναι γεμάτος με φυτά, ενώ ο εσωτερικός διαθέτει μεγάλους πίνακες, πάγκους, αλλά κι έναν μικρό χώρο, στον οποίο πραγματοποιείται η διαδικασία cupping, που αναφέρθηκε παραπάνω. Το σέρβις του μαγαζιού είναι πολύ εξυπηρετικό και γρήγορο. Οι τιμές κινούνται σε φυσιολογικά  επίπεδα, ενώ η ποικιλία σε καφέδες, χυμούς, milkshakes, φαγητά και ποτά είναι μεγάλη.

Δεν πρόκειται να σε απογητεύσει! Μία δοκιμή θα σε πείσει.

Φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ και μεγαλωμένη στην Πάτρα. Ο αθλητισμός, η ζωγραφική, η μουσική κι η αγάπη για τα ταξίδια (κάθε είδους) καταλαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο μου. Προτιμώ να περιβάλλομαι από ανθρώπους με προσωπικότητα, ειλικρίνεια και αυθεντικότητα! Χαρακτηριστική μου φράση "Homo homini lupus".

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βήμα βήμα

Μουσικές ανησυχίες με κρατούν ξάγρυπνο απόψε, καθώς ένα αρκετά υποφερτό

Khara-Khoto, η «μαύρη πόλη»

Κατά κοινή ομολογία η ιστορία της πόλης του Khara-Khoto γνωστή