Το Open House Thessaloniki επιστρέφει και φέτος για 5η συνεχόμενη χρονιά

Το Open House Thessaloniki επιστρέφει και φέτος για 5η συνεχόμενη χρονιά, στις 19 και 20 Νοεμβρίου.
14955962_1199776703430689_3966228384894412957_n
ΚΑΘΕ ΚΤΙΡΙΟ ΚΡΥΒΕΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ Ανακάλυψε την!

Από ιστορικά αξιοθέατα της πόλης μέχρι σύγχρονες κατοικίες και δημόσια κτίρια…το Open House Thessaloniki σας παρεχει σπανια πρόσβαση σε σημαντικά κτίρια και χώρους της πόλης. Φέτος θα υπάρχουν περισσότερα από 80 κτίρια για να περιηγηθείτε κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Υπάρχουν εκατοντάδες κτίρια στην Θεσσαλονίκη, το κάθε ένα διαφορετικό και ξεχωριστό. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί χτίστηκαν ; Ποιος τα έχτισε ; Πώς σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν ; Ή πόσο χρονών είναι ; Πίσω από τις όψεις και τις πόρτες πολλών από αυτών των κτιρίων βρίσκονται εκπληκτικοί χώροι για να εξερευνήσετε και ενδιαφέρουσες ιστορίες για να μάθετε.
open_tours
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

16-20/11 | OPEN BOX
Ενημερωτικό περίπτερο, Αριστοτέλους με Μητροπόλεως, από τις 10:00-22:00

Advertisements
Ad 14

14-18/11 | MADE IN Thessaloniki
Ξεναγήσεις σε δημιουργικούς χώρους της πόλης

18/11 | OPEN SCHOOL
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα προγραμματισμένων ξεναγήσεων που απευθύνεται σε σχολεία

18-28/11 | OPEN PHOTO
Οι επισκέπτες της δράσης έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στον διαγωνισμό φωτογραφίας, ανεβάζοντας τις φωτογραφίες τους στο instagram από δημόσιο προφίλ, γράφοντας #baufox_oht2016. Με αφορμή τη συνεργασία με την εταιρεία δομικών υλικών υλικών Baufox ο φετινός διαγωνισμός έχει θέμα «Υλικά».

19-20/11 | OPEN TOURS | EVERY BUILDING HAS A STORY TO TELL
Δωρεάν ξεναγήσεις σε περισσότερα από 80 σημεία της πόλης με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, στο διαθέσιμο ωράριο τηρώντας σειρά προτεραιότητας με βάση την άφιξη στον χώρο αναμονής

Διαβάστε επίσης  Vintage διακόσμηση: Η μοναδικότητα των αντικών

19-20/11 | OPEN BIKE
Το #ΟΗΤ2016 σας προσκαλεί και φέτος σε συνεργασία με την BikeIT μέσα απο 8 προγραμματισμένες διαδρομές να επισκεφτείτε επιλεγμένα κτίρια του φετινού προγράμματος και να ανακαλύψετε την πόλη με το ποδήλατο.

20/11 | TIME TO CLOSE PARTY
Μετά από τον μαραθώνιο αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων και όλες τις Open δράσεις, η αυλαία του #OHT2016 κλείνει με τον πιο όμορφο τρόπο. Στο καθιερωμένο πάρτυ λήξης είναι όλοι ευπρόσδεκτοι, εθελοντές, συμμετέχοντες, επισκέπτες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.openhousethessaloniki.gr
_________________________________________________

Διοργάνωση: OPEN HOUSE GREECE
H Εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide (www.openhouseworldwide.org), που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης Open House.

Η Μαργαρίτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός και εργάζεται στην Αθήνα. Παθιάζεται με την Αρχιτεκτονική και τις τέχνες γενικότερα. Εκτονώνεται μέσω του Χορού και του Θεάτρου και λατρεύει να "μαθαίνει" περισσότερα και περισσότερα και περισσότερα...Χειρότεροι εχθροί της τα όρια και ο χρόνος.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γουατεμάλα

Γουατεμάλα: Απόδραση στην εξωτική γη των Μάγιας

Γουατεμάλα, το λίκνο του θαυμαστού πολιτισμού των Μάγιας, η γη
Η αποστολή Φράνκλιν

Η καταστροφή της αποστολής Φράνκλιν

Το 1845 δύο βρετανικά πλοία ξεκίνησαν τον απόπλου με προορισμό