Επτά design για την κουζίνα από επτά χώρες

κουζίνα
Το μπλοκ χρώματος είναι μια τεχνική που περιλαμβάνει συνδυασμό δύο ή περισσότερων τολμηρών χρωμάτων. Μια δημοφιλής τάση στον εσωτερικό σχεδιασμό που μπορεί εύκολα να επιτευχθεί στην κουζίνα, αντίθετα από ντουλάπια με πάγκους και τελειώματα τοίχων. Επτά αρχιτέκτονες σε επτά διαφορετικές χώρες μας δίνουν την δική τους ιδέα για την κουζίνα και την αισθητική της.

Δανία, από τη Reform

κουζίναΠηγη: www.houzz.com

Η Δανική μάρκα Reform αναβαθμίζει το τυποποιημένο γραφείο IKEA. Χρησιμοποιεί  λαμπερές πόρτες από ορείχαλκο για να παράγει αυτή τη χρυσή κουζίνα για τον σχεδιαστή μόδας Stine Goya. Ο χώρος, ο οποίος έχει τελειώσει με κίτρινους τοίχους, προορίζεται να ταιριάζει με τη φωτεινή παλέτα των συλλογών ρούχων της Goya.

Γαλλία, από το Atelier Sagitta

κουζίναΠηγη: www.houzz.com


Μια σμαραγδένια πράσινη κουζίνα έρχεται σε αντίθεση με τα ξύλινα κουφώματα σε αυτή την παρισινή κατοικία. Tην οποία η γαλλική πρακτική Atelier Sagitta σχεδίασε για έναν νέο καλλιτεχνικό διευθυντή. Η πλούσια απόχρωση του ντουλαπιού αναφέρεται στο χρώμα του πάγκου από έλασμα που υπήρχε στο διαμέρισμα κατά την αγορά.

Πορτογαλία, από το Fala Atelier

κουζίναΠηγη: www.houzz.com


Η Fala Atelier πρόσθεσε μπλε για να παρουσιάσει την κουζίνα αυτού του διαμερίσματος του Πόρτο, βοηθώντας τον παρακείμενο χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Η σκιά του μπλε εφαρμόζεται επίσης στα παραθυρόφυλλα και στα πλακάκια στην πρόσοψη του κτηρίου. Tο μονόχρωμο μάρμαρο καλύπτει την επιφάνεια εργασίας και την επιφάνεια του δαπέδου.


Ηνωμένο Βασίλειο, από τη russian for fish

κουζίναΠηγη: www.houzz.com


Μια κίτρινη κουζίνα φωτίζει το κατά τα άλλα ουδέτερο υπόγειο αυτού του βόρειου σπιτιού στο Λονδίνο. Το στούντιο αρχιτεκτονικής Russian for Fish ενσωματώνει το πολύχρωμο ντουλάπι και αντικατοπτρίζει την επιθυμία του πελάτη για «σύγχρονο, συγκρατημένο στυλ γκαλερί»  .

Διαβάστε επίσης  4 διαμάντια γαστρονομίας στο Montreal

Σουηδία, από το Studio Design Note

κουζίναΠηγη: www.houzz.com


Οι ρωμαϊκές πλατείες και ένα καφέ κασμίρ παλτό είναι μερικές μόνο από τις επιρροές που ανέφερε η Note Design Studio για την ανακαίνιση αυτού του διαμερίσματος της Στοκχόλμης. Oι τοίχοι στην κουζίνα  είναι εύστοχα ζωγραφισμένοι σε σκιά αμμώδους-μπεζ, σε αντιπαράθεση με την μπλε καμπίνα.

Ελλάδα, από τον Σταμάτιο Γιαννίκη

κουζίναΠηγη: www.houzz.com


Ενώ η πλειοψηφία αυτού του παραθαλάσσιου διαμερίσματος είναι ζωγραφισμένο με λαμπερό ροζ, ο αρχιτέκτονας Σταμάτιος Γιαννίκης επέλεξε να ολοκληρώσει τα ντουλάπια της κουζίνας, τους τοίχους και τα κουφώματα στο φιστίκι πράσινο. Η σκιά δημιουργεί έντονη αντίθεση με τα αρχικά γεωμετρικά πλακάκια δαπέδου στην κουζίνα  και του σπιτιού, καθώς και με το μαρμάρινο πάγκο και το splashback.

Ηνωμένο Βασίλειο, από το R2 Studio

κουζίναΠηγη: www.houzz.com


Το R2 Studio απέφυγε τις κρύες και λαμπερές επιφάνειες για να δημιουργήσει «μια κουζίνα που δεν φωνάζει κουζίνα» για αυτό το σπίτι στο Λονδίνο. Τα ντουλάπια από ξύλο σημύδας και η κεντρική νησίδα του πρωινού, συμπληρώνονται από ματ επιφάνειες με μπλε, φωτεινό κίτρινο και πράσινο του φασκόμηλου.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Klute

Klute: Ωδή στην ανθρώπινη ψυχή

Μετά από την τραγική είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού

Οι ψάθινες τσάντες είναι το απόλυτο καλοκαιρινό αξεσουάρ.

Οι ψάθινες τσάντες, ιδιαίτερα δημοφιλείς τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελούν